Новини змагань

Парцванія: уже готовий допомагати "Десні"

15:30, 6 вересня 2017

Лави чернігівської "Десни" поповнив чемпіон Європи (U-19), досвідчений футболіст Темур Парцванія

Фото: olimpik.com.ua


Новоспечений гравець "Десни" Темур Парцванія розповів інформаційному партнеру ПФЛ України порталу FootBoom про те, чому вирішив перейти в чернігівську команду.

- Темуре, чому вирішили піти з "Олімпіка"?

- У мене закінчився контракт з донецьким клубом. Так вийшло, що  отримав травму і сподівався, що відновлюся значно раніше. З серпня  продовжувала турбувати нога, відчував певний дискомфорт. Поза футболом  перебував практично півроку. Це великий термін. Мені подзвонив Леван Гулордава і запропонував перейти в чернігівську команду. Потім в телефонному режимі  відбулася розмова з головним тренером Олександром Рябоконем.

Мені сказали, що перед командою стоять високі завдання, і ми зможемо допомогти один одному. До того ж "Десна" висловила бажання допомогти мені відновитися після травми. В результаті було підписано річну угоду. Коли наберу форму, то взимку повернемося до цього питання, і якщо все буде добре, то поговоримо про продовження контракту. Для мене варіант з "Десною" дуже непоганий, тому що, з огляду на мою травму, не хотілося відразу повертатися в Прем'єр-лігу, адже там зовсім інші навантаження. Вирішив, що на даний момент так буде краще, щоб в подальшому нога мене не турбувала.

- Не шкодуєте, що не взяли участь у матчах Ліги Європи УЄФА?

- Звичайно, шкодую. Ми йшли до цього дуже довго. Після зими встиг провести всього три гри і отримав образливу травму. Думав, що пошкодження не серйозне, але все виявилося інакше. Дуже шкода, що не зміг допомогти команді більш вдало виступити в Лізі Європи. Кожен футболіст мріє зіграти в цьому турнірі.

- Як оціните виступ "Олімпіка" в Лізі Європи? Були шанси пройти ПАОК?

- "Олімпік" максимально добре підготувався. Якби в першій зустрічі ми зіграли не в нічию, а припустимо, обіграли греків з рахунком 1: 0, або забили другий м'яч ... Думаю, при такому розкладі "Олімпік" міг би пройти ПАОК. Звичайно ж, у греків дуже хороша і майстерна команда, є гравці високого рівня. Як бачимо, клас є клас.

- В "Десні" виступають грузинські футболісти: Арвеладзе і Коберідзе. Грузинський фактор теж зіграв свою роль?

- Цих хлопців знаю  давно. Лука Коберідзе взагалі з мого міста. Приємно, що в "Десні" грають такі футболісти, та ще й грузини. Думаю, що навіть якби цих хлопців не було в "Десні", то все одно перейшов би в цю команду. Знаючи, що Арвеладзе і Коберідзе грають в Чернігові, думаю, мені буде ще комфортніше. Хоча крім грузинів, в "Десні" виступають інші хлопці, яких я знаю. Йдеться про Волкова і Картушова. До того ж мене дуже добре прийняли в команді.

- "Десна" запропонувала кращі фінансові умови, ніж були в "Олімпіку"?

- Фінансові умови не зіграли вирішальну роль в моєму переході в "Десну". Найбільш вагомим фактором як раз, була моя травма. В той момент більше думав про своє здоров'я. Що стосується фінансових умов, то вони плюс-мінус такі ж як  в "Олімпіку".

- Перехід з четвертої команди УПЛ в шосту команду Першої ліги (на цей момент). Це крок вперед чи назад?

- Якби я грав у Прем'єр-лізі, де все було стабільно і добре, і при цьому перейшов в Першу лігу, то, звичайно ж, це був крок назад. Однак, в моєму випадку, так не вважаю. В кінці серпня з’явився  варіант з "Десною". Пропустивши півроку через травму не було сенсу їхати в закордонний чемпіонат.

- У вас були ще варіанти, крім "Десни"? Можете назвати команди або чемпіонати, де могли б продовжити свою кар'єру?

- Так, у мене були інші варіанти. Однак, клуби не хочуть підписувати короткострокові угоди. Клуби вищої ліги пропонують контракти на півтора-два  роки. Якби відновлення завершилося в червні або на початку липня, то, можливо, думав би в іншому напрямку. Втім, відчував, що нога не до кінця залікована, тому прийняв рішення, яким задоволений. "Десна" - хороша команда, яка намагається грати в комбінаційний футбол. Здивувався, коли побачив гру чернігівського колективу. Молодці, стараються.

- Взимку у вас була пропозиція від тбіліського "Динамо", але ви вирішили доопрацювати контракт з "Олімпіком" до кінця. Після того, як ви отримали статус вільного агента, могли опинитися в "Динамо"?

- У будь-якому випадку, не поїхав би до Грузії. З чемпіонату України йти в чемпіонат Грузії - це крок назад. Плюс, "Динамо" і ще кілька команд грають на нормальних полях, всі інші клуби проводять свої ігри на штучних газонах. Повторюся, це могло загострити перебіг моєї травми.

- Влітку ви планували змінити громадянство. Паспорт громадянина Грузії вже отримали?

- Поки що ні, але процес йде. До сих пір я громадянин України. Очікую, а там подивимося, як буде.

-  Не контактували з представниками тренерського штабу національної збірної Грузії?

- Безпосередньо на мене ніхто не виходив. Чув, що за мною спостерігають. Розмовляв з президентом Федерації футболу Грузії Леваном Кобіашвілі, він сказав, що допоможе, чим зможе. Мається на увазі допомогу в оформленні паспорта. На мене розраховують. П’ять з половиною  місяців я перебував поза футболом. Було дуже важко. Звичайно, потрібно набрати форму, адже в збірну  просто так  не викликають.

 

- Як вважаєте, чи можливо потрапити з Першої ліги в збірну Грузії?

- З Першої ліги, звичайно ж, важче потрапити в національну збірну. Але якщо гравець демонструє якісну  гру і знаходиться в прекрасній формі, то яка різниця, де він грає, в Прем'єр-лізі або класом нижче?

 

- Цікавилися станом справ у Першій лізі? Хто з суперників, на ваш погляд, буде боротися з "Десною" за вихід в елітний дивізіон?

- Минуло всього десять турів, тому дуже багато команд у верхній частині турнірної таблиці йдуть досить щільно. Той же "Арсенал-Київ", "Полтава". Багато команд поставили перед собою завдання підвищення в класі. Мені вдалося подивитися гру "Десни" проти "Арсенал-Київ", яка мені дуже сподобалася. Буде дуже цікава боротьба. Думаю, що після першого кола ситуація трохи проясниться і буде  зрозуміло, хто готовий боротися за вихід в Прем'єр-лігу.

- Чи вдалося залікувати травму і готові допомогти "Десні" в найближчих матчах?

- У матчі проти "Черкаського Дніпра" мене не було в заявці. Думаю, що до наступної гри буду готовий. Я ж не просто так сидів: бігав, відновлювався, готувався. У найближчі дні буду готовий допомогти своїй команді.

 

Прес-служба ПФЛ

Footboom.com - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору