Новини змагань

Гендиректор "Кремня": Ященко був готовий йти у відставку

12:30, 22 серпня 2017

Генеральний директор ФК "Кремінь" Андрій Недяк відповів на питання ЗМІ

Після чергової невдачі «Кременя» і критики уболівальників, директор клубу Андрій Недяк розповів про останні події в клубі.

 

Питання стадіону

- Відразу хотів сказати, що кожному з нас, в тому числі і мені, небайдужа доля нашої футбольної команди. Я вдячний тренерам, футболістам і вболівальникам, які вивели «Кремінь» в першу лігу. У першій лізі, як ви знаєте, ми зіткнулися з багатьма проблемами, головна з яких - це домашній стадіон. Нам вдалося її вирішити і вболівальники мають можливість дивитися матчі першої ліги на нашому стадіоні, а не якомусь іншому. Але найголовнішу проблему - фінансову, нам поки вирішити не вдається.

Кадрові втрати

- Не секрет, що після загибелі Олега Бабаєва, фінансове становище клубу погіршується. На даний момент фінансування команди знаходиться на рівні середняків другої ліги. Це стало причиною того, що в міжсезоння ми не змогли посилитися хорошими гравцями, мало того, втратили своїх ключових виконавців. Я не спонсор, не власник клубу, а тільки директор. З мого боку було вжито всіх заходів, щоб збільшити фінансування клубу. Звертався до народного депутата від Кременчука, керівників кременчуцьких заводів, але далі одноразової мінімальної допомоги справа не доходила. Наш головний спонсор ХК «АвтоКрАЗ», на сьогодні, через економічну ситуацію в країні, не може в повному обсязі допомагати клубу. Але і за те, що є, цьому підприємству потрібно сказати спасибі.

Міський бюджет

- Гроші міського бюджету в більшій мірі використовуються на потреби дитячої школи, ви знаєте, що у нас 11 дитячих команд в академії. На першу команду з бюджету за вісім місяців цього року було витрачено всього півтора мільйона гривень. І до кінця року передбачено ще близько 500 тисяч гривень саме на головну команду.

Зараз заявити, що завтра все буде добре і у нас будуть фінанси, які вирішать всі наші проблеми, я не можу. Можу сказати лише, що і далі буду шукати спонсорів і якщо хтось піде нам на зустріч, то можна буде говорити про щось інше. Поки що, інших варіантів я не бачу.

Борги перед гравцями

- Я давно помітив одну просту річ, що коли у клуба все добре, коли ми виконали завдання підвищення в класі, ніхто, жоден уболівальник не написав якихось подяк футболістам або тренерському штабу. Поясню відразу, що мова йде про семерих футболістів, які вже знаходяться не в клубі, вони покинули команду після закінчення минулого сезону. Перед ними залишилася заборгованість в загальній сумі 13 000 грн. З певних причин, не вдалося розрахуватися з хлопцями відразу, але, як ви розумієте, сума невелика і це питання буде закрите до кінця поточного місяця.

Дивитися в очі

- Після гри з «Інгульцем» відразу ж у нас були командні збори і Сергій Ященко висловив свою готовність покинути пост головного тренера, але футболісти сказали дослівно, що якщо йти, то всім. Я їх підтримав в цьому, і ми вирішили виходити з ситуації, що склалася, разом. З тренера можна було б запитати, якщо б він отримав тих футболістів, яких просив, а футболісти, відповідно, ті умови, які відповідають реаліям першої ліги. А так, тільки далека від футболу людина, може в такій ситуації звинувачувати тренера і його тренувальний процес.

І ще, з приводу змін в команді додам, що я особисто, як і футболісти хочемо зустрітися з уболівальниками, щоб обговорити спокійно ситуацію і, можливо, спільно знайти шляхи для вирішення нашої проблеми. Я думаю вже після гри з «Геліосом» ми обговоримо всі питання з уболівальниками, дивлячись один одному в очі. На цю зустріч ми запросимо всіх уболівальників, ми ніколи не ховаємося і завжди були і є відкритими для кременчужан. Хто хоче поговорити зі мною особисто, то ласкаво прошу на стадіон «Кремінь», де мене можна знайти кожен день.

Дати гарантії

- Я кременчужанин, я все життя в футболі, мене знають люди в нашому місті. Я готовий залишити пост керівника команди майстрів першої ліги протягом однієї хвилини і поступитися ним людині, яка дасть гарантії, що команда буде повністю забезпечена в повному обсязі в фінансовому плані за всіма вимогами нинішньої першої ліги. А це в два - п'ять разів більше нашого цьогорічного бюджету.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами fckremen.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору