Новини змагань

Єгор Демченко – Герой десятого туру Першої ліги

16:20, 7 вересня 2017

 Інтерв’ю з найкращим гравцем 10-го туру Першої ліги-2017/18

Цей 20-річний півзахисник прийшов до "Авангарду" лише минулої зими, та відразу став у команді своїм. Щоправда, протягом дев’яти матчів нинішнього чемпіонату він голами не відзначався, зате в 10-му турі саме Єгор Демченко своїм дублем зробив вагомий внесок в історичну перемогу краматорців над "Жемчужиною" – 6:2.

За що й був визнаний ПФЛ та інформаційним партнером сайтом Sport Arena Героєм 10-го туру Першої ліги.

— Єгоре, наприкінці минулого чемпіонату ви вже визнавалися ПФЛ найкращим молодим гравцем 33-го туру. Зараз вас вже обрано Героєм туру Першої ліги. Виросли?

— Відчуваю, що прогресую, хочеться й надалі доводити рівень. Щоб не раз на десять турів потрапляти в число кращих, а щоб це якомога частіше траплялося. Звісно, це приємно.

— Розкажіть, як ви з хлопцями здобували найбільшу перемог в історії клубу?

— Нам фартило у грі, залетіло все, що раніше не залітало. Тренер налаштовував на серйозну боротьбу. Та ми забили два голи, а потім розслабилися. І пропустили двічі. У перерві тренер наказав додавати, і так ми забили третій, четвертий. Суперники зупинилися і ми ще двічі відзначилися.

— Перший гол на вашому рахунку. Він особливий?

— Тренер завжди каже, хто пробиває штрафні: з лівої, з правої ноги. І я вдруге в житті бив штрафний. Першого разу, в матчі з Колосом, у стінку влучив. А зараз був впевнений, підійшов спокійно і забив. Щоправда, там і воротар помилився.

— Чому ж, ведучи 2:0, зупинилися?

— У нас було завдання: провести швидкий гол. А коли забили два, можливо, повірили, що виграли і зупинилися. А одесити додали.

— Другий ваш гол також красивим вийшов, чи не так?

— Там передачу видали чудову і залишалося лише потрапити в дальній кут: воротар далеко вийшов і ближній перекривав.

— Не образливо, що, незважаючи на дубль, автором де-факто переможного голу став Даудов?

— Ні, головне, що команда виграла.

— Ви помітили, що з шести забитих м’ячів – чотири на рахунку молоді?

— Це й добре, тренер починає довіряти і давати шанс молодим. Поруч із досвідченими футболістами ми ростемо, доводимо і стаємо лідерами.
Який з голів найбільше сподобався? Всі гарні, і Шершень від поперечини, і Шаврін головою, і Даудов зі штрафного, і Лобов гарно поцілив у дальній кут. Як-то кажуть, на будь-який смак.

— Зізнайтеся, вирішили зекономити на подарунку Косевичу, тому й розтрощили Перлину? Знали, що у нього наступного дня іменини?

— Звісно, то й зробили тренеру такий подарунок на день народження. Головне, що команда виграла.

— У цьому чемпіонаті ви ще не забивали. Паузу витримували?

— Ну, я травмувався у матчі з "Волинню". А тренер каже – «бий, бо без ударів мало голів». Добре, що так вийшло, був націлений на ворота і два забив.

— "Авангард" цікаво виступає: всім командам, що заявили про наміри вийти в УПЛ, окрім Десни, ви програли. Виходить, вони сильніші, а вам ще дуже зарано мріяти про підвищення?

— Не знаю. У поєдинку з тим же Колосом зробили пенальті. Перший матч Інгульцю на своїх помилках програли, стандарти – то наші проблеми, працюємо над цим. Зараз поїдемо в гості до Арсеналу, і, сподіваюся, візьмемо очки.

— Після такої результативної перемоги вас стануть боятися?

— Не знаю, чи будуть боятися, але по-іншому будуть налаштовуватися це точно. Гарний колектив зібрався, ми на ходу.

— Здивовані лідерством канонірів?

— Не те, щоб здивовані, у Першій лізі рівні команди, і кожен може виграти. Готуємося у звичному режимі, у четвер їдемо до Києва, у п’ятницю будемо вивчати суперника. Шанси рівні, що у нас, що в Арсеналу.

 
Прес-служба ПФЛ



ТЕГИ: АВАНГАРД
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору