Новини змагань

Сергій Давидов ­- Герой шостого туру Другої ліги

18:30, 17 серпня 2017

Інтерв’ю з півзахисником "Металіста-1925" Сергієм Давидовим, якого ПФЛ визнала найкращим гравцем шостого туру Другої ліги 2017/18

Суперматч на "Дніпро Арені" за участю "Дніпра" та "Металіста 1925" запам’ятається усіх учасникам та більш як 1500 уболівальникам, що зібралися на трибунах красеня стадіону. Гості здобули перемогу 3:2, а ключову роль у ній зіграв форвард "Металіста 1925" Сергій Давидов. Він відзначився дублем, забивши вирішальний м’яч, за що й був відзначений ПФЛ та інформаційним партнером Sport Arena Героєм шостого туру у другій лізі.

— З урахуванням кубкової гри в цьому сезоні ти забив вже 10 м’ячів. Можна сказати, що не відчув переходу з аматорського чемпіонату до Другої ліги?

— Я б не сказав, що рівень цих двох змагань дуже вже й відрізняється. У Другій лізі, певно, більше таких, міцних команд, які постійно нав’язують боротьбу на кожному клаптику поля, намагаються не поступитись, перш за все, у цьому компоненті. Звичайно, є команди, які виділяються. Це "Дніпро", "Дніпро-1", незабаром будемо грати із "Енергією". Загалом, рівень турніру пристойний, хоча й, повторюсь, він не надто відрізняється від аматорського.

— Якщо згадувати матч у "Дніпрі", коли суперник рахунок зрівняв, сильно занервували?

— Не знаю, я цього не відчув. Ми дивились тільки вперед і хотіли перемогти. Тому не зупинялись і у підсумку змогли суперника дотиснути. Добре, що наприкінці зустрічі використали свій момент та забили переможного м’яча.

— Ти забив головою, при цьому фактично перестрибнувши воротаря. Як так вийшло?

— Не знаю, краще у воротаря спитайте. Ми багато часу на тренуваннях приділяємо стандартним положенням, от і сьогодні два з них змогли використати. Той момент я не бачив, адже забивав практично, знаходячись спиною до воріт. Добре, що зміг забити та принести команді три бали.

Фото: metalist1925.com


— Повертаючись до рівня змагань, в останньому турі "Нікополь" створив справжню сенсацію, здолавши вдома "Дніпро-1". Не дивився той матч?

— Ще ні, але на тижні обов’язково всією командою будемо його переглядати. Не назвав би той результат сенсацією. Не думаю, що нікопольські футболісти чимось гірші за дніпровських. Якщо "Дніпро-1" всі в один голос називають фаворитами, це абсолютно нічого не означає, і от "Нікополь "це довів.

— Статистика — річ вперта та знає все. Так от, судячи зі статистики, більше ти забиваєш саме у літнє-осінній частині сезону. Так було торік, так є, власне, і зараз. В чому секрет?

— (посміхається) Навіть не знаю, як це і пояснити. Можу сказати лише одне — на кожну гру виходжу із думками забити якомога більше голів та принести команді користь. Головне у футболі — це перемога команди, а не те, хто і скільки забив. Також дуже важливим є виконати ті завдання, які поставило перед нами керівництво клубу.

— Із десяти голів цього сезону найдорожчим, напевно, є саме останній, забитий у ворота "Дніпра", чи не так?

— Я би не став виділяти якийсь гол, адже всі вони важкі, та задля кожного було витрачено чимало сил. Наша задача виходити та вигравати, а не думати про красиві та пам’ятні голи. Якщо вже так казати, то, хоч за 3:2, хоч за 5:1 все одно дається по три залікових бали.

— Після двох поспіль поразок команда здобула вже чотири перемоги, три з яких з великим рахунком. Чи можна говорити, що вже звикли до Другої ліги?

— По-перше, до нас приєдналась низка досвідчених футболістів, з якими ми і почали вигравати. По-друге, інші хлопці відчули впевненість у своїх силах, що також є складовою цих результатів. Сподіваюсь, з кожним матчем переможних результатів буде все більше!

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інофрмаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору