Новини змагань

Сергій Давидов - Герой третього туру Другої ліги (фото, відео)

15:00, 2 серпня 2017

Представляємо інтерв'ю з Героєм третього туру Другої ліги - півзахисником "Металіста-1925" Сергієм Давидовим

Харківський "Металіст-1925" після двох невдалих стартових матчів в чемпіонаті вперше грав на "Металіст Арені". Чим не привід порадувати своїх вболівальників, та й покласти перші очки в скарбничку. Попри те, що "Металург" за будь-якого розвитку подій вважався явним аутсайдером, харків'янам було непросто: незважаючи на швидкий гол, гості цілком могли зрівняти рахунок, і лише стійка врятувала ворота підопічних Призетка. А в середині другого тайму вступив у бій форвард Сергій Давидов, який зумів оформити хет-трик і принести своїй команді впевнену перемогу.

У підсумку ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали форварда "Металіста-1925" Героєм третього туру в Другій лізі.

- Чи має для мене значення визнання журналістів? Куди важливішими є емоції вболівальників і головного тренера, - підкреслив Давидов. - Для мене важливо виконувати роботу, яку від мене вимагають.

- "Металіст-1925" має великі амбіції, дуже переживали через невдалий старт?

- Звичайно. Невдала кінцівка минулого чемпіонату, до того ж у Кубку не пройшли далі. Та й дві стартові невдачі тяжіли над нами. Добре, що здобули першу перемогу. На рідному стадіоні потрібно було вигравати.

- Що говорили тренери, щоб вас підбадьорити?

- Нічого особливого не говорили. Сказали, що подітися нікуди і потрібно вдома вигравати у матчі з такою командою. Навіть і слів не треба було підбирати, щоб нас мотивувати.

Фото: metalist1925.com


- Цю перемогу можна вважати поштовхом, трампліном для подальших результатів у Другій лізі?

- Завжди приємно вдома вигравати і набирати очки. Нам буде психологічно легше, і потрібно далі кожну гру виходити і перемагати.

- Знали перед грою, що у "Металурга" кадрові проблеми, у суперника приїхало всього 13 футболістів на гру?

- Звичайно, ми читаємо інтернет і знаємо, що команда багато пропускає і перебуває не в найкращих фінансових умовах. Нам потрібно було вийти, забити і виграти.

- Який з трьох м'ячів більше сподобався?

- В принципі, перший головою, ­ я люблю головою забивати. А так всі м'ячі нормальні, головне, щоб команда вигравала, і щоб кожен виконував свою роботу на полі.

- У ситуації з другим м'ячем після виходу на заміну вам асистував Стороженко, який продемонстрував непоганий дриблінг і обіграв трьох захисників суперника.

- Нападник повинен вміти відкритися під передачу. Півзахисники, в свою чергу, повинні забезпечувати останнім пасом, і у Михайла все вийшло, як треба.

- Після якого голу вже повірили, що перемога не втече?

- Коли другий забили, знав, що повинні виграти. Після першого вони влучили в штангу наших воріт, а ми відповіли другим голом, і стало легше.

- На якій позиції комфортніше почуваєтеся: на фланзі або на позиції центрального нападника?

- Напевно, центральний нападник - основна позиція, але тренер ставить і на фланги. Де поставить, там і буду намагатися приносити користь команді.

Фото: metalist1925.com


- Вперше грали за схемою з одним опорником і двома нападниками. Незвично було?

- В принципі, так, ми мало грали в такому складі. До того ж, Едмар гав першу гру, бракувало зіграності. А так, у другому таймі відчули гру, але все одно нам слід багато працювати, щоб її покращити.

- Олександр Призетко після гри говорив, що так і планував, щоб більшість атак будувалися через Едмара. Комфортно було з таким майстром грати?

- Звичайно, він пограв на високому рівні, розуміє гру, знає, як розпорядитися м'ячем. Розбирається, кому і коли віддати, у нього завдання забезпечувати фланги, а вони повинні вже довантажувати нас. Нам це не завжди вдавалося, але в другому таймі стали проходити гострі передачі і в підсумку ми перемогли суперника.

- В аматорах була команда здебільшого молода, за винятком вас, Пивоварова і Маслова. Тепер же прийшли Чередниченко, Жданов, той же Едмар. Як комфортніше грати - з ветеранами або молодими?

- В принципі, без різниці, коли більше досвідчених, то краще. Вони більше допомагають  молодим. Згоден, в аматорах ми були вдвох з Масловим. А тепер досвідчених більше стало і будемо намагатися молоді допомагати.

- Пам'ятайте матч з "Таврією" кілька місяців тому, коли зіграли 2: 2? Як вважаєте, якою буде гра у Другій лізі в найближчий уїк-енд?

- Гра була бойова, нам потрібні були очки, щоб посісти перше місце, і ми втратили перемогу на останніх хвилинах. Там була і моя вина, коли не дограв епізод під час розіграшу кутового суперником. А так, гра була складною. Чекаємо не менше складнощів і цього разу. Але налаштовуватимемося на перемогу, а там, гра покаже.

- Щось про "Таврію" знаєте?

- Кістяк команди залишився, додалися досвідчені гравці. Вони програли "Дніпру-1", хоча, начебто непогано грали в першому таймі. Але не витримали тиску в другому. Знаю тренера Шевченка, який тренував ще у Вищій лізі. Тож гра буде цікавою.

- Всю весну доводилося грати при дощах, снігу. Але зараз на вулиці +38 - це проблема?

- Звичайно, в спеку важко грати, просто треба правильно розпоряджатися м'ячем, відбирати за такої спеки дуже складно. Як то кажуть, усі в рівних умовах і будемо старатися.

- Ви особисто повернулися в статус професіонала через кілька років. Що змінилося глобально?

- Особливих змін не бачу. І в аматорах, і зараз серед профі - одне і теж. Ми робимо свою роботу і граємо для вболівальників.

- Багатьох уболівальників цікавило питання, капітанську пов'язку ви самі Едіку віддали?

- Можна і так сказати. Едмар більш досвідчений, тому логічно, що йому дісталася пов'язка. Тим більше, його в Харкові люблять, вболівальники на нього ходять. Ніяких проблем з цим немає, віддав пов'язку, а ми перемогли. Це ж чудово!

Фото: metalist1925.com


Бліц

 

- Народився в Харкові

- Вихованець "Металіста"

- Перший тренер ­ Камарзаєв Віктор Володимирович

- Вболіваю за "Реал" (Мадрид)

- Стежив весь час за Тотті

- Мрія виграти спочатку Другу лігу, потім - Першу і вийти у Вищу з "Металістом-1925".

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору