Новини змагань

Друга ліга. Відлуння п’ятого туру. "Затишшя першого тайму"

12:00, 12 серпня 2017

Десятиматчева безвиграшна серія «Суднобудівника». У цьому турі знову дев'ять воротарів залишили свої ворота на замку

"Дніпро-Арена" б'є рекорди. Фото: fcdnipro.ua


Дніпровське дербі за офіційними даними відвідав 8 451 глядач, що є рекордом не тільки цього сезону, а й другої ліги за останні п’ять років.

Другий домашній матч поспіль відзначається хет-триком Сергій Давидов («Металіст 1925»).

Сергій Давидов забив сім м'ячів у трьох матчах. Фото: metalist1925.com


Володимир Гладкий («Скала») в цьому сезоні, якщо і забиває, то лише по два м’ячі. Третій дубль цього сезону - на його рахунку.

Цікавий факт: за перші 20 хвилин першого тайму у одинадцяти матчах було забито лише один м’яч, у решту часу першого тайму (25 хвилин) було забито 12 м’ячів.


Загалом зіграно 11 матчів, по чотири перемоги господарів та гостей, а також три нічиїх. Забито 29 м’ячів (у середньому 2,63 за гру), господарі забили 17 м’ячів, гості - 12. У першому таймі було забито 13 м’ячів, а 16 у другому. Арбітрами було показано 45 попереджень та здійснено три вилучення, призначено чотири пенальті, з яких один удар невдалий. Загалом 11 матчів відвідало 18 600 глядачів (у середньому 1691 за гру). Рекорд ліги. Найпопулярніший рахунок – 0:0 – два рази. У турі зафіксовано один дубль та один хеттрик.

 

Голи: найперші – Андрій Скакун (20 хвилина, «Агробізнес»), найпізніший – Володимир Гладкий (90+2 хвилина, «Скала»).

Пенальті та вилучення.

Пенальті не реалізував: Олександр Пилиповець ("Арсенал-Київщина", воротар).

Пенальті реалізували: Сергій Давидов («Металіст 1925»), Віталій Груша («Агробізнес»), Валерій Степаненко («Поділля»).

Перше вилучення: Тамаз Авдалян, («Арсенал-Київщина», у 4-й грі), Андрій Сухецький (ФК «Тернопіль», у 16-й грі), Тарас Сивка («Буковина», у 30-й грі).

 

Воротарі

Суха гра в активі: Остап Вульчин ("Прикарпаття"), Роман Герич (ФК "Львів"), Олег Білик ("Скала"), Олексій Баштаненко («Дніпро»), Валерій Юрчук (СК «Дніпро-1»), Максим Механів («Нива»), Роман Гурін («Таврія-Сімферополь»), Сергій Дворник («Поділля»), Сергій Кравченко («Реал Фарма»).

Перша «гра на 0» в активі: Олексій Баштаненко («Дніпро», у 1-й грі), Сергій Дворник («Поділля», у 3-й грі).

 

Ювілеї гравців

110 ту гру в другій лізі грає Ярослав Рафальський («Мир»), 25-ту Володимир Тименко («Арсенал-Київщина») та Кирило-Ілля Бабак («Поділля»).

Дебютують у другій лізі: Олексій Баштаненко, Юрій Вакулко (обидва «Дніпро»), Роман Кузьменко, Євген Задорожнюк (обидва «Арсенал-Київщина»), Роман Шафоростов ("Буковина"), Валерій Нікітчук ("Інгулець-2 ), Костянтин Пікуль ("Нива"), Євген Котюн ("Поділля"), Владислав Гончаров ("Суднобудівник"), Булат Єлоєв ("Таврія-Сімферополь"), Роман Багдай (на фото) (ФК "Львів").

Роман Багдай. №5. Фото: fclviv.com.ua


20-й м'яч у другій лізі забиває: Сергій Давидов («Металіст 1925», 1-й у грі), 5-й - Артем Цурупін ("Мир"), Олексій Бондаренко ("Реал Фарма"), Олександр Музичук ("Поділля"), Сергій Молочко ("Енергія").

Дебютний м'яч у лізі забивають: Дмитро Севодняєв («Суднобудівник», у 3-й грі), Роман Шафоростов ("Буковина", у 1-й грі), Ярослав Дехтяренко ("Металіст 1925", у 4-й грі), Віталій Фетісов ("Таврія-Сімферополь", у 13-й грі), Владислав Краєв («Металіст 1925», у 5-й грі), Ярослав Захарченко ("Реал Фарма", у 2-й грі).

У третьому матчі поспіль забивають: Андрій Скакун («Агробізнес», 3 м’ячі) та Сергій Давидов («Металіст 1925», 7 м’ячів).

У третьому матчі поспіль не пропускають: Остап Вульчин ("Прикарпаття", 341 хвилина), Роман Герич (ФК "Львів", 272 хвилини).

П’ятий пенальті у другій лізі били по воротам Остапа Вульчина ("Прикарпаття") – поспіль третій не забитий

 

Ювілеї команд

Волочиський «Агробізнес» виграє усі свої матчі у професіоналах, в тому числі і п’яту гру у другій лізі. Таким чином він залишається єдиною командою, яка ще не втрачала очок.

Запорізький «Металург» програє шостий матч поспіль, але при цьому перериває свою п’ятиматчеву серію поразок з великим рахунком. Загалом у «Металурга» за 36 матчів у другій лізі налічується 16 великих поразок.

Миколаївський «Суднобудівник» не може виграти вже 10 матчів поспіль – дві нічиї та вісім поразок. За останні 15 років це лише восьмий такий випадок.

Білоцерківський «Арсенал-Київщина» та житомирське «Полісся» - єдині команди, які ще не забивали цього сезону.

СК «Дніпро-1» втратив перші залікові бали, але залишився єдиною командою, яка ще не пропускала цього сезону.

 

Денис Столярчук для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору