Новини змагань

Тренерський ракурс. Литовченко - найкращий тренер третього туру у першій лізі

20:04, 31 липня 2017
Всеукраїнське об'єднання тренерів із футболу називає номінанта третього туру першої ліги

До третього туру «Інгулець» прийшов з трьома поспіль перемогами – як один із трьох лідерів Першої ліги та учасник 1/16 фіналу Кубка України. Однак столичний «Арсенал» зумів переграти суперника, який настільки якісно почав сезон (3:1), тож тепер розділяє 2-3 місця у дивізіоні.

Наш сьогоднішній лауреат у Першій лізі – головний тренер «Арсеналу-Київ» Сергій Литовченко. Його підопічні завдали поразки «Інгульцю», перезавантаживши групу лідерів.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Два клуби перетинаються на всіх рівнях – тож дуже добре знають одне одного. І нема сумнівів – «Інгулець» їхав на Київщину, маючи на меті реваншуватися за крупну поразку в минулому сезоні (а була вона не так давно – більшість гравців збереглися у командах і добре її пам’ятають). Тому перемога над одним із лідерів після виснажливого кубкового виїзду – велике досягнення для «Арсеналу».

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Кадрова ситуація у господарів була нормальною, більше того, напередодні туру «Арсенал» дозаявив досвідченого новачка – півзахисника Боровця, а також вжив усі потрібні заходи, щоб освіжити команду після складного кубкового виїзду.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Тренерський штаб «Арсеналу» перебудував склад команди після гри з «Нікополем» повністю – вийшла повністю нова основа, що гарантувало свіжість навіть після досить дальнього переїзду. Відзначимо, що команда грамотно наповнила склад, завдяки чому уникла відвертих перепадів на позиціях.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

«Каноніри» відзначаються тим, що часто міняють тактику й вдало коригують її замінами. Так було й цього разу. «Арсенал» здорово використав двох контрастних форвардів, пізніше провів низку замін, з виходом Вечтомова наситивши оборонний блок, а в кінцівці зняв одного нападника, додавши потужності й у центрі поля. До слова, заміни виявилися досить вдалими й багато в чому вплинули на хід гри.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Цього літа «Арсенал» ще не програвав у офіційних матчах – починаючи із заключного туру минулої першості, коли вдалося розгромити якраз «Інгулець», команда зіграла внічию з «Оболонню-Бровар», обіграла МФК «Миколаїв» у чемпіонаті, а у кубку вибила «Нікополь». Тож уже п’ять матчів,включно із звітним туром, кияни не знають поразок – чотири перемоги, одна нічия й переконлива різниця м’ячів 11-4.

Лауреат третього ігрового дня в номінації «Тренер туру»:
Сергій Литовченко («Арсенал»)
Середній бал – 4,8

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами uafc.org.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору