Новини змагань

Перша ліга. Шостий тур. Всі погляди в Полтаву

17:00, 12 серпня 2017

Анонс матчів шостого туру у першій лізі

Фото: gornyak-sport.net


У Харкові очікується справжній бій, "Рух" з оновленим тренерським штабом Володимира Мазяра та спроба реабілітуватися у Чернігові. Дивіться на телеканалі XSPORT у прямому ефірі матч за участю "Інгульця" та .ПФК "Суми".

У вівторок, 15 серпня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у шостому турі з авторитетним експертом Артемом Франковим. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


13 серпня 2017 рік. 17:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр – Олександр Сахно (Київська обл.)

Дискваліфіковані: немає-Даудов

Трансляція Кремень ТВ

Напевно, двоматчева виїзна звитяга в Винниках тяжко далася «Гірнику-Спорт». Після цього підопічні Пучкова програли три матчі поспіль. Причому, гостроатакувальній команді навіть не вдавалося забити бодай один м’яч.

Цього разу настрій горішньоплавненців буде надзвичайно серйозним, адже попередні домашні зустрічі вони програли і все ще не здобували перемог на своєму полі в новому сезоні.

«Авангард», у свою чергу, програв обидва виїзні матчі цього чемпіонату, тому також буде старатися гідно зіграти під час цього виїзду. Команда Косевича в чудовому настрої після перемоги над «Рухом», але дискваліфікація вилученого Даудова створює серйозні проблеми для оборони краматорців.


13 серпня 2017 рік. 17:00. м.Харків. «Геліос-Арена»

«Геліос» (Харків) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)  

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає-немає

Трансляція YOUTUBE

«Геліос» після перемоги в Черкасах продовжує йти головним переслідувачем лідерів. Тому на час візиту охтирської омолодженої команди у харків’ян не може бути інших завдань, окрім як перемога.

«Нафтовик-Укрнафта», у свою чергу, не знає перемог уже три тури (дві нічиї та поразка). У минулий ігровий день Охтирка побачила бойову нічию своєї команди з «Інгульцем».

Від 2005 року два клуби провели між собою 22 матчі, в яких перевага на боці «сонячних» (10 перемог, 5 нічиїх та 7 поразок). «Нафтовик-Укрнафта» не може їх здолати в чемпіонаті з весни минулого року.


13 серпня 2017 рік. 18:00. м.Винники. Стадіон ім. Б.Маркевича

 «Рух» (Винники) - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: немає-немає

Трансляція YOUTUBE

Володимир Мазяр, який раніше здобував медалі обох ліг ПФЛ із кам’янською «Сталлю» та рівненським «Вересом», очолив винниківський «Рух». Для нього дебютом стане матч проти одеської «Жемчужини» – чемпіона Другої ліги та дебютанта Першої ліги.

Одесити в минулому турі зазнали домашньої поразки від «Полтави», однак на виїзді вони вже здобували перемогу (3:1 в Луцьку) тож сподіваються й другий в сезоні західноукраїнський виїзд завершити зі сприятливим результатом.

Принциповість протистояння важко переоцінити – у минулому сезоні «Жемчужина» двічі обіграла «Рух» і стала у підсумку чемпіоном Другої ліги, у той час, як зоряний склад винниківців вимушений був задовільнитися срібними медалями.


14 серпня 2017 рік. 18:00. с.Ковалівка, Київська область. Стадіон «Колос»

«Колос» (Ковалівка) - «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр – Іван Бондар (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

Трансляція Кремень ТВ

Команди зустрічалися на «Arsenal Cup — 2017″. Фото: fcbrovar.obolon.ua


Першолігове дербі Київщини – це протистояння чудово знайомих між собою суперників. Окрім року протистоянь у Першій лізі, ці дві команди регулярно перетинаються у контрольних матчах та на традиційних зимових турнірах столичного регіону.

У минулому сезоні «Колос», дебютуючи на першоліговому рівні, відразу ж фінішував у п’ятірці найкращих. «Оболонь-Бровар» після бронзових медалей опустилася в серединку. Однак тепер «пивовари» вище «колосівців» у таблиці.

«Оболонь-Бровар» не знає поразок у новому сезоні, а в минулому турі розгромила «Кремінь» на його полі – 3:0. У той же час, «Колос» вирівнявся після невдалого старту й здобув надвольову перемогу в Чернігові – 3:2. Тож матч двох суперників, які знаходяться на підйомі, однозначно буде найбільш статусним в турі.


13 серпня 2017 рік. 19:00. м.Чернігів. Стадіон ім.. Ю.Гагаріна

«Десна» (Винники) - «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Дискваліфіковані: Волков-немає

Трансляція YOUTUBE

Вдруге в сезоні «Десна» прийматиме у Чернігові «Балкани». Кубковий матч завершився розгромною перемогою господарів – 4:0. Однак з того часу зорянці стали трішки більш досвідченими й звичними до першолігового рівня.

Свідчення цьому – мінімальна перемога над міцним «Гірником-Спорт» у минулому турі. Утім, «Десна» буде максимально налаштована після домашньої поразки від ковалівців. Єдине – господарям не допоможе вилучений у минулому турі Волков.


13 серпня 2017 рік. 19:00. с.Петрове. Стадіон «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове) - «Суми»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає-немає

Трансляція XSPORT

«Інгулець» розділив очки з «Нафтовиком-Укрнафтою» в минулому турі, однак, незважаючи на те, що цей матч відбувався на чужому полі, амбітний колектив залишився невдоволеним результатом. Більше того, інформаційно-аналітична служба клубу підготувала відео-нарізку суперечливих суддівських рішень, вимагаючи справедливого розгляду та роз тлумачення виділених епізодів.

У той же час, ігрова постава петрівців дуже солідна. Із п’яти матчів чемпіонату «Інгулець» виграв три при одній нічиїй і єдиній поразці. Сумчани не можуть похвалитися такими результатами – після вдалого старту їхня безвиграшна серія досягнула уже 4 турів (1 нічия і 3 поразки).

Однак варто враховувати, що свої найкращі матчі ПФК «Суми» часів Іллі Близнюка проводять саме в гостях, а минулого сезону (при інших тренерах) обіграли «Інгулець» на його полі й взагалі не програвали цьому непростому супернику.



14 серпня 2017 рік. 18:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив»

«Полтава» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Юрій Грисьо (Львів)

Дискваліфіковані: немає-немає

Трансляція YOUTUBE

У "Полтави" буде перевага над "Арсеналом-Київ" у вигляді власного поля. Фото: fc-poltava.at.ua


Матч двох лідерів буде центральним у турі – «Арсенал» та «Полтава» розділяють перше місце, будучи рівними за очками (за додатковими показниками перевага у киян).

Нагадаємо, обидві команди ще не програвали у чемпіонаті цього сезону. «Полтава» в минулому турі здолала в гостях «Жемчужину», а «Арсенал» завдав поразки гостям із Луцька. При цьому «Полтава» виграла обидва домашніх матчі, а «Арсенал» – виїзні.

Цікаво, що в минулому сезоні суперники обмінялися мінімальними виїзними перемогами. Тож їхнє протистояння цього разу буде проходити під знаком особливої принциповості.


14 серпня 2017 рік. 19:00. м.Миколаїв. Центральний стадіон

«Миколаїв» - «Кремінь»

Арбітр – Віктор Арановський (Київ)

Дискваліфіковані: немає-немає

Трансляція XSPORT

Миколаївська команда виграла вже три матчі поспіль, зробивши таким чином суттєвий крок вперед у турнірній таблиці. А от кременчуцька команда, навпаки, відчуває труднощі з адаптацією на новому рівні. Вона зазнала двох розгромних поразок поспіль від «Колоса» та «Оболоні-Бровар».

З 1963 року команди Миколаєва та Кременчука провели між собою 23 матчі, останні за часом – у плей-оф літа 2015 року. Тоді МФК «Миколаїв» здолав у двохматчевій серії кременчужців (0:0, 1:0) і зберіг свою першолігову прописку.

Нині ж протистояння буде цікавим не лише через значну турнірну важливість, а й через численні кадрові перетини. Той же Ваге Саркісян ще недавно грав за миколаївців, тож постарається гідно провести першу зустріч проти недавніх одноклубників.


14 серпня 2017 рік. 19:00. м.Луцьк. «Авангард»

«Волинь» (Луцьк) - «Черкаський Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Дискваліфіковані: немає-Смірнов

Трансляція YOUTUBE

Волиняни – у смузі невдач. Якщо враховувати матчі із чемпіонату та виліт із кубка, а також прем’єрлігові поєдинки минулого сезону, то безвиграшна серія лучан досягла уже 12 матчів (1 нічия й 11 поразок). Безсумнівно, не таких результатів очікували від рейтингового лідера сезону.

Однак результати черкаської команди також не радують. Після сенсаційної надвольової перемоги на старті сезону вони програли вже чотири матчі поспіль. У тому числі, й минулий домашній матч проти «Геліоса». Лучани, нагадаємо, тур тому поступилися у Щасливому місцевому «Арсеналу».

Але у молоді із «Дніпра» є спортивне честолюбство. А її наставник, уродженець Луцька та вихованець місцевого футболу Олександр Кирилюк, постарається привести черкасців до довгоочікуваної перемоги.


Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору