Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Другий тур. Очікування у Винниках, підсилений "Миколаїв"

12:00, 21 липня 2017

Анонс матчів другого туру у першій лізі сезону 2017/18

Фото: fcruh.com


Одразу вісім команд після першого туру очолили турнірну таблицю і тепер мають шанс там закріпитися. В усякому разі перемога будь-кого з вісімки дозволить зробити собі непоганий гандикап на майбутнє. Половина з цих команд гратиме вдома, тож має певну перевагу. Однак, у будь-якому разі аналізувати якісь шанси ще дуже й дуже рано, адже все ще триває комплектація команд, награвання складу, притирання один до одного. Зрозуміло, що є фаворити, які оголосили свої найвищі завдання, а пряма путівка до УПЛ розігрується лише одна. Щоправда, не забуваємо ще й про нововведення у вигляді плей-офф для "срібного" та "бронзового" медаліста першої ліги.

У понеділок, 24 липня, у програмі «Україна футбольна» ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у другому турі з експертом у студії Ігорем Жабченком. Включайте телеприймач на ТК XSPORT о 21:30.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


21 липня 2017 рік. 17:00. м.Винники. Стадіон імені Б.Маркевича

«Рух» (Винники) – «Гірник-Спорт»

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

Пряма трансляція ТК XSPORT

Дискваліфіковані: немає – Шевчук

У різному настрої підходять до цього матчу суперники. «Рух» окрилений стартом нового сезону – у кубку команда Козловського та Мостового вибила аматорського чемпіона України, «Чайку», а в чемпіонаті встигла здолати «Колос», який багато хто відносить до фаворитів у боротьбі за медалі, як і сам винниківський клуб.

«Гірник-Спорт» же пережив справжню спортивну трагедію – створивши немало хороших моментів, не реалізувавши два пенальті, він поступився дома в обласному дербі «Полтаві». Відзвуком цього протистояння стане дискваліфікація найдосвідченішого форварда Шевчука, якого однозначно не вистачатиме в атаці горішньоплавненців.

Утім, гості – досвідчені першолігові бійці, тож неодноразовий медаліст ПФЛ, володар Кубка України Сергій Пучков явно щось вигадає для своїх підопічних. Тим більше, «Рух» – предмет його думок на найближчий час. Адже, окрім матчу в чемпіонаті, далі суперники зійдуться і в Кубку України. На цьому ж місці, в цей же час.


21 липня 2016 рік. 19:00. м.Київ. «Оболонь Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Київ)

Пряма трансляція ТК XSPORT

Дискваліфіковані: немає – немає

Фото: fcbrovar.obolon.ua


Останніми роками протистояння між цими суперниками набуло слави одного з найбільш серйозних у ПФЛ. «Оболонь-Бровар» поступилася черкасцям золотими медалями другої ліги та срібними першої, тож має зуб на дніпрян.

У свою чергу, для омолодженої черкаської команди кожен тур першої ліги – іспит на зрілість. Після надвольової перемоги над «Кременем» у стартовому турі молоді підопічні Олександра Кирилюка здобули порцію упевненості в собі, а Леван Кошадзе (два голи й участь у ще одній результативній атаці) був визнаний Героєм туру.

Утім, «Оболонь-Бровар» останнім часом здійснила кілька хороших посилень – зокрема, напередодні матчу з черкасцями було дозаявлено технічних креативних півзахисників Бовтрука із «Десни» та Козака із «Маріуполя». На стороні господарів – фактор свого поля («Оболонь-Арена» недарма вважається одним із найбільш затишних та атмосферних стадіонів України) та величезна мотивація численних новачків.


21 липня 2016 рік. 19:00. м.Луцьк. Стадіон «Авангард»

ФК «Волинь» (Луцьк) - «Балкани» (Зоря, Одеська обл.)

Арбітр – Володимир Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає – немає

Волиняни вперше за тривалий час проведуть домашній матч – це гарантує підвищений інтерес до наймолодшої команди першої ліги, а також небайдужість луцького колективу, який захоче реабілітуватися за мінімальну поразку від «Десни» у стартовому турі.

Але настрій «Балкан» навіть гірший – домашню прем’єру вони завершили сухою поразкою від «Геліоса», а тепер зіграють із ще однією командою із числа рейтингових лідерів сезону.


22 липня 2017 рік. 16:30. м.Харків. Стадіон «Геліос»

«Геліос» (Харків) - «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Дискваліфіковані: немає – немає

Обидві команди чудово знайомі одна з одною, адже не лише суперничають у першій лізі, але й регулярно зустрічаються у контрольних матчах. Тим не менш, кожна нова зустріч пишеться на чистовик – а численні новачки роблять протистояння особливо принциповими.

Влітку «Авангард» підписав кількох новачків, і більшість із них пройшли «Геліос» (захисник Коротецький, півзахисник Швидкий і форвард Шаврін). Між командами багато кадрових перетинів, що тільки на користь інтризі протистояння.

А що особливо важливо – минулого сезону обидва матчі чемпіонату між цими суперниками не виявили переможця, а клуби в підсумку досягнули найвищих місць за час виступів у першій лізі. Грати одне проти одного в найкращі часи в своїй історії – безцінно.


22 липня 2017 рік. 18:00. Полтава. Стадіон «Локомотив»

«Полтава» - «Десна» (Чернігів)

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: Покотилюк – немає

"Десна" готувалася до матчу з "Полтавою" на власному стадіоні в Чернігові. Фото: desna.football


Два пенальті, розстріляний каркас воріт, але все одно виїзна перемога – такий підсумок не дальнього виїзду ФК «Полтава» в Горішні Плавні. Однак результат того протистояння варто пошвидше забути – попереду ще серйозніше протистояння.

Підопічні Безсмертного чекають в гості віце-чемпіона першої ліги – «Десну», яка також почала сезон з мінімальної перемоги (1:0 над «Волинню»). Причому, на одного із фаворитів сезону господарі підуть без дискваліфікованого Покотилюка. Опорник рятував команду ціною вилучення і пенальті у матчі з «Гірником-Спорт».


22 липня 2017 рік. 18:00. м.Миколаїв. Центральний стадіон

МФК «Миколаїв» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: немає – немає        

Напередодні матчу з «канонірами» МФК «Миколаїв» презентував проект футбольного кластера та своїх літніх новачків. Зустріч відвідав президент ПФЛ Сергій Макаров.

У планах «корабелів» – багато реформ у цілій клубній піраміді, а поки що локальне завдання – дати бій киянам і гідно провести найперший домашній матч сезону.

У минулому чемпіонаті, нагадаємо, суперники обмінялися домашніми перемогами з мінімальною перевагою. У Миколаєві на голи Берка та Рогозинського відповів Майданевич, у Борисполі все вирішив точний удар досвідченого Батальського.

Якщо Арсенал почав із бойової нічиєї з «Оболонню-Бровар» (і якби вдалося реалізувати пенальті – могла б бути й перемога), то «Миколаїв» поступився в Одесі «Жемчужині», хоча аж до ендшпілю утримував нічию. Напевно, господарям захочеться реабілітуватися за прикру поразку. Ось і підвищена мотивація напередодні домашньої прем’єри.


22 липня 2017 рік. 18:00. м.Кременчук. Стадіон «Кремінь Арена ім. О.Бабаєва»

 «Кремінь» (Кременчуг) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає – немає

Майже два десятиліття Кременчук не бачив першої ліги, а тут – відразу візит такого серйозного суперника, як «Нафтовик-Укрнафта» (старожил дивізіону, нагадаємо, видав найкращий чемпіонат за чотири роки й дістався чвертьфіналу Кубка України).

А між тим «Кремінь», хоча востаннє зустрічався із охтирчанами в офіційних матчах ще 1999 року, насправді має поняття про їхню гру, адже бачив «нафтовиків» на Кубку Пожечевського в обласному центрі.

Що ж стосується нинішнього протистояння, то обидва суперники підходять із відчуттям гіркоти. «Кремінь» вів у два голи, але програв у Черкасах, «Нафтовик» дома створив низку моментів біля воріт ПФК «Суми», але програв дербі.


22 липня 2017 рік. 18:00. с.Ковалівка, Київська область. Стадіон «Колос»

 «Колос» (Ковалівка) – ПФК «Суми»

Арбітр – Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: Леонов – немає

"Колос" організовував поїздку вбовальників на перший домашній матч. Фото: koloskovalivka.com


«Колос» провів досить непоганий матч у Винниках, але програв «Руху», ще й втративши дебютанта Леонова, який заробив вилучення уже через кілька хвилин після виходу на заміну.

«Суми», у свою чергу, змушені були багато оборонятися в Охтирці, але щаслива заміна Каськова принесла свої плоди – форвард використав першу ж нагоду, після кутового принісши довгоочікувану перемогу в дербі команді з обласного центру.

Новий наставник сумчан Ілля Близнюк почав із перемоги, однак цей виїзд (другий поспіль для «синьо-білих») може виявитися навіть більш складним для гостей. Додамо, що минулого сезону при інших тренерах ПФК «Суми» поступилися «Колосу» вдома (1:2), однак вистояли на своєму полі (0:0).


22 липня 2016 рік. 19:00. с.Петрове, Кіровоградська область. Стадіон «Інгулець»

«Інгулець» (Петрове, Кіровоградська область) - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Віктор Арановський (Київ)

Пряма трансляція ТК XSPORT

Дискваліфіковані: немає – немає

Рік тому «Інгулець» сам був у положенні «Жемчужини» – нагадаємо, одесити дебютують у першій лізі. Однак старт одеситів, чемпіонів другої ліги, виявився переможним – завдяки дублю Шестакова вони здолали МФК «Миколаїв» і на мажорній ноті почали виступи на новому рівні.

Однак для тих, хто давно стежить за першою лігою, старт «Інгульця» навіть більш переконливий. З рахунком 3:0 петровська команда виграла в Краматорську, а долати таку оборону, як у «Авангарду», надзвичайно важко.

Тож це буде протистояння гідних суперників, а особливим воно стане для того ж Клімакова, який до переходу в «Жемчужину» грав якраз за «Інгулець». До слова, півзахист одеситів посилився іще одним досвідченим півзахисником – Акімов пройшов школу «Шахтаря», грав за «Маріуполь» та «Десну».

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору