Новини ЗМІ

Перша ліга. Перший тур. Чотири клуби - без молоді

11:30, 20 липня 2017

Аналізуємо участь молодих футболістів у першому турі змагань першої ліги

Фото: desna.football

Старт сезону в Першій лізі обіцяв бути цікавим, оскільки відразу п'ять клубів поповнили перший дивізіон. Звісно, новачкам, які прийшли з другої ліги, потрібно було підсилювати свої склади, тож ротація пройшла немаленька. Найбільше своїм складом здивувала луцька "Волинь", котра понизилася в класі. До сезону клуб готувався вже без усім відомого Віталія Кварцяного, який покинув пост головного тренера команди.

 

У першій календарній грі року проти "Десни" лучани вийшли з повністю омолодженим складом, до якого увійшли футболісти 1997—1999 років народження. Таким чином, ще вчорашній представник Прем’єр-ліги став наймолодшим колективом, маючи середній вік футболістів 19,3 роки. Проте відсутність досвіду далася взнаки: "Волинь" мінімально поступилася чернігівській "Десні" з рахунком 0:1. До речі, сіверяни стали одним із чотирьох колективів, які не заявили жодного молодого гравця на матч. Також без молоді грав "Колос", "Кремінь" та "Інгулець".

20-річний Сергій Петров (Волинь) має багатий досвід виступів в УПЛ

20-річний Сергій Петров ("Волинь") має багатий досвід виступів в УПЛ


Звітний тур став дебютним для низки юнаків. Зокрема всю гру провів 21-річний Микола Буй із "Руху" (Винники, Львівська область), який минулого сезону іноді з’являвся у складі "Іллічівця". Його одноліток — голкіпер Богдан Лободров — теж відіграв свій перший матч у лізі в складі "Балкан". Утім дебют вийшов не надто вдалим: воротар пропустив два голи, в результаті одесити поступилися харківському "Геліосу".

Омолодження "Черкаського Дніпра" можна вважати, дало свої плоди. Три гравці провели свій перший матч у складі колективу. 20-річний Руслан Сутченко та 19-річний Віталій Бойко провели весь поєдинок. А 19-річний дебютант Вадим Чорний навіть відзначився взяттям воріт. Його гол став другим для черкасців у матчі, а в підсумку "Черкаський Дніпро" здобув перемогу над дебютантом — кременчуцьким "Кременем" з рахунком 3:2.

Загалом у перому турі до заявки потрапило 58 гравців 1996 року народження та молодших. З них 44 футболісти з’явилося на полі.

Українська молодь в командах першої ліги. 1 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Інгулець
Геліос 2 1 1
Черкаський-дніпро 3 1 2 1 2 1
Жемчужина 1 1 2
Рух 2 1
Суми 1 1 1
Десна
Полтава 1
Арсенал 1
Оболонь-Бровар 2 1
Кремінь
Миколаїв 1 1 1
Нафтовик-Укрнафта 1 1
Гірник-Спорт 1 1
Волинь 7 1 1 3 5
Колос
Балкани 1 1
Авангард 1 2

 

Прес-служба ПФЛ

Золотий талант України - інформаційний партенр ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору