Новини змагань

Кікірешко: у "Арсенала-Київ" є два шляхи

13:30, 2 вересня 2017

Президент "Арсенала-Київ" Олексій Кікірешко назвав причини успішної гри його команди 

Фото: footboom.com


До київського "Арсеналу" зараз залучено підвищену увагу, що не дивно, адже столична команда впевнено лідирує в чемпіонаті першої ліги. "Каноніри" після дев'яти турів йдуть без поразок і не приховують честолюбних планів. Зараз, як нам здається, "Арсенал" вже і не може мислити іншими категоріями, особливо з таким президентом - граючим, до слова, президентом клубу. Олексій Кікірешко очолює ФК "Арсенал" з лютого 2014 року і пройшов з ним шлях від аматорського до професіонального. В ексклюзивному інтерв'ю FootBoom Олексій Кікірешко поділився враженнями від старту нового сезону і планами на майбутнє.

- Олексій Вікторович, непроста перемога в поєдинку з "Десною" додала вам натхнення?

- Результат закономірний. "Арсенал" своєю грою заслужив цей успіх. Як гравець команди можу сказати, що налаштування тренера на матч спрацювало. Що я відчував після перемоги? Спустошення. Адже ми грали з одним з лідерів першої ліги - дуже сильним суперником. Виграли, тому що були єдиним колективом. Треба чесно визнати, в середу на полі була одна команда - "Арсенал", саме команда - хочу акцентувати увагу на цьому слові.

- Які завдання ви ставили перед підопічними на сезон-2017/18?

- У нас є два шляхи: або бути лідерами, або просто грати, без особливої мети. Я ще не знаю до кінця, як це бути лідером, як відчувати себе в цій ролі ... Я не знаю, що попереду, не знаю, як себе почувають ті, хто йде за нашою спиною. Поки я задоволений тим, що є. Тиску, чесно кажучи, ніякого не відчуваю. Ми разом - одна єдина команда, і відповідальність лежить не тільки на мені.

- Очікували такого старту від "Арсеналу"?

 - Ні, таких очікувань не було. Наша команда просто викладається на сто відсотків, що дає результат. Всі в "Арсеналі" сумлінно виконують свої обов'язки, і ми в результаті отримуємо хороший продукт. Це закономірно.

- Наскільки якісно команда укомплектована?

 - Склад у нас хороший, але на перспективу ми б взяли двох гравців в напад. "Арсенал", звичайно, забиває, проте хотілося б вражати ворота суперників частіше. До закриття трансферного вікна ми постараємося здійснити трансфер і скоро оголосимо про це.

- У матчі з "Десною" форвард "канонірів" Батальський мав кілька непоганих моментів, але реалізувати їх не зміг. До нього є претензії?

- Я дуже задоволений Батальським. Він - наконечник атаки "Арсеналу" і лідер, який веде партнерів за собою.

- Чому вибір в призначенні тренера команди припав саме на Сергія Литовченко? У вас не було бажання поставити на чолі "Арсеналу" більш досвідченого фахівця?

- Я у футболі недавно. Для мене дуже важливі людські якості тренера. Знаю, що Сергій Літовченко буквально марить "Арсеналом". Якщо ми даємо йому шанс, він з величезним бажанням працює і одночасно навчається. Зараз у нас такий період, коли і команда розвивається, і тренер. Адже це позначається на грі, погодьтеся. Подивіться, скільки вболівальників приходить на поєдинки "Арсеналу"!

- Хто головний конкурент "Арсеналу" в поточному чемпіонаті першої ліги?

- Як каже Сергій Литовченко, ми самі собі головні конкуренти. Нам потрібно впоратися зі своїми комплексами, подолати слабкості, вийти на новий рівень. Всі повинні розуміти, що завоювати путівку в Прем'єр-лігу - це пам'ять на все життя! А якщо говорити по командам, то головними нашими опонентами є "Десна", "Колос", "Полтава" і "Гірник-Спорт" - колективи, які ставлять серйозні завдання.

- Той факт, що "Арсенал" грає на "Княжа-Арена", вас влаштовує? Який стадіон буде для вас домашнім в разі виходу в УПЛ?

- Раніше ми виступали на стадіоні "Колос" у Борисполі, але вирішили змінити його на "Арсенал-Арена", щоб бути ближчеим до наших уболівальників. Якщо говорити про можливий виступ в Прем'єр-лізі, то або тут, в Щасливому, все оформимо, або в Києві. Зараз "Арсенал" розглядає варіант, за якого домашнім для нас стане один з київських стадіонів.

- Скільки сил і засобів ви вкладаєте в ДЮСШ "Арсенал"? Перед матчем з "Десною" приємно і цікаво було дивитися на реакцію хлопчаків з вашого клубу, яких нагороджували срібними медалями за друге місце в чемпіонаті Києва ...

- Ми з самого початку намагалися зберегти те, що є, - школу, в якій займаються 450 дітей. Зараз же хочемо збільшити кількість учнів вдвічі, а ще розширити число тренувальних полів. Плануємо запрошувати також дітей з інших клубів. Хочу акцентувати увагу на один важливий чинник: ми почали серйозну роботу з клубу - з першої команди, тобто з вершини, а потім зайнялися іншим. Тепер у нас дійшли руки до інфраструктури і до школи. У "Арсеналу" нині є своє тренувальне поле в Києві. Ми, до речі, єдиний клуб першої ліги, який має команду в чемпіонаті U-19 УПЛ. Це великий виклик для нас, і ми зробимо все для подальшого розвитку.

 

Прес-служба ПФЛ

footboom.com - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору