Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Другий тур. Анонс матчів

13:00, 22 липня 2017

 Анонс матчів другого туру у другій лізі сезону 2017/18

Фото: fclviv.com.ua


Другий ігровий день має подарувати низку цікавих результатів. Особливо чекаємо матчів у Волочиську та в Житомирі, де відбудеться дебют новачків на власних аренах.

У понеділок, 24 липня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у другому турі з експертом у студії Ігорем Жабченком. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група А


"Агробізнес" (Волочиськ) – ФК "Львів" (Львів)
18:00. Волочиськ. Стадіон «Юність»
Арбітр: Дмитро Осауленко (Київ)

Дискваліфікації: –
Якщо судити по перших матчах сезону, це буде центральне протистояння Групи А в цьому турі. Обидві команди виграли обидва своїх офіційних матчу на професійональному рівні, за іменами вони належать до найбільш цікавих серед вчорашніх аматорів. Та і награли вже трохи між собою матчів, щоб вважати це протистояння принциповим.



"Нива" (Тернопіль) – "Арсенал-Київщина" (Біла Церква)
18:00. смт. Вишнівець. Стадіон «Вишнівець»
Арбітр: Андрій Холявко (Львів)

Дискваліфікації: –

Матч між тернопільської "Нивою" та "Арсеналом-Київщина" з Білої Церкви супроводжувався різними довколафутбольними подіями. До останнього не було зрозуміло, чи відбудеться поєдинок чи ні.
Відомо, що команда з Білої Церкви переживає нині фінансові негаразди і ризикує припинити участь у чемпіонаті серед команд Другої ліги, тому вояж канонірів на Західну Україну був на межі зриву. Проте за існуючою інформацією "каноніри" порозумілися з місцевою владою.

Також не було відомо, де команди зіграють поєдинок. Тернопільський міський стадіон не готовий був його прийняти з двох причин. По-перше, у ці дні на спортивній арені проходити конгрес... Свідків Єгови, по-друге, на футбольному полі планувалося перестеляти газон. У якості запасного Нива запропонувала нещодавно відкритий стадіон у селищі міського типу Вишнівець, що у Збаразькому районі. Саме там і відбудеться гра.


"Поділля" (Хмельницький) – "Прикарпаття" (Івано-Франківськ)

18:00. р. Хмельницький. Спорткомплекс «Поділля»
Арбітр: Артем Кошура (Чернівці)
Дискваліфікації: Денис Омельчук ("Поділля")

У Хмельницькому сьогодні зійдуться дві команди, які в першому турі піднесли сюрприз. Якщо говорити про "Прикарпаття", то сюрприз був неприємним для вболівальників Івано-Франківська, адже підопічні Володимира Ковалюка вдома поступилися з розгромним рахунком 2:5 дебютанту турніру "Агробізнесу". А гравці "Поділля" приємно здивували, адже зуміли здобути очко у виїзному поєдинку з одним фаворитом групи — "Нивою-В". Тому сьогодні обидві команди матимуть власні завдання.


"Полісся" (Житомир) – "Нива-В" (Вінниця)
18:00. р. Коростень. Стадіон «Спартак»
Арбітр: Владислав Дорош (Київ)
Дискваліфікації: –

Житомирська область вперше після майже десятирічної перерви повернулася на карту професіонального футболу України. Спроби створити і утримати на плаву такі клуби, як "Житичі", МФК "Житомир" і СК Коростень залишилися в минулому. Зате зараз відроджено "Полісся" – і гучне ім'я цього клубу всі ці роки залишалося в пам'яті не тільки вболівальників рідної області.
У сьогоднішніх суперників – багата історія протистоянь за часів СРСР і незалежної України. 64 проведених очних матчів красномовно свідчать про те, що полісько-подільське суперництво носить досить принциповий характер. Бо нинішня команда міста над Бугом по праву вважається правонаступницею славних традицій вінницьких "Локомотива/Ниви".
Востаннє опоненти мірялися силами в офіційних матчах у далекому сезоні 2004/2005 років. Тоді вінничани вдома розгромили житомирян рахунком 3:0, а на виїзді отримали технічну перемогу.


"Буковина" (Чернівці) – "Скала" (Стрий)

17:00. м. Чернівці. Стадіон «Буковина»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Дискваліфікації: немає

Так уже вийшло, що вийшовши в Першу лігу рік тому, також самом синхронно "Буковина" і "Скала" залишили її за підсумками минулого сезону. У чемпіонаті Першої ліги 2016/17 "Буковина" двічі обіграла "Скалу" - 3: 0 (забивали Темерівський, Раца і Немтінов - з передач одного гравця, Сівки) на виїзді і 1: 0 вдома (забивав Гуськов). Причому, чернівецька команда фінішувала в таблиці вище стриян, хоч коли підвищувалася, хоч знижуючись у класі - не найбільш примітна, але все ж цікава деталь.



Група Б


"Мир" (Горностаївка) – "Металіст-1925" (Харків)
17:30. с. Горностаївка. Стадіон «Затыс»
Арбітр: Олег Буяшов (Дніпро)
Дискваліфікації: –
Гра викликає неабиякий інтерес у вболівальників на Херсонщині, адже ім'я харківської команди пов'язано з минулою славою ще не так давно дуже сильного учасника чемпіонату Прем'єр-ліги та єврокубків "Металіста". Тому шанувальники футболу не тільки з Новотроїцького району, а й ближніх районів Херсонської області збираються відвідати матч. А для трохи більш як шести сотень населення Горностаївки будь-який футбольний матч - це свято. А ця гра особливо. Що стосується нинішнього складу "Металіста-1925", ім'я колишньої команди буде ще довго тяжіти над харків'янами, поки вони не піднімуться у вищий ешелон українського футболу.

Фото: metalist1925.com


ФК "Нікополь" – "Реал Фарма" (Одеса)
17:30. Нікополь. Стадіон «Електрометалург»
Арбітр: Андрій Анатолійович Коваленко (Полтава)
Дискваліфікації: Олексій Бондаренко (Реал Фарма)
Дуже цікаве і вже досить давнє, якщо брати ще макіївські часи нікопольського клубу, протистояння чекає нас на «Електрометалурзі». Суперники зіграють ювілейний, десятий матч, і в пасиві «фармацевтів» поки лише одна поразка, датованае ще 2014 роком.

Цікавий факт. Розсудить команди в Нікополі тезка і однофамілець в. о. головного тренера "Реал Фарми" Андрій Анатолійович Коваленко в свої неповні 30 поки лише починає свій шлях у змаганнях клубів ПФЛ.


"Дніпро" – "Енергія" (Нова Каховка)
18.00. р. Дніпро. «Дніпро-Арена»
Арбітр: Ігор Біч (Київ)
Резервний: Денис Романов (Дніпро)
Інспектор: Олександр Журба (Донецьк)
Дискваліфікації: –
ФК "Дніпро" вперше зіграє на рідній арені, а це вже цікаво. Втім, про це нижче. Поки що команда Олександра Поклонського провела два поєдинки (у Кубку і чемпіонаті країни) і в обох поступилася з однаковим рахунком 1:2, причому обидві поразки об'єднує одна цікава деталь – вирішальні голи дніпряни пропускали вже після закінчення 90-ї хвилин: в першому випадку це був додатковий час, а в другому компенсований. Відразу ж виникає думка про те, що команда ще не готова на дорослому рівні протистояти дорослим чоловікам фізично, що, втім, недивно, адже деякі з гравців команди ще продовжують навчатися у школі. Однак якість гри хлопців з ФК "Дніпро" вже зараз дає розуміти, що простими "хлопчиками для биття" вони в другому дивізіоні не стануть.

"Енергія" є міцним середняком другої ліги і досить упевнено розпочала новий сезон гостьовою перемогою в Кубку 3:1 над Реал Фармою (саме одеситам "Дніпро" поступився у першому турі) і домашнім виграшем над "Суднобудівником". А ще у складі гостей виступає чимало футболістів (Бочак, Волков, Кірєєв, Махньов), які свого часу пройшли дніпровську Академію та її тоді ще філію — школу "Інтер", і напевно в дитинстві всі вони мріяли одягнути футболку "Дніпра". А дехто навіть дісталися дубля. А ось тепер вони вийдуть на поле проти цього самого "Дніпра", причому проти них буду грати більш молодші вихованці тієї ж Академії.


"Таврія-Сімферополь" (Херсон) – "Інгулець-2" (Петрово)
18:00. Нова Каховка. Стадіон «Енергія»
Арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)
Дискваліфікації: Анатолій Масалов (Т.)
У відмінному настрої суперники підходять до очної зустрічі. "Інгулець-2" – взагалі лідер Групи Б після стартового туру, де було розгромлено з рахунком 6:1 запорізький "Металург". Таврія повернення на професіональний рівень відсвяткувала виїзною перемогою над міцною МФК "Миколаїв-2". Тому сьогодні матч лідерів. Так ще й з власним турнірним підґрунтям.


"Суднобудівник" (Миколаїв) – МФК "Миколаїв-2"

18:00. м. Миколаїв. Центральний міський стадіон

Арбітр: Павло Сальников (Херсон)

Дискваліфікації: немає

Навряд чи таким хотілося бачити миколаївським уболівальникам міське дербі, все-таки зустріч резервістів головної команди з явним аутсайдером минулого сезону - не інтригуюче протистояння. І все ж, свої «родзинки» знайдуться і в ньому.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору