Новини змагань

MATCHDAY! Анонс п'ятого туру. Перша ліга. Центр - у Чернігові.

15:00, 9 серпня 2017

Сьогодні відбудуться матчі п'ятого туру у першій лізі

Фото: arsenal-kyiv.com


Матч у Чернігові - стане центральним у п'ятому змагань ПФЛ. Дивіться два матчі на телеканалі XSPORT - о 18:00 у прмому фірі матч з Охтирки, а о 22:00 у запису матч "Десна" - "Колос".

Завтра, 10 серпня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у п'ятому турі з авторитетним експертом. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Авангард» (Краматорськ) – «Рух» (Винники)
18:00. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард»
Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)

Краматорський клуб виграв лише один матч у поточному чемпіонаті, однак має честолюбні плани на поєдинок проти руху. Натхненні перемогою над «Волинню» та «Миколаєвом» у кубку, авангардівці очікують на поєдинок проти одного із найпотужніших клубів першої ліги.

«Рух» напередодні матчу в Краматорську посилив свій склад двома орендованими карпатівцями – Марковичем та Хомченком. Тепер конкуренція у винниківчан максимальна – залишається реалізувати кадровий потенціал і здобути першу виїзну перемогу в чемпіонаті.

Відзначимо, що на даний момент це найбільш дальній виїзд рухівців. Чи встигнуть вони відновити сили після великого переїзду та насиченого графіку – ось у чому питання.

«Балкани» (Зоря) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)
18:00. с. Зоря. Стадіон імені Бориса Тропанця
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Найбільш відвідуваний стадіон нового сезону готується побачити цікавий матч. В гості їде команда, яка славиться своїми вдалими виїздами – всі перемоги «Гірника-Спорт» відбулися на чужих полях.

«Балкани» після яскравої перемоги над «Рухом» спробують здобути найперший домашній виграш. Ситуація ускладниться як чудовою виїзною формою команди Сергія Пучкова, так і її особливою мотивацією. Після чергової домашньої поразки «Гірник-Спорт» не має куди відступати.

«Жемчужина» (Одеса) - ФК «Полтава»
18:00. м Одеса. Стадіон «Спартак»
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Лідер прибуває в Одесу без дискваліфікованого Недолі, однак у центрі поля у гостей є варіанти, тож вони спробують зіграти успішно. Крупна перемога над «Авангардом» дозволила підопічним Анатолія Безсмертного очолити турнірну таблицю за підсумками 4-х турів.

«Жемчужина» після перемоги над «Волинню» почувається впевнено. Її група атаки зіграла на рівні минулого золотого сезону, що особливо важливо – адже «Полтава» є однією з трьох команд, які все ще не програвали у чемпіонаті.

Фото: Анатолій Спиця


«Кремінь» (Кременчук) – «Оболонь-Бровар» (Київ)
18:00. м.Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Олега Бабаєва
Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Свого часу команди суперничали за медалі другої ліги, «Оболонь-Бровар» виявилася успішнішою й підвищилася у класі на два роки раніше. Нині київська команда вдало відсвяткувала 25-річчя ФК «Оболонь», завдавши поразки сумчанам – 2:1.

«Кремінь» поки не настільки успішний, на долю новачка припало чимало випробувань. Останнє за часом – розгромна поразка від «Колосу» (1:4). Зате у Ковалівці парирував другий поспіль пенальті воротар Онопко. Він, як і форвард господарів Тимченко, свого часу грав за оболонців.


«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – «Інгулець» (Петрово)
18:00. м Охтирка. Стадіон «Нафтовик-Укрнафта»
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Перший матч із новим дизайном та клубним гербом «Інгулець» проведе в Охтирці. Претендуючи на лідерство, він повинен вигравати на Сумщині.

Минулого сезону «Нафтовик-Укрнафта» двічі обігрував петрівців. Чи вистачить в омолодженого колективу сил на більш досвідченого суперника? Гостям допомагатимуть, в тому числі, колишні гравці нафтовиків – Світличний та Павелько.


ПФК «Суми» - МФК «Миколаїв»
18:00. м Суми. Стадіон «Ювілейний»
Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)

Ще не забута кінцівка минулого сезону, коли ці два клуби конкурували за збереження першолігової прописки. Пощастило обом. Нині вони спробують довести, що недарма залишилися на цьому рівні.

Миколаївці у кращому настрої – вони обіграли «Нафтовик-Укрнафту» (2:1), а напередодні поєдинку слідом за Чучманом і Назаренком дозаявили іще одного гравця – Аксьонова, який колись грав за «Таврію», а останнім часом – за київський «Арсенал».

Сумчани спробують скористатися допомогою кількох колишніх гравців «корабелів» – у тому числі, досвідченого воротаря Штанька, універсала Кошелюка та технічного гравця групи атаки Муховикова.


«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – «Геліос» (Харків)
18:00. м Черкаси. Стадіон «Центральний»
Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

«Геліос» після поразки від «Арсеналу» втратив лідерство. Чи може бути якась краща мотивація напередодні виїзду до молодих суперників? Гості везуть ще й кількох колишніх дніпрян – Шопіна, Скарлоша и Семенину.

«Черкаський Дніпро» зазнав чотирьох поразок поспіль у чемпіонаті та кубку. Щоб підбадьорити команду, на матч прибуде президент Корпорації МФСО «Черкаський Дніпро» Володимир Лашкул. Він проведе нараду з уболівальниками, які запрошуються на зустріч в один із секторів центрального стадіону.


«Арсенал-Київ» (Київ) – «Волинь» (Луцьк)
17:30. с. Щасливе. Стадіон «Арсенал-Арена»
Арбітр: Олександр Каленов (Львів)

Старт киян заслуговує найвищих оцінок – вони недарма замахнулися на лідерство й знаходяться на другому місці, поступаючись лідеру – «Полтаві» - лише за додатковими показниками при рівності очок. Вважаємо, за липень і початок серпня «Арсенал» заслуговує п’ятірки. Свідчення цьому – два поспіль тури головний тренер киян Литовченко визнається найкращим у Першій лізі.

«Волинь», навпаки, у смузі невдач. Але команда бореться, дозаявляє новачків. Єдине – Мелінішин все ще не допоможе гостям через дискваліфікацію. Зате в бою Петров і Романюк, а також гравці, які щойно влилися в колектив.


«Десна» (Чернігів) – «Колос» (Ковалівка)
19.00. м Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Центральний матч туру – зона підвищеного інтересу. Вперше у чемпіонаті «Десна» приймає суперників у рідному місті (на власному стадіоні вона вже грала раніше в кубку). В гості їде команда, яка завдала їй найбільшої поразки за останній час і повторила її в літньому спарингу.

«Колос» не дуже задоволений стартом, але вирівнявся і набрав непогану швидкість. Після виграшу в Горішніх Плавнях – домашня перемога над «Кременем» (4:1). У «Десни», в свою чергу, триває велика домашня безпрограшна серія.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору