Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Перший тур сезону 2017/18. Київське дербі, протистояння у Винниках

09:00, 14 липня 2017

Прем'єра! Анонс матчів першого туру у першій лізі сезону 2017/18

Фото: fcbrovar.obolon.ua

Сьогодні стартує Чемпіонат України у першій лізі. Матчем у Одесі відкривається черговий сезон змагань ПФЛ, який обіцяє не менше інтриги та яскравих миттєвостей, ніж це було минулого року. Досягнуто домовленості про трансляцію одразу двох матчів першої ліги на телеканалі XSPORT, у новому форматі буде і інформаційно-аналітична програма ПФЛ "Україна футбольна", яка вихотиме щопонеділка о 21:30, очікується також ще чимало цікавого. Слідкуйте за офіційним сайтом ПФЛ у день матчів - ми надамо посилання на всі відеотрансляції матчів першої ліги, які є обов'язковими, знайомитимемо у режимі online з результатами матчів.

І зрозуміло ж Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


14 липня 2017 рік. 18:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»

«Жемчужина» (Одеса) – МФК «Миколаїв»

Арбітр – Олександр Сахно (Київ)

Чемпіон другої ліги, одеська «Жемчужина», розпочне свій дебютний сезон на новому рівні домашнім матчем. Це буде перший офіційний поєдинок одеситів у новому статусі (на відміну від призерів другої ліги минулого сезону, «Руху» та «Кременю», ця команда у першому початковому етапі кубка участі не брала).

Миколаївська команда, яка минулого сезону була 14-ю у першій лізі, із «Жемчужиною» знайома не зі слів. Команди неодноразово перетиналися у контрольних матчах, зокрема, й цього літа. Спаринг, який проходив два тижні тому, завершився нічиєю – 3:3.


15 липня 2017 рік. 16:30. с.Щасливе, Київська обл. Стадіон «ЦВСМ, поле№2»

 «Арсенал-Київ» - «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Важливими та насиченими яскравими подіями виявилися столичні першолігові дербі минулого сезону. Причому, їх двічі виграв якраз «Арсенал», 1:0 у першому колі та 2:1 у другому (обидва матчі за домовленістю сторін приймала «Оболонь-Арена»).

До слова, цьоготуровий поєдинок матиме й особливий підтекст. У складі обох команд є гравці, які встигли побувати по обидва боки барикад. Один із них, колишній капітан «канонірів» Турчанов, може цього вечора вперше зіграти проти своєї колишньої команди.


15 липня 2017 рік. 17:00. м.Винники, Львівська область. Стадіон імені Богдана Маркевича

ФК «Рух» (Винники) - «Колос» (Ковалівка)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Амбітний «Рух», який став віце-чемпіоном другої ліги в дебютному сезоні серед професіоналів, зіграє проти своїх успішних попередників. Ковалівський «Колос», нагадаємо, став чемпіоном другої ліги з першої ж спроби, а у першому дивізіоні в дебюті увійшов до п’ятірки найкращих.

Цей матч має підстави вважатися одним із центральних турів, адже обидві команди мають медальні амбіції й у перспективі планують дорости до прем’єр-ліги. І підтверджують це не словом, а ділом: літня трансферна кампанія суперників виявилася найгучнішою, напевно, у лізі.

У дебютному матчі на першоліговому рівні «Рух» планує порадувати глядачів не лише футболом, а й розважальними заходами і навіть лотереєю. Відчувається, що у Винниках матчі – це справжнє свято. До того ж, винниківська команда порадувала фанатів упевненою перемогою над володарем аматорського Кубка України – «Чайкою», на її полі у Петропавлівській Борщагівці (2:0).


15 липня 2017 рік. 17:00. с.Зоря, Одеська область. Стадіон імені Б.Я.Тропанця

 «Балкани» (Зоря) - «Геліос» (Харків)

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфікований: Луценко ("Геліос")

Фото: fcbalkans.com.ua

Зорянський клуб цього літа був у режимі очікування – після поразки від «Сум» у стикових матчах у «Балкан» з’явився шанс все-таки опинитися у першій лізі, посівши вакантне місце, яке звільнилося після вильоту «Дніпра» з прем’єр-ліги у другу лігу напряму.

Між тим, «Балкани» вже встигли отримати ігрову практику в офіційному змаганні – у першому попередньому етапі Кубка України вони в Одесі переграли миколаївський «Суднобудівник» (2:0). У команди Андрія Пархоменка є відразу кілька новачків, а цей матч – перший для зорянців у новому статусі.

Тож на першолігову прем’єру, та ще й проти досить сильного клубу, четвертого за результатами минулого сезону, може зібратися поважна глядацька аудиторія. Харків’яни також дозаявили низку новачків, у тому числі – одного з найкращих форвардів другої ліги Козлова із «Кременя», котрий минулого сезону забивав «Балканам», але його команда не могла перемогти цього суперника.


15 липня 2017 рік. 17:00. м.Черкаси. Центральний стадіон

«Черкаський Дніпро» - «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр – Дмитро Денисюк (м.Фастів, Київська область)

«Черкаський Дніпро» чекає в гості «Кремінь» – бронзового призера другої ліги минулого сезону, який зміг підвищитися в класі й повернути в своє місто першу лігу майже через двадцять років.

Команда господарів постане у оновленому складі – більшість досвідчених лідерів минулого сезону покинули «Черкаський Дніпро», утім, очікують свого дебюту талановиті місцеві вихованці, які пройшли фаховий вишкіл у клубі й заявили про себе на юнацькому рівні.

Особливим матч буде для двох півзахисників команди господарів – Леван Кошадзе та Андрій Сторчоус минулого сезону були орендовані «Кременем» і здобули безцінний досвід, зробивши великий внесок і в успіхи кременчуцької команди у другій лізі.


15 липня 2017 рік. 17:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик»

 «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Суми»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Вражаюче дербі Сумщини – найголовніше видовище стартового туру нового чемпіонату. Обидві команди доволі амбітні, мають свої новини й досягнення. «Нафтовик-Укрнафта» видав найкращий сезон за останні роки, посівши шосте місце у чемпіонаті та діставшись чвертьфіналу Кубка України.

«Суми» боролися за виживання й через стикові матчі довели своє право грати у першій національній лізі. До слова, влітку у цієї команди змінився тренерський штаб: Анатолій Безсмертний із низкою гравців повернувся у «Полтаву», а очолив сумчан Ілля Близнюк. У клубу з’явився спонсор, він продовжить свої виступи та розвиток.

Минулого сезону охтирська команда не лише виступала успішніше, але й виграла обидва матчі проти команди з обласного центру – 4:0 вдома і 2:1 на її полі. Побачимо, як сумчани гратимуть проти найпринциповіших суперників при новому тренерському штабі.


15 липня 2017 рік. 18:00. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) - «Інгулець» (Петрове)

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Краматорський клуб провів один із найуспішніших сезонів за всю історію, повторивши свій найкращий результат за весь час виступів у першій лізі (7 місце). Тепер «Авангард» спробує, як мінімум, утримати завойовані позиції. Й перший крок до цього – домашній матч з «Інгульцем».

До слова, саме місто продовжує удосконалювати свою інфраструктуру. Губернатор Донецької області Павло Жебрівський, мер Краматорська Андрій Панков за підтримки програми економічного та соціального розвитку народного депутата України, голови обласної федерації та почесного очільника ФК «Авангард» Максима Єфімова до 85-річчя Донецької області урочисто відкрили ясногорський футбольний майданчик.

У гості до краматорської команди завітає «Інгулець» – у дебютному минулому сезоні він адаптувався до першої ліги, нині сподівається боротися за вищі місця. Минулого сезону у Краматорську суперники зіграли внічию (1:1), а у Петровому виграв «Авангард» (3:2).

Напередодні ФК "Авангард" провів фотосесію. Фото: fc-avangard.com.ua



15 липня 2017 рік. 19:00. м.Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

 «Десна» (Чернігів) - «Волинь» (Луцьк)

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Зустрінуться два рейтингові лідери турніру: «Волинь» ще минулого сезону виступала у прем’єр-лізі, «Десна» стала віце-чемпіоном першої ліги минулого сезону.

Чернігівська команда – чи не найголовніший фаворит сезону, вона й без того має добротний склад, а ще й зберегла усіх лідерів і точково доукомплектувалася.

А ось «Волинь», навпаки, дає дорогу молодим – і це стосується не лише гравців, а й тренерів. Учора було оголошено, що головним тренером лучан стане Ярослав Комзюк – майстерний у минулому захисник.


16 липня 2017 рік. 18:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність»

 «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) - «Полтава»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецьк)

Дербі Полтавщини – це завжди цікаво. Минулого сезону, наприклад, команди видали два незабутніх матчі. «Гірник-Спорт» на своєму полі виграв з ураганним рахунком 4:0, а у другому колі на полі суперників в обласному центрі горіншньоплавненці добилися вольової нічиєї 2:2, відігравши два голи дефіциту.

За підсумками минулого сезону «Гірник-Спорт» фінішував 11-м, а «Полтава» – 12-ю. Це також показує, наскільки принциповим буде матч двох команд-сусідок.

До Горішніх Плавнів завжди приїжджає відчутна група підтримки з Полтави. Фото: gornyak-sport.net

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору