Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 11-й тур. Два центри в Києві

10:15, 10 вересня 2017

Анонс матчів 11-го туру у першій лізі

У понеділок, 11 вересня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 11-му турі з авторитетним гостем у студії Сергієм Солдатовим. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


СУБОТА 09.09.17                     

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) - Десна (Чернігів)

15:00. м Охтирка. Стадіон «Нафтовик»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)
Поки група лідерів потихеньку йде у відрив, середняки так і не спромоглися наростити відрив від аутсайдерів. Фактично, із зони вильоту можна загрожувати навіть 11-му місцю, тобто, одна перемога може дозволити подолати суттєве відставання, а розриви настільки мінімальні, що із середини турнірної таблиці можна обвалитися до аутсайдерів.

Це змушує «Нафтовик-Укрнафту» грати лише на перемогу в домашньому матчі. Охтирська команда навіть після прощання з групою лідерів залишається боєздатною – не знаючи перемог три тури поспіль, «нафтовики» програли лише один із цих матчів, інші два звівши внічию в гостях у досить серйозних суперників (ФК «Полтава» та «Гірник-Спорт»).

У свою чергу, «Десна» на класі виграє вдома, однак на виїзді не знає перемог із початку серпня. Не допоможе чернігівцям їхній провідний форвард Олександр Філіппов, який все ще очікує на рішення КДК. Утім, його є кому замінити – наприклад, новачок Денис Безбородько результативно зіграв у минулому турі. Нагадаємо, підопічні Олександра Рябоконя здолали тоді «Черкаський Дніпро» (3:0).


Черкаський Дніпро (Черкаси) - Балкани (Зоря)

16:00. м Черкаси. Стадіон «Центральний»

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Черкаська команда чотири тури поспіль ще після стартового поєдинку програє вдома. Перервати невдачі вона спробує у матчі проти новачків першої ліги – «Балкани» вперше гостюватимуть у Черкасах, але в області вже грали (тут, в Умані, вони вигравали в фіналі аматорського чемпіонату).

Зорянці за останній місяць грають безкомпромісно, але нерівно, чергуючи перемоги з поразками. У минулому турі вони поступилися лідеру – «Арсеналу», хоча до того вразили успішною результативною грою в обласному дербі з «Жемчужиною». В гостях «Балкани» грають агресивно, набрали там стільки ж очок, як і вдома (по сім). Це підтверджує серйозність намірів досвідченої команди гостей у Черкасах. Єдине, що тривожить напередодні візиту до останньої команди першості – дискваліфікація захисника Стасюка, який після приходу в команду встиг стати одним із основних.


ПФК Суми - Гірник-Спорт (Горішні Плавні)

16:00. м Суми. Стадіон «Ювілейний»

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)
Богдан Єсип вперше виставить команду на домашній матч – це дуже відповідально для людини, більша (й найуспішніша) частина кар’єри якої пройшла саме на Сумщині. Після сенсаційної перемоги над «Рухом» у Винниках від сумчан очікуватимуть першої в сезоні домашньої перемоги.

У той же час, до них приїде «Гірник-Спорт», який лев’ячу долю своїх очок набрав якраз в гостях. За результатами виїзних матчів він – у п’ятірці найкращих у першій лізі. До того ж, клуб із Горішніх Плавнів не поступався сумчанам з 2010 року – ще з друголігових часів. До того ж, гості будуть серйозно мотивовані. Господарі відстають від них лише на два очки. У випадку поразки підопічні Пучкова можуть обвалитися в зону вильоту.


Арсенал-Київ (Київ) - Авангард (Краматорськ)

16:30. м Бориспіль. Стадіон «Колос»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

«Авангард» минулого сезону завдав «канонірам» розгромної поразки на їхньому полі. Утім, нині «Арсенал» – непереможний лідер. До того ж, після дозаявки кількох новачків (форвардів з досвідом виступів у закордонних чемпіонатах) київський клуб виграв дуже непростий матч на Одещині.

Однак і «Авангард» має причини для гордості. З рахунком 6:2 він розгромив «Жемчужину», а низка представників клубу здобули індивідуальне визнання: Олександра Косевича визнано Тренером туру, Єгора Демченка – Героєм туру, Марат Даудов увійшов до збірної туру, звання Молодої надії туру здобув Олександр Лобов.

Для краматорської команди це перший осінній виїзд, і попередні два були переможними. Чи зможе вона призупинити впевнену ходу «Арсеналу», покаже наступна гра.


Жемчужина (Одеса) - Колос (Ковалівка)

17:00. м Одеса. Стадіон «Спартак»

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)

Фото: Анатолій Спиця, fczhemchuzhina.od.ua


Чемпіон другої ліги, «Жемчужина», зустрінеться з командою, яка до неї здобувала цей титул. Адаптація «Колоса» на новому рівні у минулому сезоні проходила набагато успішніше – відразу п’яте місце у першій лізі. Нині ковалівці вважаються одними із фаворитів сезону. Перемога над «Інгульцем» підтверджує не марність їхніх амбіцій.

Шість турів не знає перемог «Жемчужина». Тому обіграти гостей – обов’язкове завдання для колективу, тим більше, після розгромної поразки у Краматорську. «Колос» за останні три тури взяв сім очок із дев’яти можливих. Нема сумнівів, що гості із Київщини постараються продовжити успішну серію. Завадити їм у цьому може відсутність Задої – один із провідних напівоборонців перебрав карток.


Кремень (Кременчук) - Рух (Винники)

17:00. м.Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Олега Бабаєва

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Обидві команди програли в минулому турі. Але якщо «Кремінь» зазнав виїзної поразки від команди із групи лідерів – «Полтави», то «Рух» на своєму полі поступився «Сумам», які не вигравали зі старту чемпіонату. Без дискваліфікованого Козловського-молодшого винниківська команда виїжджає на Полтавщину. І цей матч буде для неї принциповим.

Нагадаємо, ще минулого сезону команди вели суперництво за медалі другої ліги – «Рух» завоював срібні, «Кремінь» - бронзові, обидві команди підвищилися у класі. І кременчуцька команда двічі поступилася суперникам. На Львівщині взагалі з крупним рахунком.


Оболонь-Бровар (Київ) - ФК Полтава

18:00. м. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

«Оболонь-Бровар» – у смузі невдач. Останні три гри вона не може забити, дві поспіль порази змусили її відступити глибоко в середину таблиці. Натомість, «Полтава» не знає поразок вже чотири тури, взявши за цей час десять очок із 12-ти можливих. Звісно, гості прибудуть фаворитами – вони йдуть другими, на вісім очок випереджаючи киян.

До слова, полтавська команда – одна із трьох (з «Арсеналом» і «Геліосом»), яка ще не програвала в гостях. У випадку перемоги вона буде прямо загрожувати лідеру, адже є головним його переслідувачем. Проте не менша мотивація й у господарів. «Оболонь-Бровар» у випадку перемоги не відпустить у відрив п’ятірку лідерів. А це дуже важливо, адже нині, після третини дистанції, уже вимальовується група фаворитів сезону, яка норовить піти у відрив.


Неділя. 10.09.2017

МФК "Миколаїв" - "Волинь" (Луцьк)

18:00. Миколаїв. Центральний стадіон

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

МФК «Миколаїв» за останні чотири тури набрав лише одне очко. Підопічні Руслана Забранського неодноразово були близькими до перемоги, однак вона незмінно вислизала з їхніх рук. Так було і в Харкові, де вони вели в рахунку, але в підсумку поступилися «Геліосу». Цього достатньо, щоб вдома постаратися перервати всі невдачі й відштовхнутися від небезпечної зони, адже за очками не так і далеко від зони вильоту.

Нинішній суперник – якраз із тих, хто нависає прямо над місцями вильоту. «Волинь» останнім часом покращила свої результати, однак все ще далека від того, щоб відірватися від аутсайдерів. Заважає лучанам, не в останню чергу, провальна гра в гостях – до цих пір всі свої виїзні матчі у чемпіонаті та кубку волиняни програвали.

Всього три очки розділяють суперників – це іще один стратегічно важливий матч для групи лідерів. Жаль, що не допоможуть їм Лучик та Тетеренко, які наразилися на дискваліфікації.



"Інгулець" (Петрово) - "Геліос" (Харків)

18:00. пгт.Петрово. Стадіон «Інгулець»

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ)

 

Дуже важливий матч закриватиме 11-й тур. «Інгулець» та «Геліос» цьогоріч дуже вдало виступають у першій лізі, станом на початок туру петрівців та харків’ян розділяють всього два очка і два рядки турнірної таблиці. Обидві команди – у першій п’ятірці. Тож це протистояння має підстави вважатися центральним у турі.

Інтересу поєдинку додає той факт, що «Інгулець» до цього часу не програвав удома, а «Геліос» – у гостях. Перемога у матчі з потенційним конкурентом в боротьбі за медалі може дати серйозний поштовх будь-якій із команд. Відзначимо, що минулого сезону на два матчі цих суперників прийшовся лише один гол. Тобто, харків’яни взяли чотири очка із шести можливих, а для «Інгульця» цей суперник поки що у ранзі непереможних.

Якщо «Геліос» переконливо виграв два останніх матчі проти «Оболоні-Бровар» та «Миколаєва», забиваючи по три м’ячі за гру, то «Інгулець» минулого тижня поступився у Ковалівці з мінімальним рахунком. Амбітний клуб із Кіровоградщини постарається реабілітуватися за цю втрату перед своїми вболівальниками.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору