Новини змагань

MATCHDAY! Дві трансляції на XSPORT. Перша ліга. Анонс восьмого туру.

11:15, 26 серпня 2017

Сьогодні та завтра відбудуться матчі восьмого туру у першій лізі

Фото: fcvolyn.net


Усі матчі восьмого туру буде проаналізовано у інформаційно-аналітичній програмі "Україна футбольна" з експертом у студії. Вмикайте телеприймач о 21:30 на телеканалі XSPORT у понеділок 28 серпня.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


25 серпня

"Балкани" (Зоря) - "Авангард" (Краматорськ)

17:00. с. Зоря. Стадіон імені Бориса Тропанця

Арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфікоаний: немає - Ульянов

Серйозне протистояння сусідів по турнірній таблиці, яке багато в чому визначить розстановку сил серед середняків. Балкани вдома виступають зазвичай сильно, до того ж, напевно, надихаються перемогою над Колосом в минулому турі (1:0 з голом М.Златова з пенальті). Утім, Авангард славиться непоступливістю й останнім часом виступає досить успішно - 7 очок із 9-ти можливих в трьох останніх турах. До того ж, хоча команда із Краматорська й невдало виступає в гостях у цьому чемпіонаті, зазвичай вона якраз славиться умінням здобувати очки на виїзді. У складі господарів непогано дебютував форвард Кабанюк, однак колишній гравець Авангарду може не встигнути відновитися після травми до приїзду своїх недавніх одноклубників. Утім, у чудовому настрої й непоганій формі Олександр Райчев - напередодні цього туру у капітана господарів народився син.


"Геліос" (Харків) - "Кремінь" (Кременчук)

17:30. м Харків. Стадіон «Геліос-Арена»

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Матч двох команд пройде під знаком форварда господарів Артема А. Козлова. Річ у тому, що вихованець кременчуцького футболу вперше зіграє проти своїх недавніх одноклубників. Козлов був найкращим бомбардиром кременчужан у минулому сезоні, однак у Геліосі ще тільки завойовує бомбардирську репутацію, тож, напевно, налаштовується на цей матч особливо серйозно. Відзначимо, що господарі вимушені будуть обійтися без провідного центрального півзахисника Козлова, а гості - без хавбека Тертишного. Причина - дискваліфікація. Геліос не знає поразок уже три тури, а от Кремінь - для багатьох несподівано - замикає турнірну таблицю, маючи лише три очки в активі. 4-матчева безвиграшна серія надихає гостей на подвиг, тим більше, що єдині свої очки вони взяли якраз в гостях (у Сумах, де Геліос виграти минулого тижня не зміг).


"Волинь" (Луцьк) - ПФК "Суми"

18:00. м Луцьк. Стадіон «Авангард»

Арбітр: Віктор Арановський (Київ)

Обидві команди - в зручному положенні. Волинь всі 4 очки завоювала вдома, Суми чотири очки із пяти завоювали якраз на чужих полях. У минулому турі лучани поступилися в Охтирці (як і в кубку минулого сезону), а ось сумська команда взяла перші домашні очки, зігравши внічию з Геліосом. Напередодні візиту до недавніх премєрлігівців ПФК Суми дозаявили досвідченого півзахисника Ямполя (попрощавшись при цьому з Комлєвим). Шість матчів складає їхня безвиграшна серія, тож у виїзному матчі вони сподіваються перервати невдачі.

26 серпня

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) - Арсенал-Київ

17:00. м Горішні Плавні. Спорткомплекс «Юність»

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає-немає

Фото: gornyak-sport.net


«Гірник-Спорт» все ще не вигравав удома – це найголовніша інтрига протистояння, чи зможе команда Сергія Пучкова обірвати програшну серію й узяти перші «домашні» очки.

«Арсенал», у свою чергу, лідирує, однак має дуже невелику перевагу над групою переслідувачів. Київська команда потребує винятково перемоги, щоб спокійніше почуватися на чолі пелотону.

Варто відзначити, що «каноніри» – останні, хто все ще не програвав у новому сезоні. Після виснажливого матчу з «Рухом» в минулому турі вони поклали у скарбничку одне очко, у той час, як «Гірник-Спорт» виграв у Одесі в «Жемчужини».


Рух (Винники) - Черкаський Дніпро (Черкаси)

17:00. м Винники. Стадіон імені Богдана Маркевича

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька обл.)

Дискваліфіковані: немає-немає

Матч буде показано у прем'єрніому повторі на каналі XSPORT. Трансляцію заплановано на 20:00.

Обидві команди після вчорашніх матчів ще більше погіршили своє становище, опустившись на останні сходинки у таблиці. Зрозуміло, не може бути у них іншого завдання, окрім як відштовхнутися від дна і піти вгору.

«Рух» має з усією відповідальністю поставитися до домашнього матчу – зі стартового туру, відколи вдалося обіграти «Колос» на своєму полі, винниківський клуб не перемагав. Є позитивна тенденція – при Мазярі обірвано програшну серію, але після двох нічиїх від нього чекають уже й перемоги.

«Черкаський Дніпро» також востаннє вигравав у першому турі, але з того часу очок взагалі не набирав. Останнє посилення показало, що черкасці додають досвідчених виконавців до молодого складу, а, отже, також сподіваються на набирання очок.


Десна (Чернігів) - Жемчужина (Одеса)

18:00. м Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

«Десна» дещо розчарована виїзною нічиєю з «Авангардом», утім, загалом команда потихеньку набирає очки й останні два матчі не пропускає. Чергове випробування – чемпіон Другої ліги, який ще й їде в Чернігів з тренерською рокіровкою.

Авторитетний Леонід Гайдаржи, відомий у минулому футболіст, а також спортивний директор клубу, змінив Дениса Колчина на посту головного тренера. Його дебют припаде на матч із віце-чемпіонами Першої ліги, які вдома грають з особливим завзяттям.

Чернігів має всі шанси стати найбільш активним містом з точки зору відвідуваності. Однак для цього доведеться постаратися не лише фанам, а й «Десні», тож матч проти одеситів – один із кроків у популяризації футболу.


Інгулець (Петрово) - Оболонь-Бровар (Київ)

18:00. смт. Петрове. Стадіон «Інгулець»

Арбітр: Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: Запорожець-немає

Фото: fc-ap.com.ua


Минулого сезону «Оболонь-Бровар» двічі обігрувала «Інгулець», однак нині стрімко прогресуючий клуб став значно сильнішим. Він стартував дуже переконливо і в таблиці знаходиться якраз над «пивоварами».

До того ж, напередодні візиту київської команди Сергій Лавриненко отримав поповнення у вигляді ще двох добре знайомих по «Зірці» гравців – захисника Олександра Кучеренка та форварда Романа Локтіонова.

Гості, у свою чергу, після виграшу у МФК «Миколаїв» довели домашню переможну серію до трьох матчів, однак у гостях грають менш переконливо. А тут – візит у Петрове, де «Інгулець» цього сезону виграв усі матчі. Словом, центральний поєдинок туру буде дуже важливим і багато в чому розставить акценти у групі лідерів.


Колос (Ковалівка) - МФК Миколаїв

18:00. с. Ковалівка. Стадіон «Колос»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає-немає

«Колос» минулого сезону мав досить запеклі протистояння з миколаївцями – в гостях поступився з мінімальним рахунком, вдома виграв у надзвичайно видовищному матчі – 5:3.

А тепер ковалівцям ще й треба реабілітуватися за поразку від «Балкан» – після повернення із Одеської області «Колос» опустився із четвертого місця відразу на сьоме, тож нині мусить надолужувати втрачене.

МФК «Миколаїв» також минулого туру програв (0:2 від «Оболоні-Бровар»), і ця поразка також обірвала його 4-матчеву безпрограшну серію. Проте клуб бореться і змагається до останнього. Напередодні матчу вдалося дозаявити ганського легіонера – Барнора Брайта, який уже грав в Україні за «Скалу» та «Верес». Тож гості також сподіваються на очки.


ФК Полтава - Нафтовик-Укрнафта (Охтирка)

18:00. м Полтава. Стадіон «Локомотив»

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

Матч географічних сусідів та давніх знайомих по не лише офіційних, а й товариських матчах. Традиційно ФК «Полтава» та «Нафтовик-Укрнафта» перетинаються ще й на Кубку Пожечевського.

Проте нині їм не до спогадів – ФК «Полтава» намагається повернути лідерство, охтирська команда – відштовхнутися від середняків. Що підкреслює важливість протистояння – обидві команди виграли в минулому турі. Підопічні Безсмертного здолали «Черкаський Дніпро» (3:2 на його полі), Книша – «Волинь» (1:0 вдома).

У разі перемоги та невдачі «Арсенала» в Полтавській області (грає в Горішніх Плавнях) ФК «Полтава» може очолити таблицю. Однак що про це думає охтирський «Нафтовик», якому теж хочеться піднятися вгору? Матч обіцяє бути напруженим та особливо важким.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору