Новини змагань

Артем Довбик – Герой 13-го туру Другої ліги

09:00, 29 вересня 2017
Розповідь про форварда Дніпра Артема Довбика, визнаного ПФЛ та Sport Arena найкращим у 13-му турі

Якщо відверто, приводів поспілкуватися 20-річний нападник Дніпра дав у цьому сезоні чимало. На рахунку Довбика вже сім забитих м’ячів у чемпіонаті Другої ліги, в тому числі й переможні.

13-й тур став нещасливим для воротаря Енергії Зелінського, йому форвард дніпрян забив двічі, а його команда перемогла в Новій Каховці з рахунком 2:1. І завдяки цій перемозі вийшла на чисте друге місце в таблиці групи Б. А Довбик посів таку ж позицію, але вже у списку бомбардирів.

Ось тільки на превеликий жаль дніпровських фанатів, кращим бомбардиром команди в цьому чемпіонаті нападаючий навряд чи стане. Термін його контракту з Дніпром спливає 31 грудня, і навряд чи він продовжить виступи в Другій лізі. Цієї ж думки дотримується і головний тренер команди Олександр Поклонський: «Друга ліга не його рівень і, гадаю, невдовзі він поїде. Контракт у нього до зими. Видно що він виділяється, і за результатами тестів у нашій команді один із найшвидших. Але, мабуть, не тільки в другій лізі, а й по першій також один із найшвидших. Може вирости в гарного футболіста, при правильному ставленні до себе».

Як там не буде, але наразі саме Довбик є кращим бомбардиром Дніпра, користується довірою тренера, та приязним ставленням партнерів.

«Знаю його вже три роки, відтоді, як він прийшов до Дніпра, — розповідає партнер по команді й товариш Юрій Вакулко. — Він йшов у Молдову, а потім повернувся. Почали грати у Прем’єр-лізі, разом до збірної викликаємося, товаришуємо. Артем завжди такий спокійний, скромний, особливо інтерв’ю й не давав».

«Він спочатку важко забивав, адаптувався, в дублі Дніпра особливо голами не радував, та й у вищій лізі в першому колі не забивав. Але потім виграв конкуренцію і почав. Звичайно, з іншого боку вся команда працює, але він на вістрі і кладе голи. Може грати погано, або гарно, але забиває і віддає передачі. Звісно, великий відсоток успіхів від нього залежить. Поки що не знаємо, чи піде він з команди. Так, не можна казати, може, хтось стане замість нього і розкриється, але, звісно, велика втрата буде. Він же не просто забиває в кожному матчі, а ще й віддає. А в побуті звичайний хлопець, з гумором, гарна людина, добра».

Погоджується з підопічним і Поклонський: «Відповідальний хлопець Артем, і, як людина, непоганий, і футболіст хороший, вважаю, він гравець Прем’єр-Ліги. Водночас гарний і скромний хлопець, в побуті спілкується з усіма, і з багатьма товаришує, добрий, веселий».

«Можливо, у нас є нюанси в футбольній тактиці, але загалом немає проблем. Зрозуміло, у кожного футболіста є над чим працювати. За роками Артем недосвідчений, але вже пройшов школу вищої ліги. Звісно, всі впевнені, якщо є такий нападник, який може втекти, зачепитися, забити, він допоможе команді. Такі футболісти, як Довбик і Вакулко, нам допомагають».

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору