Новини змагань

Перша ліга. Герой другого туру. Олексій Моісеєнко (відео)

12:30, 27 липня 2017

Представляємо інтерв'ю півзахисника «Гірника-Спорт» Олексія Моісеєнка


У Винники "Гірник-Спорт" їхав після невдалого старту в матчі з Полтавою. Тоді, нагадаємо, неймовірний нефарт і два нереалізованих пенальті призвели до мінімального поразки в Горішніх Плавнях. Для команди Сергія Пучкова було важливо довести, що той результат був всього лише збігом обставин.
Тому настрій на "Рух" був шаленим і вже на 12-й хвилині Моїсеєнко провів перший м'яч в ворота суперника, вибравши правильну позицію під час атакуючих дій своєї команди. Другий м'яч дальнім ударом вивів його команду вперед вдруге, а Моїсеєнко - дозволив записати перший дубль у Першій лізі. І хоч в третьому переможному голі своєї команди Моїсеєнко прийняв опосередковану участь, за гру в Винниках отримав виключно позитивні оцінки тренерського штабу, керівництва клубу і громадськості.


А ПФЛ спільно з Sport Arena і зовсім визнали футболіста Героєм другого туру в Першій лізі.


- Олексію, задоволені першим дублем у Першій лізі?
- Найважливіше, що зміг допомогти команді добитися позитивного результату. Звичайно, приємно відзначитися першим дублем, але це ще не вершина успіху і потрібно рухатися далі, працювати над собою, підкорювати нові вершини. Хочеться робити хет-трики, покери, забивати якомога більше м'ячів, приносити позитивний результат команді.


- Рух не програвав ву домашніх стінах з вересня. Знали цю статистику? Суперник був хорошим подразником для вас?
- Якщо говорити відверто, то я не знав, що Рух має таку значну серію. Після першого невдалого матчу з Полтавою команда хотіла реабілітуватися, їхали на гру тільки з думками про перемогу.


- І все-таки, назвіть ваше амплуа на полі. Адже у випадку з першим голом ви відмінно відкрилися під передачу на позиції центрфорварда, а починали в Гірнику-Спорт колись і взагалі правим захисником.
- У цій грі я діяв на позиції лівого півзахисника. У моменті з першим забитим м'ячем побачив вільну зону, почав зміщуватися ближче до центру, отримав хорошу передачу від Юри Павлика і зміг реалізувати свій момент. Звичайно, частка везіння присутня в моєму м'ячі, адже був вдалий відскік від воротаря. Другим темпом побачив, що кут вільний і зміг вразити ворота суперника.


- Ви забили другий м'яч з дальньої дистанції. Дальні удари – ваша сильна сторона, на тренуванні відпрацьовуєте?
- Погодні умови були такими, що потрібно було більше бити по воротах, а там вже все могло статися. Головне, що наважився пробити і не прогадав. Звичайно, на тренуваннях цьому компоненту гри приділяємо достатньо уваги.

Фото: Євген Кравс



- Воротар помилився в тому епізоді?
- Після дощу поле було слизьким, та й, можливо, воротар був закритий своїми гравцями і не бачив мого удару. Всі ці чинники допомогли мені забити м'яча.


- Корольков саме майстер дальніх ударів. В епізоді з вирішальним м'ячем його удар був несподіваним для воротаря?
- Наш капітан вміє відмінно пробити, тим більше в такому стилі - зміститися ближче до центру і несподівано завдати акцентованого удару. У цій грі він підтвердив свій статус. Я думаю, що воротар не бачив момент удару. Коли він побачив м'яч, то встиг скластися, але не зміг зафіксувати його. Добре, що Андрій Фаюк встиг на добивання і переправив м’яча у ворота.


- Чи вважаєте себе героєм матчу? Кого б ще включили в число найкращих гравців «Гірника-Спорт» у цьому матчі?
- Я не можу виділяти тільки себе. Перемога - заслуга всієї команди. На полі ми доповнюємо один одного. Звичайно, для мене приємно таке визнання, але не можна забувати про моїх партнерів, які допомогли мені розкритися в цьому матчі. Хочеться відзначити Володимира Королькова і Юрія Павлика. Ці гравці здорово проявили себе в матчі з «Рухом».


- Для вас стало несподіванкою, що «Колос» не може поки підтвердити реноме лідера Першої ліги минулого сезону?
- Після кубкового матчу будемо уважно вивчати гру «Колоса». Сезон тільки починається. Ковалівці втратили п'ять очок в двох стартових матчах, але робити висновки по цих іграх не став би. Сезон тільки починається, і вони ще можуть поліпшити своє становище.


- На що здатна в рамках існуючого кадрового потенціалу ця команда Сергія Пучкова?
- Головне завдання - в кожній грі радувати вболівальника і перемагати. У нас все для цього є.
 

Бліц
• Я народився у смт. Новобогданівка Запорізької області
• Перші футбольні кроки робив у Мелітополі, в 14 років перейшов в «Металург» (Запоріжжя)
• Мій перший тренер - Анатолій Григорович Купцов
• У європейських чемпіонатах вболіваю за «Реал»
• Стежу за ігровий кар'єрою Кріштіану Роналду
• Моя футбольна мрія - потрапити до Прем'єр-ліги

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору