Новини змагань

Друга ліга. Відлуння дванадцятого туру. Повалений рекорд відвідуваності + таблиця

11:00, 20 вересня 2017

Запорізький «Металург» перервав свою 12-матчеву програшну серію з різницею м’ячів 4:46

Фото: Еліса Вєтрова, ФК "Металіст 1925"


Безпрограшна серія Івано-Франківського «Прикарпаття» складає вже дев’ять матчів (вісім перемог та нічия). Харківський «Металіст 1925» перервав свою дев’ятиматчеву переможну серію, однак продовжив свою десятиматчеву безпрограшну серію. Також «Металіст 1925» забиває вже одинадцять матчів поспіль (оновлений рекорд сезону).

«Металіст 1925» оновлює рекорд відвідуваності матчу другої ліги за усю історію. Гру з СК «Дніпро-1» на ОСК «Металіст» відвідало 14521 глядач, що на 521 глядач більше ніж на грі «Зірка» - «Борисфен» у 1993 році. Проте цей рекорд було зафіксоване ще до заснування ПФЛ України. А якщо брати з часу зародження Ліги, тобто з 1996-го то рекордні матчі виглядають так:

Білоцерківський «Арсенал-Київщина» не може забити в усіх семи матчах цього сезону (оновлений рекорд сезону), і є єдиною командою, яка в цьому сезоні ще не забивала. Рекордний сьомий (а потім і восьмий) у сезоні пенальті було призначено у ворота миколаївського «Суднобудівника». При цьому реалізовано лише половину. Антирекордне четверте вилучення у пасиві вінницької «Ниви-В».

Підсумки туру

Загалом зіграно одинадцять матчів, сім перемог господарів, дві нічиї та дві перемоги гостей. Забито 29 м’ячів (у середньому 2,64 за гру), господарі забили 18 м’ячів, гості - 11. У першому таймі було забито 13 м’ячів, і 16 - у другому. Арбітрами було показано 47 попереджень та п’ять вилучень, також було призначено п’ять пенальті (два не реалізовані). Загалом вісім матчів туру відвідало 20241 глядачі (у середньому 2022 за гру). Найпопулярніший рахунок – 2:1 - тричі. У турі зафіксовано три дублі.

 

Голи: найперші – Микита Шарабура (11 хвилина, МФК «Миколаїв-2») та Дмитро Махнєв (11 хвилина, «Енергія»), найпізніший – Роман Опря (90+1 хвилина, «Реал Фарма»).

 

Пенальті та вилучення

Пенальті реалізував: Едмар («Металіст 1925»), Гіоргі Кобуладзе («Інгулець-2»), Андрій Дедяєв («Енергія»).

Пенальті не реалізував: Віталій Груша («Агробізнес»), Роман Бочак («Енергія»).

Доруге вилучення: Владислав Ляшевський (МФК "Миколаїв-2"), перше: Тимофій Брижчук ("Нива-В", у 62-й грі), Сергій Швець ("Поділля", у 26-й грі), Владислав Ємельянов ("Металіст 1925", у 12-й грі), Ігор Вонс ("Нива", у восьмій грі).

Воротарі

Суха гра в активі: Артем Кулініч ("Мир"), Денис Чесановський ("Буковина"), Дмитро Міхєєв ("Полісся"), Максим Механів ("Нива"), Остап Вульчин ("Прикарпаття"), Роман Герич (ФК "Львів").

Дмитро Міхєєв. Фото: mfc.zt.ua


135-й пропущений м’яч у лізі: Дмитро Зелінський ("Енергія"), 30-й: Ігор Шилов ("Суднобудівник"), десятий: Олексій Баштаненко (ФК "Дніпро").

 

Ювілеї гравців

80-ту гру у другій лізі проводить: Вадим Воронченко ("Таврія-Сімферополь"), 50-ту: Роман Бочак ("Енергія").

Дебютують у другій лізі: Артем Бельчич ("Поділля"), Андрій Дурда ("Скала").

Десятий м’яч у другій лізі забива.nm: Віктор Коровіков ("Полісся"), Дмитро Махнєв ("Енергія"), п’ятий: Ігор Курило ("Агробізнес"), Ігор Когут (СК "Дніпро-1").

Дебютний м’яч у лізі забивають: Олексій Черніков ("Металург", у 12-й грі), Микита Шарабура (МФК "Миколаїв-2", у п’ятій грі).

Дев’ятий дубль у другій лізі: Ігор Худобяк («Прикарпаття»), другий: Віктор Коровіков ("Полісся"), перший: Володимир Черніков ("Мир").

 

Денис Столярчук, pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору