Новини змагань

Єгор Картушов - герой шостого туру Першої ліги

12:30, 18 серпня 2017

Представляємо інтерв'ю з півзахисником "Десни" Єгором Картушовим, якого наш сайт спільно з ПФЛ визнали героєм шостого туру Першої ліги

У шостому турі "Десна" обов'язково повинна була виграти, щоб не відпустити у відрив лідерів, і реабілітуватися за невдачу в минулому турі. В результаті, своєму супернику зорянським "Балканам" не залишили шансу, забивши два м'ячі.

В обох взяв участь півзахисник "Десни" Єгор Картушов. З огляду на важливість матчу, силу "Балкан", які набрали непогану турнірну швидкість, віддаємо належне поєдинку в Чернігові, де футболіст "Десни" зіграв найважливішу роль.

Йому вдалося віддати дві гольові, а ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали Єгора Картушова Героєм шостого туру в Першій лізі.

 

- Єгоре, а тепер про матч з "Балканами". Хоч і не забив, проте зайнявся улюбленою справою: гольовий пас віддав і результативний штрафний заробив?

- Для мене забивати і віддавати передачі однаково корисно, навіть певною мірою віддавати партнеру більш приємно. Головне, щоб це приносило користь команді.

- Легко обіграли "Балкани"? Або гості все ж створювали проблеми?

- Не можна сказати, що було легко. Добре, що змогли забити швидкий м'яч. Тому і легше гралося. Потрібен був другий гол, тому що 1:0 ­ дуже слизький рахунок. Якби ми пропустили, то з'явилося б зайве хвилювання. Змогли забити другий м'яч і довели зустріч до перемоги.

- Другий матч в чемпіонаті на рідному стадіоні (третій - з кубком). Класно грається вдома?

- Приємно повернутися на рідну арену. Вдома грається чудово. У нас дуже хороші вболівальники, які чекали нашого повернення. Підтримка чудова. Ми щасливі, що граємо в Чернігові. Намагаємося своєю грою радувати уболівальників і дарувати їм тільки позитивні емоції.

- Рідні вболівальники вже пробачили невдачу в матчі з "Колосом"?

- Щодо матчу з "Колосом" - краще запитати у них. Я вважаю, оскільки вони заповнюють трибуни,  їм наша гра імпонує і вони забули вже про поразку.

- Чому ж ви засмутили фанатів? Адже вели 2: 0? Вся справа в видаленні?

- Програли "Колосу", ми самі були розчаровані, напевно вилучення вплинуло: ми неправильно зіграли в другому таймі. Тренери вказали нам на помилки, ми зробили висновки і йдемо далі. Такі помилки не можна допускати надалі.

Фото: desna.football


- Ти особисто ще переживаєш з приводу невиходу в УПЛ? Тому що Філіппов казав, що команда постаралася забути цю несправедливість.

- Переживав до початку чемпіонату, зараз новий сезон і всі думки про нього. Про те, що не вийшли до УПЛ вже ніхто не говорить. Життя продовжується…

- У твоїй кар'єрі траплялося щось схоже, такий обман і крах надій?

- Такого не було. Дуже неприємна ситуація, хочеться, щоб таке більше не повторювалося.

- Зрозуміло, що постараєтеся знову довести, що заслуговуєте на вихід в УПЛ. Але поки в таблицю не зазираєте, неприємно на шосте місце дивитися?

- Це тимчасове явище. Все залежить від нас, і ми намагаємося цю ситуацію змінити на краще. У кожній грі граємо на максимум, намагаємося вдосконалити свою гру.

- Як вважаєш, хто буде головним конкурентом "Десни" в боротьбі за перше місце?

- Я вважаю таким "Колос". Хороша команда, дуже незручний суперник.

- Єгоре, ти в "Десні" шостий сезон, аксакал. Після невдач саме ти в роздягальні тримаєш слово, намагаєшся завести партнерів?

- Я в команді довгий час, але слово в роздягальні я не тримаю. У нас є капітан команди, більш досвідчені хлопці, які підбадьорюють інших. Я скромний хлопець і таким не займаюся. Та й тренер у нас такий, який може завести нас так, що і додати нічого.

- А якщо серйозно, то за всі ці роки хотів кудись піти? На перегляди їздив?

- Так, їздив до різних команд, був на переглядах, але нічого конкретного не було.

- У сезоні 2014/15 ти віддав 13 передач і став найкращим асистентом Першої ліги. І в тому ж чемпіонаті забив сім м'ячів. Який з цих показників хотілося б перевершити в цьому сезоні?

- Нічого перевершити з минулих чемпіонатів не прагну. Граю для того, щоб команда вигравала, досягала поставлених цілей. А скільки заб'ю або віддам передач - такими думками не страждаю і не зациклююсь. Особисті показники також важливі, але результат команди понад усе.

 

БЛІЦ

• Народився в Криму, в невеликому місті Саки

• Перший тренер ­ Микола Юліанович Ланчак. Я дуже йому вдячний, що повірив в мене і домовився про перегляд в донецькому "Шахтарі"

• У європейському футболі вболіваю за лондонський "Челсі"

• Улюблений гравець - Хуан Мануель Ітурбе

• Футбольна мрія - виграти трофей з "Десною"

• Люблю полювання, це і є моє хобі!

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору