Новини змагань

MATCHDAY! 12-й тур. Перша ліга. Анонс матчів у суботу

13:30, 16 вересня 2017
Анонс матчів 12-го туру у першій лізі
Фото: fcvolyn.net

У понеділок, 18 вересня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 12-му турі з авторитетним ексертом, Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


15 вересня. 18:00. м Луцьк. Стадіон «Авангард»
"Волинь" (Луцьк) – "Інгулець" (Петрове)
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Дискваліфіковані: Марчук-немає
Тур відкриється цікавим матчем у Луцьку. «Волинь» на відстані удару від зони вильоту, а проте останнім часом значно поліпшила свої результати. Особливо стосовно домашніх матчів, три з яких «хрестоносці» виграли останнім часом. Утім, «Інгулець» володіє більшими амбіціями й претендує на підвищення у класі. Свій і без того варіативний склад петровська команда поповнила новачками із «Чорноморця» – Баланом та Новотрясовим, посиливши оборонний блок. У випадку перемоги «Інгулець» буде загрожувати «Полтаві», яка наразі посідає друге місце. А ось волинянам три очки гарантують не потрапляння у зону вильоту.

15 вересня. 19:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна
"Десна" (Чернігів) - ПФК "Суми"
Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Дискваліфіковані: немає-Кошелюк
Фото: desna.football

«Десна» виграла другий поспіль матч, забиваючи стабільно по три м’ячі. Це гідна реабілітація за поразку від «Арсеналу-КИєва» та досить переконливий доказ того, що чернігівський клуб недарма називався фаворитом сезону. Однак ПФК «Суми» – непростий суперник для чернігівців. Останні два матчі між суперниками (минулого сезону) завершилися нульовими нічиїми. Та й попри незадовільні результати, сумчани вже встигли здивувати перемогою над «Рухом» та бойовою нічиєю з «Геліосом». До того ж, напередодні візиту в Чернігів сумський клуб оголосив про повернення Тараса Дурая – колись цей центральний півзахисник був зіркою команди, а останнім часом виступав у сусідній Білорусі.

16 вересня. 16:00. м Львів. Стадіон СКІФ

Рух (Винники) – Оболонь-Бровар (Київ)

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Дискваліфіковані: немає-немає

«Рух» прийме «Оболонь-Бровар» не у Винниках, а на львівському стадіоні СКІФ, який у ПФЛ приймає домашні ігри ФК «Львів». Причому, як повідомляє спортивний директор клубу Володимир Лапіцький, ФК «Рух» проводитиме гру з киянами на СКІФі планово – в рамках програми, за якою клуб гратиме матчі в різних районах Львова.

Нагадаємо, свого часу завдяки ФК «Рух» люксова «Арена Львів» дебютувала в ПФЛ – винниківці проводили там домашній друголіговий матч з «Металургом», розгромивши запоріжців. Тепер же винниківський колектив спробує перервати невдачі, адже на своєму полі «Рух» не може виграти ще із стартового матчу сезону – лише одне очко у п’яти зустрічах.

Щоправда, «Оболонь-Бровар» також перебуває в не найкращому настрої – «всуху» програно три матчі поспіль, тож кияни спробують нав’язати боротьбу дебютантам Першої ліги.


16 вересня. 16:00. м Горішні Плавні. СК «Юність»

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) – Кремінь (Кременчук)

Арбітр: Володимир Арановський (Харків)

Дискваліфіковані: немає-немає

Чергове першолігове дербі Полтавщини: в Горішні Плавні прибуде команда із сусіднього Кременчука, й обидві команди дуже потребують перемоги.

«Гірник-Спорт» в минулому турі виграв у Сумах, однак вдома все ще залишається без перемог. У той же час, «Кремінь» знаходиться в зоні вильоту – зрозуміло, що під час найбільш ближнього виїзду в сезоні гості хочуть зіграти в Горішніх Плавнях так само успішно, як і більшість інших команд на гостинному стадіоні «Юність».

Регулярно граючи між собою в контрольних матчах, в офіційних клуби не перетиналися вже три роки – ще з тих часів, коли «Гірник-Спорт» виходив із Другої ліги. Що цікаво, останні два виїзди кременчужців до сусіднього міста завершувалися перемогами – з 2011 року «гірники» не можуть обіграти вдома сусідів у офіційних матчах.


16 вересня. 16:00. с. Зоря. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця

Балкани (с.Зоря) – Нафтовик-Укрнафта (Охтирка)

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

До першого матчу в історії протистоянь двох клубів вони підходять в не найкращому стані. «Балкани» не можуть виграти вже два тури (і два домашніх поєдинки), «Нафтовик-Укрнафта» – чотири.

При цьому дебютанти Першої ліги мають на 5 очок більше й знаходяться вище. При цьому «Нафтовик-Укрнафта» в гостях не програє вже місяць з часу виїзду в Харків. «Балкани» майже стільки ж не можуть виграти на своєму полі (з часу мінімальної перемоги над «Колосом»).


16 вересня. 16:00. м. Полтава. Стадіон «Локомотив»

Полтава – Миколаїв

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Дискваліфіковані: Насібулін-немає

До 12-го туру розрив між цими двома клубами досяг 12 очок та 8 позицій в турнірній таблиці, хоча ще донедавна вони були колегами-середняками.

Підйом ФК «Полтава» став одним із найголовніших сюрпризів сезону, а їхня 6-матчева безпрограшна серія (1 нічия при 5 перемогах) робить їх фаворитами протистояння з миколаївцями. Утім, з останніх 5 домашніх матчів з «корабелами» містянам вдалося виграти лише один.

МФК «Миколаїв» не знає перемог 5 турів, а з останніх трьох виїздів привіз лише одне очко. На користь гостей грає хіба що дискваліфікація багаторічного лідера господарів Насібуліна, правда, атакувальний напівзахисник останнім часом частіше виходив на заміни (успішно).


16 вересня. 16:00. с. Ковалівка. Стадіон «Авангард»

Колос (Ковалівка) – Геліос (Харків)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Дискваліфіковані: немає-Кравченко С.

Обидві команди із числа претендентів на медалі в минулому турі сенсаційно поступилися. Але навіть поразка «Колоса» в Одесі від «Жемчужини», яка гостро потребувала очок, тьмяніє в порівнянні з розгромним програшем «Геліоса» в Петровому.

Харків’яни після вкрай невдалого виїзного матчу з «Інгульцем» ще й втратили через дискваліфікацію свого провідного форварда С.Кравченка. У ковалівців, навпаки, атака поповнилась авторитетним вихованцем столичного футболу Лисенком.

Це – один із факторів на користь господарів. Зважаючи на те, що «Колос» минулого сезону програв «Геліосу» вдома, та й взагалі поки не перемагав «сонячних», ковалівський клуб однозначно націлюється на перемогу.


16 вересня. 17:00. м. Краматорськ. «Авангард»

Авангард (Краматорськ) – Черкаський Дніпро

Арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає-немає

Щоб не відставати від пелотону, «Авангарду» після поразки від лідера потрібно набирати очки. Візит «Черкаського Дніпра», який опинився у числі аутсайдерів Першої ліги, здається зручним приводом для поповнення очок.

Але, до честі черкаської команди, вона не здається без бою. Попри статус однієї з найменш досвідчених учасниць дивізіону, вона зазнала лише одної крупної поразки. Зазвичай очки у дніпрян доводиться відбивати із серйозними труднощами.

Для краматорської команди це буде особливо принциповий матч – ніколи до цього «Авангард» не обігрував черкасців, із п’яти поєдинків не програвши їм лише в одному.


16 вересня. 17:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»

Жемчужина (Одеса) – Арсенал-Київ

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Дискваліфіковані: немає-Старгородський, Домбровський

Фото: fczhemchuzhina.od.ua


«Жемчужина» в чудовому настрої – завдяки мінімальній перемозі над «Колосом», вдалося перервати тривалу безвиграшну серію. А тут ще й непереможний лідер – «Арсенал» – значно послабився напередодні візиту в Одесу.

Обігравши «Авангард» у минулому турі, київський клуб заплатив за це дорогою ціною – одночасною дискваліфікацією обох провідних центральних півзахисників. Тепер тренерському штабу доведеться всерйоз поламати голову над їхньою заміною.

А «Жемчужина» в разі успіху практично гарантує собі не потрапляння в зону вильоту за підсумками 12-го туру.

 
Прес-служба ПФЛ
Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору