Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Перший тур. Двобій на "Дніпро-Арені"

14:15, 14 липня 2017

Анонс матчів першого туру сезону 2017/18 у другій лізі

Центральний матч першого туру пройде у суботу на "Дніпро-Арені"


Сьогодні стартують змагання у Другій лізі. У новому форматі, з низкою нових команд, а також тих, хто повернувся у професіонали з новими високими цілями і завданнями. Про що гворити, якщо у змаганнях найнижчого професіонального дивізіону грають "Дніпро", "Металіст", "Таврія"... Буде цікаво спостерігати за цими командами, в чому допомже вам в тому числі і інформаційно-аналітична програма "Україна футольна". Вона виходитиме у оновленому форматі щопонеділка о 21:30. Дебютуємо вже 17 липня з експертом у студії Павлом Кикотем. Розглянемо в тому числі і центральний матч туру "Дніпро-1" - "Металіст".

Попри все Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

Група «А»

Матч «Нива» - «Черкаський-Дніпро-2» не відбудеться через зняття команди з Черкас зі змагань.

Матч «Арсенал Київщина» - «Полісся» перенесено на більш пізній термін.


14 липня 2017 рік. 18:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Агробізнес» (Волочиськ, Хмельницька обл..)

Арбітр – Роман Блавацький (Львів)

Вражаюче протистояння двох західноукраїнських команд, у яких фахівці вбачають реальних претендентів на підвищення в класі.

Обидві команди вдало стартували в Кубку України («Прикарпаття» – з 3:0 в Білій Церкві над «Арсеналом-Київщиною», «Агробізнес» – з перемоги по пенальті в гостях у ФК «Тернопіль»).

Обидві команди мають у своєму розпорядженні найкращих бомбардирів: у «Прикарпаття» грає топ-снайпер Другої ліги Ігор Худоб’як (24 голи), у «Агробізнесу» – князь стрільців чемпіонату ААФУ Микола Темнюк (18 голів).

Нарешті, вони добре знайомі одне з одним, адже перетиналися в аматорському чемпіонаті України (3:0, 2:2 – ті матчі складалися на користь «Агробізнесу»).

Напередодні керівництво «Прикарпаття» оголосило ціль – підвищення у класі. Схожі бажання й у «Агробізнесу». Тож Друга ліга стартує із матчу двох фаворитів сезону, що гарантує підвищений інтерес до турніру вже зі стартового свистка першого матчу.


15 липня 2017 рік. 18:00. м.Вінниця. СК «Нива»

«Нива-В» (Вінниця) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Геннадій Серпутько (Одеса)

Тиждень тому суперники зустрілися в Кубку України – і це було четверте лише тільки офіційне протистояння двох команд (а скільки вони грають і контрольних матчів…).

З рахунком 3:1 вінничани виграли у Хмельницькому, тепер же «Поділля» їде в гості до «Ниви-В» зі сподіванням на реванш. Команда господарів прагнула до Першої ліги ще минулого сезону, але фінішувала не лише поза медальною зоною, а й нижче місця, яке дозволяло сподіватися на плей-оф.

У той же час, «Поділля» вирішувало більш скромні завдання – боролося за виживання, й завоювало право грати у Другій лізі за спортивним принципом. Отож нині ми маємо підстави очікувати від молодої команди прогресу, адже вона стала досвідченішою й загартувалася за рік серед професіоналів.


15 липня 2017 рік. 17:00. м.Львів. Стадіон «Скіф»

«Львів» - «Буковина» (Чернівці)  

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Львівська команда вдало дебютувала на професіональному рівні, створивши одну із головних сенсацій першого попереднього раунду Кубка України. Приймаючи в Раві-Руській бронзового призера Другої ліги минулого сезону, а нині першоліговий клуб – «Кремінь», господарі перемогли – 2:0.

Що ж стосується буковинців, то їхній старт виявився прикрим – на «Дніпро-Арені» вони отримали п’ять голів без відповіді від СК «Дніпро-1». Тим не менш, ця поразка повинна лише підбадьорити молоду чернівецьку команду, адже у її складі є й талановита молодь, і гравці, які встигли понюхати пороху й на більш високому рівні.

Стосовно ФК «Львів», важлива деталь: команда зіграє цей матч на рідному стадіоні, де вже завершилися ремонтні роботи.


15 липня 2017 рік. 17:00. м.Моршин. Стадіон «Медик».

«Скала» (Стрий) - «Тернопіль»

Арбітр – Михайло Райда

Обидві команди синхронно вилетіли із Першої ліги, тож будуть доводити свій рівень на нижчому рівні. Минулого сезону вони зустрілися аж тричі: у всіх домашніх матчах мінімальні перемоги святкували господарі. У кубку в Тернополі господарям допоміг гол Гевлича, у чемпіонаті в Стрию все вирішив точний удар Скакуна, у Тернополі – Захарківа.

Усіх авторів голів нині вже нема у складах цих команд – і «Скала», і «Тернопіль» солідно обновилися. Тож найбільш щемливим кадровим моментом буде перший візит Володимира Пришнівського у гості до «Скали» у складі своєї нової команди (він уже грав проти неї, але у Тернополі).

Додамо, що цей матч «Скала» проведе у Моршині, на клубному стадіоні «Медик». Прикрий факт для Стрия і його місцевої влади…


 

Група Б

15 липня 2017 рік. 16:00. м.Нікополь. Стадіон «Електрометалург»

«Нікополь» - «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Ігор Бич (Київ)

Дискваліфікований Рафальський ("Мир")

Нікопольська команда лише тиждень тому вибила з Кубка України «Мир». Матч тривав 120 хвилин, господарі догравали у меншості, а все вирішив гол півзахисника Іллі Шестипалова після штрафного.

Нині «Мир», який оголосив метою медалі та підвищення в класі, спробує реабілітуватися за таку прикрість і здобути реванш. На стороні гостей – більш досвідчений склад, краща статистика взаємин (кубкова перемога нікопольців стала першою в історії протистоянь), а також серйозні амбіції.

Однак молодечий гарт господарів, очолюваних найстаршим тренером Другої ліги Григорієм Варжеленком, дасться взнаки. Ця команда відрізняється колективізмом та небайдужістю, тож знову спробує дати бій горностаївцям (що, ймовірно, буде навіть важче).


15 липня 2017 рік. 18:00. м.Одеса. Стадіон «Іван»

«Реал Фарма» – «Дніпро»

Арбітр – Владислав Дорош (Київ)

«Реал Фарма» – рейтинговий лідер Групи «Б», команда, яка посіла п’яте місце минулого сезону й лише через нічию у Вінниці на останніх хвилинах драматичного матчу заключного туру не пробилася у стикові матчі.

«Дніпро» – клуб, який вилетів із Прем’єр-ліги, тож за самим статусом знаходиться на вершині у списку учасників Другої ліги. Утім, нині команда під керівництвом Олександра Поклонського дуже молода – фактично, це молодь із дніпрянських складів U-21 та U-19. Кожен матч для неї – іспит.

До слова, обидва суперники вже вилетіли з кубку. «Реал Фарма» дома поступився «Енергії» (1:3), а «Дніпро» в гостях в екстра-таймі зазнало поразки від чемпіона Львівщини та фіналіста аматорського Кубка України – «Демні» (1:2).


15 липня 2017 рік. 18:00. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія».

«Енергія» (Нова Каховка) – «Суднобудівник» (Миколаїв)

Арбітр – Дмитро Резников (Кам’янське)

Новокаховська команда яскраво стартувала у новому сезоні, здолавши в кубковому протистоянні одеських «аптекарів» (хоча фаворитами протистояння небезпідставно вважалися саме «реалісти», п’ята команда ліги за підсумками минулого сезону).

Тож тепер ми з великим інтересом стежимо за прогресом «Енергії», яка привернула до себе увагу потужним атакувальним тріо та умінням вибудувати оборону. Минулого сезону, до слова, новокаховці побили історичний рекорд чемпіонатів України, розгромивши «Металург» у Запоріжжі з рахунком 13:1.

«Суднобудівник», навпаки, за підсумками минулого чемпіонату вилетів, однак отримав атестат на участь у новому сезоні Другої ліги та був прийнятий делегатами Конференції в сезон 2017/18. У кубку «Суднобудівник» також грав у Одесі – саме там приймав «Балкани» і поступився їм (0:2). Миколаївський клуб будує, фактично, нову команду. Склад оновлено більш як на три чверті. У тренувальному процесі Деннісу Люкенсу допомагатиме досвідчений директор клубу Віктор Журов.

Чи зможе миколаївська команда дати бій «Енергії»? Чи підтвердить своє реноме команда господарів? Побачимо. Минулого сезону, нагадаємо, «Суднобудівник» виграв у неї вдома завдяки голу Пасічника (1:0), але у Новій Каховці господарі реваншувалися – 5:1 (хет-трик Шастала, голи Прокіпчука та Бочака – у відповідь забив Андрієвський).


15 липня 2017 рік. 15:00. с. Володимирівка. Стадіон ім.Олександра Поворознюка.

«Інгулець-2» (Петрове) – «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Віктор Мамчур (Миколаїв)

«Інгулець-2» цьогоріч суттєво оновив склад і задіяв низку молодих гравців. Реалізовуючи програму свого президента Олександра Поворознюка, клуб йде до всестороннього підвищення класу. Частина цього – перетворення резервного складу, по суті, на молодіжний.

Відзначимо, що наставник «Інгульця-2» Андрій Кононенко цього літа був у закордонному відрядженні. Як головний тренер, він возив збірну Кіровоградщини на фінал Кубка регіонів УЄФА.

Стосовно «Металурга», то у Кубку України команда стартувала з прикрої поразки від «Полісся», пропустивши два голи у самій кінцівці. Але якщо у першому колі минулого чемпіонату «Металург» на «Славутич-Арені» програв резервістам «Інгульця» – 0:6, то вже навесні у виїзному матчі з молодими суперниками досягнув вольової нічиєї 2:2.

Тож запоріжці спробують дати бій петровцям.


15 липня 2017 рік. 18:00. м. Дніпро. «Дніпро-Арена».

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Металіст 1925» (Харків)

Арбітр – Євген Цибулько (Черкаська область)

СК «Дніпро-1» – найяскравіший дебютант Другої ліги. Низка гравців із досвідом виступів у більш високих лігах (в тому числі, й прем’єр-лігівці Кравченко, Чеберячко, Польовий). Яскравий старт у Кубку України (5:0 над «Буковиною»). Мрія почесного президента – нардепа Юрія Берези – про те, щоб уже через п’ять років над «Дніпро-Ареною» лунав гімн єврокубкових змагань…

Але й «Металіст 1925» – клуб із великими цілями. Сподіваючись відродити славу харківського футболу, він збирається дати бій фавориту Другої ліги, адже сам прагне такого статусу. Щоправда, кубковий виліт по пенальті від тернопільської «Ниви» дещо похитнув великі очікування від харків’ян. Утім, центральний матч туру – їхній шанс довести безпідставність зневір’я. Та міцне підґрунтя сподівань на власний прогрес.


16 липня 2017 рік. 18:00. м. Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв-2» (Миколаїв) – «Таврія-Сімферополь»  

Арбітр – Олександр Титов (Донецьк)

Резервна команда МФК «Миколаїв» стартує матчем проти відродженої «Таврії». Сімферопольці встигли посилитися кількома досвідченими гравцями й мають намір закріпитися у Другій лізі, щоби гідно представляти Крим у чемпіонаті України.

У свою чергу, команда господарів під керівництвом досвідченого Мазараті буде обкатувати молодь, адже цього не вистачає першоліговій представницькій клубній команді.

Відроджена «Таврія» базується на Херсонщині, тож це один із її ближніх виїздів. Сподіваємося, численні прихильники будуть пильно стежити за її виступами у Другій лізі. І один із перших іспитів – матч проти миколаївської молоді, яка мріє повторити шлях знаменитих вихованців місцевого футболу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору