Новини змагань

Роз'яснення Комітету арбітрів ФФУ щодо епізоду в Новій Каховці та інших рішень арбітрів

14:45, 10 серпня 2017

Комітет арбітрів ФФУ розібрав останні резонансні моменти  змааннях ПФЛ

Сьомого липня 2017 року КА ФФУ провів зустріч із представниками клубів ПФЛ із метою ознайомлення із змінами у Правилах Гри, серед яких, зокрема, і зміна, що стосується виконання 11-метрових ударів. Проте у цій зустрічі взяли участь лише представники п'яти з 40 клубів ПФЛ.


4-й тур 1-ої ліги ПФЛ, 05.08.2017, «Миколаїв» - «Нафтовик»

81 хв. Арбітр не призначив 11-метровий удар на користь команди гостей не вгледівши підстав для його призначення. Хибне рішення. Хоча дії і спрямовані на гру у м’яч, проте при цьому було завдано удару у щиколотку нападника і треба було призначати 11-метровий удар.
Ситуацію було правильно описано спостерігачем арбітражу у його рапорті. Оцінка 7.80. Санкція − відсторонення від проведення матчів на визначений термін.


5-й тур 1-ої ліги ПФЛ, 09.08.2017, «Нафтовик» - «Інгулець»

49 хв. АА № 1 не зараховує гол, забитий командою гостей, через неправильну оцінку поза грою. Гравець, який отримує м’яч знаходиться позаду лінії м’яча у момент, коли його партнер по команді здійснює останню передачу.
Ситуацію було правильно описано спостерігачем арбітражу у його рапорті. Оцінка 7.90. Санкція − відсторонення від проведення матчів на визначений термін


5-й тур 2-ої ліги «Б» ПФЛ, 09.08.2017, «Енергія» - «Мир»

81 хв. Правильна оцінка ситуації щодо призначення 11-метрового удару за повалення нападника на газон через удар суперника по ногам у підкаті. При виконанні 11-метрового удару щонайменш двоє гравців з різних команд входять до штрафної площі до моменту виконання удару (зокрема партнер гравця, який виконує удар, № 10 очевидно входить у площу до удару). Правильним було б повторити виконання 11-метрового удару, а рішення призначити ВУ на користь команди у захисті було хибним. Цей випадок входить до переліку випадків, передбачених у змінах до Правил Гри, зазначених у циркулярі № 1 IFAB 2017-2018 рр.
Ситуацію було правильно описано спостерігачем арбітражу у його рапорті. Оцінка 7.80. Санкція − відсторонення від проведення матчів на визначений термін


Примітки:
ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості
ЧК − Червона Картка
ЖК − Жовта Картка
ВУ − Вільний Удар
ШУ − Штрафний Удар
АА − Асистент Арбітра

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами referee.ffu.org.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору