Новини змагань

Макаров: план "Б" у нас існує

12:45, 18 серпня 2017

Президент ПФЛ Сергій Макаров розповів про останні події навколо проблемних клубів

Фото: fc.ternopil.ua


У інтерв'ю інформаційному партнеру Ліги ua-football.com президент ПФЛ Сергій Макаров переонкує, що ще рано посипати голову попелом стосовно трьох команд Другої ліги, які можуть знятися з чемпіонату. Хоча, зрозуміло, ситуація не з простих.

Нагадаємо, що раніше "Арсенал-Київщина" через важке фінансове становище попросив перенести гру з ФК "Львів"; "Тернопіль" не виїхав на зустріч з "Поліссям", а вже сам житомирське "Полісся" не приїде на найближчих вихідних до "Буковини". Цей матч також буде перенесено.

- У нас була у четвер зустріч з керівництвом "Арсеналу-Київщини". Ми продовжуємо боротися за клуб. Навіть по "Тернополю" сподіваємося, ще не прийняте остаточне рішення. Тому ще зарано ставити крапку.

- Тобто, найближчі матчі "Арсеналу Київщини" та "Тернополя" будуть переноситися?
- Думаю, що найближчий виїзд "Арсеналу-Київщини" у Стрий до "Скали" не відбудеться. Тобто, білоцерківський клуб отримає першу неявку [після двох неявок клуб автоматично знімається з чемпіонату]. Що стосується тернопільського дербі, ще поки немає рішення. Можливо, за п'ятницю воно буде.

- Яка ситуація з "Поліссям"?
- Вони запевняють, що все нормально, що всі труднощі - явище тимчасове. Можливо, це пов'язано з тим, що клуб бюджетний і якийсь бюрократичний момент у них пов'язаний якраз з бюджетом. Але з клубу запевняють, що ситуація стабільна і "Полісся" продовжуватиме брати участь у чемпіонаті.

- "Буковина" також дуже важко входила в сезон. Зараз клуб веде себе дуже тихо. Наскільки зараз себе впевнено почувають чернівчани?
- Досить спокійно. Особливо в порівнянні з тріо вже згаданих.

- Чи опрацьовує Ліга умовний план "Б" на випадок, якщо все-таки буде схід з дистанції двох або трьох учасників з турніру?
- Так. Керуючись тим, що цього сезону у нас формат передбачає три кола, ми зараз розробляємо варіант зібрати всі клуби і, можливо, після закінчення першого кола провести жеребкування календаря другого-третього кіл виходячи з кількості учасників. Тобто провести жеребкування і зіграти другий-третій кола як повноцінний двоколовий турнір тим складом, який залишиться.

 

Прес-служба ПФЛ

ua-football.com - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору