Новини змагань

MATCHDAY! "Суперочікування у Щасливому" Анонс дев’ятого туру. Перша ліга.

09:00, 30 серпня 2017

Сьогодні та завтра відбудуться матчі дев’ятого туру у першій лізі

Фото: desna.football


Одразу два матчі буде показано у прямому ефірі на телеканалі XSPORT. Цікаво, що у четвер, 31 серпня, одразу після завершення матчу на Оболонь-Арені у прямому ефірі, дев’ятий тур буде проаналізовано у інформаційно-аналітичній програмі "Україна футбольна" з експертом у студії.

Отже, "Україна футбольна", четвер, 31 серпня, 21:30, телеканал XSPORT.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


30 серпня 2017 року. 17:00. м. Одеса. Стадіон «Спартак»

«Жемчужина» (Одеса) - «Балкани» (Зоря)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)      

Дискваліфіковані: немає-М.Златов

Фото: fczhemchuzhina.od.ua


Дербі Одещини перенеслося із другої ліги, де суперники минулого сезону боролися за найвищі місця. Нагадаємо, «Жемчужина» стала чемпіоном, а «Балкани» посіли четверте місце, підвищившись у класі навіть після програшу плей-оф через додаткові обставини («Дніпро» був релігований вищими футбольними органами відразу в другу лігу).

Минулого сезону «Жемчужина» двічі обіграла зорянців – 2:0 вдома (дубль Паламаря) та 1:0 в гостях (забивав С.Паламарчук). Що цікаво, автор переможного голу «ювелірів» у весняному протистоянні вже за кілька місяців змінив Одесу на «Балкани». А найкращий бомбардир зорянців Урсуленко вже по ходу нинішнього сезону перебрався у «Жемчужину».

Надзвичайно цікавим очікується це протистояння, і мотивація господарів буде безмежною – наразі «Жемчужина» поступається «Балканам» чотирма очками, і домашня гра буде їхнім шансом відігратися.


30 серпня 2017 року. 17:00. с. Щасливе. Стадіон «Арсенал-Арена»

«Арсенал-Київ» (Київ) – «Десна» (Чернігів)

Арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає-Філіппов

Пряма трансляція: ХSPORT

Минулого сезону «Десна» двічі обіграла киян із загальним рахунком 7:2, однак нині все змінилося. Це «Арсенал» – одноосібний лідер, а один із статусних фаворитів сезону ще набирає хід, йдучи четвертим.

«Каноніри» все ще не програвали у новому сезоні, а напередодні звітного туру завдали поразки «Гірнику-Спорт» на його полі. Ще з минулого сезону триває арсеналівська безпрограшна серія, яка досягла вже 10 матчів. У хорошому настрої й сіверяни, які в останніх трьох турах набрали 7 очок, не програючи.

Тож протистояння віце-чемпіона першої ліги минулого сезону та лідера поточної першості має підстави вважатися найбільш статусним в турі.


30 серпня 2017 року. 17:00. м. Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Олега Бабаєва

«Кремінь» (Кременчук) – «Волинь» (Луцьк)

Арбітр: Олександр Солов’ян (Київ).

Дискваліфіковані: Тертишний-немає

Натхненні перемогою у Харкові, кременчужани чекаю в гості «Волинь». Якщо «Кремінь» ще не набрав жодного очка вдома, то «Волинь» – на виїзді. Це буде перший гостьовий матч лучан під керівництвом Альберта Шахова – до слова, колишнього гравця «Кременя».

Відзначимо, що кременчуцька команда лише у двох матчах сезону уникла поразки (і це були якраз виїзні перемоги у Сумах та Харкові), а ось волиняни за останній місяць значно додали й упродовж саме серпня набрали 6 із 7 своїх очок.


30 серпня 2017 року. 17:30. м. Черкаси. Стадіон «Центральний»

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород).

Дискваліфіковані: немає-немає

Фото: gornyak-sport.net


«Черкаський Дніпро» минулого туру здобув першу виїзну перемогу в сезоні, перервавши програшну серію, яка тривала майже від початку сезону. Причому, підопічні Кирилюка, визнаного Всеукраїнським об’єднанням футбольних тренерів найкращим у 8-му турі, завдали поразки потужному за складом «Руху».

А ось «Гірник-Спорт» знову поступився вдома – чомусь зовсім не йдуть матчі на своєму полі у команди, яка всі свої очки набрала на виїзді. Чи не в цьому таїться перевага гостей у черкаському матчі?

Команди по сусідству й мають порівну очок – це саме той випадок, коли кожному є за що боротися.


30 серпня 2017 року. 18:00. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів).

Дискваліфіковані: немає-немає

Краматорська команда повернулася зі щитом із Одещини, завдавши поразки «Балканам», які зазвичай дуже переконливо грають вдома. В останніх чотирьох турах підопічні Косевича набрали 10 очок із 12-ти можливих. Цей поступ заслуговує на повагу.

Тому «Колос», який лише на одне очко обганяє краматорців, має дуже відповідально поставитися до цього неблизького виїзду. Додамо, що минулого сезону «Авангард» мінімально поступився гостям із Київщини, до того відібравши очки на їхньому полі (2:2).


30 серпня 2017 року. 18:00. м. Охтирка. Стадіон «Нафтовик-Укрнафта»

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) –  «Рух» (Винники)

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Дискваліфіковані: немає-немає

Охтирська команда в ударі – після перемоги над «Волинню» вона в гостях відібрала очки в одного із лідерів, «Полтави» (2:2). «Руху» такі успіхи поки лише мріються – навіть після зміни головного тренера колектив не зміг підняти свій бойовий дух. Після двох нічиїх при Мазярі винниківці зазнали й прем’єрної поразки, поступившись на своєму полі «Черкаському Дніпру».

Після цієї невдачі колектив, укомплектований досить авторитетними футболістами, опустився на саме дно турнірної таблиці. Тому тепер, незалежно від рівня та статусу суперника, рухівці гратимуть лише на перемогу, щоби відштовхнутися від останнього місця.


30 серпня 2017 року. 18:00. м. Суми. Стадіон «Ювілейний»

ПФК «Суми» - «Полтава»

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Дискваліфіковані: немає-Крапивний

Після протистояння з охтирцями «Полтаву» очікує непростий виїзд у Суми. Екс-наставник містян Ілля Близнюк готовий дати їм бій – а також колишньому головному тренеру ПФК «Суми» Анатолію Безсмертному, який влітку перебрався у полтавську команду з низкою лідерів.

ФК «Полтава» поки відчутно успішніша, за останні два матчі набрала чотири очки й належить до трійки команд, які ще не поступалися в чемпіонаті на виїзді. Що цікаво, у сумському колективі також вистачає екс-гравців ФК «Полтава». Можна уявити, наскільки принциповим вийде цей матч.

ПФК «Суми», до слова, вдома у новому сезоні ще не вигравали, та й загалом не знають перемог уже сім турів.


30 серпня 2017 року. 19:00. с. Зоря. Стадіон імені Бориса Тропанця

«Миколаїв» – «Інгулець» (Петрове)

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Дискваліфіковані: немає-Запорожець

Пряма трансляція: ХSPORT

Миколаївська команда очікує в гості одного з найамбітніших суперників – «Інгулець» розлючений першим у сезоні домашнім не виграшем, тож після нулівки з «Оболонню-Бровар» спробує реабілітуватися вдалим виїздом.

До слова, є у петрівців підстави для реваншу. Річ у тім, що минулого сезону МФК «Миколаїв» вибив їх із Кубка України. Та й у чемпіонаті обіграв їх на своєму полі, завдяки голу екс-гравця «Інгульця» Алексанова.

Вдома МФК «Миколаїв» у серпні місяці виступав досить переконливо – дві перемоги у двох матчах, однак в останніх двох турах набрав лише одне очко, хоча в минулому турі навіть вів у рахунку в Ковалівці (2:2 у підсумку).


31 серпня 2017 року. 19:30. м. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» (Київ) - «Геліос»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Дискваліфіковані: немає-Глушицький

Пряма трансляція: ХSPORT

Досить принципове протистояння, яке свого часу багато в чому визначало й долю медалей. «Геліос» прибуває в столицю в поганому настрої, поступившись аутсайдерам із «Кременя» на своєму полі.

«Оболонь-Бровар» після візиту в Петрове має одне очко за нічию з «Інгульцем». Вдома ця команда виграла всі три своїх матчі в новому сезоні. В останніх двох турах взагалі не пропускала.

Утім, харків’яни цікаві тим, що в гостях взяли 10 очок із 12 можливих і все ще не програвали. Тож черговий перетин суперників буде особливо цікавим. І ще одна деталь напередодні протистояння п’ятої та шостої команд першості: у минулому чемпіонаті «Оболонь-Бровар» особливо вдало зіграла з «Геліосом» – 3:0 вдома й 0:0 в гостях, а цього сезону встигла вилетіти від харків’ян у кубку…

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору