Новини змагань

Друга ліга. Герой першого туру. Віталій Груша

18:30, 19 липня 2017

Інтерв'ю півзахисника ФК "Агробізнес" Віталія Груші

Півзахисник "Агробізнеса" Віталій Груша у свої 23 роки дебютував на професіональному рівні так, як цього хотів би зробити, напевно, кожен. На виїзді в гостях у досить міцного іванофранківського Прикарпаття футболіст відзначився хет-триком, а його команда продовжила свою вражаючу безпрограшну серію, яка триває ще з аматорських часів.

Та й у цілому, завдяки групі атаки, яку він очолював, його команда виграла, здалося, легко і невимушено. Тому цілком заслужено ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали гравця Героєм Другої ліги у першому турі нового сезону.

У інтерв’ю прес-службі ПФЛ півзахисник розповів про враження від дебюту, назвав найкращий м’яч із трьох, а також поділився очікуваннями про наступний матч у Львові.

— Вітаємо з дебютом на професіональному рівні. Напевно, кращого і бажати не доводиться? Для вас має значення визнання журналістів?

— Звичайно, воно для мене має велике значення. Перемога в такій номінації є для мене першою в кар’єрі. Забити три м’ячі на професіональному рівні дорого вартує. Визнання додає мені стимулу для того, щоб вдосконалюватися.

— Чи могли ви подумати рік тому, що гратимете на професіональному рівні?

— Я замислювався над тим, щоб перейти на професіональний рівень, але не було такої можливості. Взимку отримав пропозицію від Агробізнесу, де запропонували мені пограти в Другій лізі. Після цього підійшов до керівництва ФК ОДЕК і запитав у них про можливість участі нашої команди в Другій лізі. Вони відповіли, що поки клуб не має можливості виступати у профі.

Через це прийняв пропозицію від ФК Агробізнес, адже хочу грати на професіональному рівні і постійно прогресувати. З колишнім клубом порозумілися і жодних проблем в нас не виникло. Так і опинився у Волочиську, і не жалкую про свій вибір. Мав можливість півроку адаптуватися у новому колективі через чемпіонат аматорів. Керівництво моєї нинішньої команди ставить перед собою найбільш амбітні цілі.

Віталій Груша ставить крапку в матчі з "Прикарпаттям". Фото Василя Водарського, fcab.com.ua


— Як почуває себе футболіст клубу, який ще ніколи у своїй історії не програвав в основний час?

— Так, наша команда не відчуває смаку поразок. Цей показник дійсно вражає, команда в кожному матчі налаштовується на перемогу. У деяких матчах ми граємо більш яскраво, але є матчі, де у нас не все виходить на футбольному полі. На кожну гру налаштовуємося як на останню. Про рекорди навіть не думаємо. Читав, що в інтернеті багато пишуть про це наше досягнення, але ми про це навіть не замислюємося.

— У матчі з Прикарпаттям були впевнені у своїх силах?

— Так, ми дуже відповідально підійшли до вивчення манери гри свого майбутнього суперника. Вивчили всі сильні і слабкі сторони Прикарпаття. Перед грою відчувалося хвилювання, але коли вийшли на поле, то воно зникло і ми показали всі свої найкращі якості. У нас дуже гарний колектив, кожен гравець віддається на футбольному полі, граємо один за одного. В цьому матчі ми продемонстрували на що здатні, показали, що можемо достойно виступати на такому рівні.

— Який з трьох голів вам найбільше запам’ятався?

— Виділю свій другий м’яч. Я невисокий гравець, тому забивати головою дуже рідко вдається. Це напевно був один з перших моїх м’ячів, забитих головою.

— Яка у вас особисто сильна сторона, над якою вам не потрібно працювати на тренуваннях?

— На тренуваннях всі зазвичай працюють над своїми слабкими сторонами. Завжди намагаємося вдосконалити всі компоненти гри. Для того і тренування, щоб вдосконалюватися, а не вважати себе зіркою, яка вже все вміє в футболі. Напевно, виділю вміння віддати гостру розрізну передачу. Сподіваюся, що мої передачі є корисними для партнерів. Зараз граю на позиції під нападником і моє завдання саме постачати їм такі паси.

— Встигли вже познайомитися з суперниками по групі? Кого вважаєте головним конкурентом?

— Поки не готовий відповісти на це питання. Ми майже з усіма командами грали в чемпіонаті аматорів, але команди суттєво посилили свій склад. Кожен матч буде дуже важливим. Когось конкретно виділити не можу, адже досконало не вивчали всіх суперників. Та ж Нива (Тернопіль) порівняно з аматорськими часами суттєво змінила свій склад та поповнила свої ряди сильними виконавцями.

Насправді, для нас не має значення ім’я суперника. У нас також цікавий колектив, багато досвідчених футболістів. Мотивація у команді максимальна.

— Ви знаєте, як зіграв ваш наступний суперник в першому колі – ФК "Львів"?

— Так, здобув вольову перемогу. Перед кожним матчем проводимо розбір суперника, дивимося відеонарізки гри суперника. Відзначаємо сильні та слабкі сторони команди. Перед ФК Львів також стоїть максимальне завдання перед сезоном, вони хочуть перемагати в кожному матчі і вийти в Першу лігу. Всі команди зараз рівні і важко когось виділяти. Вони провели чудовий матч, змогли на характері здобути перемогу, але все ж мали помилки через, які пропустили три м’ячі. Ближче до гри будемо вивчати суперника і налаштовуватися на перемогу. Я вважаю, що це буде центральний матч туру в нашій групі.

Бліц

• Народився у Острозькому районі, село Вельбівно

• Вихованець ФК Нетішин

• Перший тренер – Володимир Володимирович Матюк

• У європейських чемпіонатах уболіваю за ФК Реал Мадрид

• Зідан подобався як гравець, а тепер стежу і за його тренерською кар’єрою

• Моя мрія – здобути трофеї найвищого ґатунку

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору