Новини змагань

Літнє міжсезоння. Як працюють клуби ПФЛ

08:40, 5 липня 2017

У першій частині розповідаємо про передсезонну роботу Першої ліги

Фото: fczhemchuzhina.od.ua


«Волинь» (Луцьк) після вильоту з УПЛ зібралася 19 червня. Гравці після відпусток пройшли медогляд, а наступного дня взялися за роботу. Перший етап підготовки команда під керівництвом Віталія Кварцяного провела вдома (нічия з «Карпатами» U-21 – 3:3 та поразка від винниківського «Руху» – 0:3), після чого розпочала закарпатську частину зборів. Серед спарингів, запланованих на етапі в «Камелоті» – й міжнародні, проти словацьких команд. Одну із них, МФК «Земплін», вдалося переграти завдяки голу Владислава Дмитренка. А от першоліговому «Миколаєву» волиняни програли – 0:2.

«Десна» (Чернігів), срібний призер Першої ліги 2016/17, вийшла із відпустки 23 червня й розпочала працювати в рідному місті. В рамках популяризації футболу в своїй області команда Олександра Рябоконя провела спершу спаринги з місцевими аматорськими колективами – ФК «Чернігів» (5:1) та «Поліссям» Добрянка (9:0). З початку липня почався столичний етап підготовки «сіверян». «Десна» встигла провести контрольний матч з «Оболонню-Бровар» (2:2), а також планує зустрітися з «Маріуполем», «Колосом», молодіжною командою «Шахтаря».

«Геліос» (Харків) наполегливо працює вдома. Від 20 червня харків’яни займаються в рідних стінах. Команда Сергія Сизихіна вже встигла провести спаринг з прем’єр-ліговим «Олімпіком» (0:0).

«Колос» (Ковалівка) взявся до справи 21 червня, зібравшись на своїй клубній базі. Займаючись у Ковалівці та Малій Солтанівці, клуб розпланував підготовку, в тому числі – й контрольні матчі проти сильних суперників. Вдалося обіграти донецький «Олімпік» (1:0), розійтися миром із іще одним представником УПЛ – ФК «Маріуполь», а також переграти «Арсенал-Київ» (3:1). У найближчих планах – зустріч із віце-чемпіоном Першої ліги «Десною», сьогодні, 4 липня.

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) у робочому ритмі з 22 червня. Під час зборів, які проходять у рідному місті, «нафтовики» отримали заплановане навантаження та провели низку контрольних матчів. Із «Дніпром» зіграли в Новомосковську (перемога 2:1), вдома обіграли сусідів і колег по Першій лізі – ПФК «Суми» (4:2). У липневих планах – спаринги з «Геліосом» (матч завершився учора ввечері), «Олімпіком» та ФК «Полтава».

«Авангард» (Краматорськ) першу частину зборів провів у Слов’янську (з 17 червня), другу – ігрову – в Запоріжжі (з 27 червня). Наразі проведено лише один спаринг – з рахунком 2:0 обіграно команду U-21 ФК «Маріуполь». На 4 липня заплановано контрольний матч проти молодіжної команди луганської «Зорі».

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) вийшов із відпустки 19 червня. Команда отримала нового головного тренера – Вадима Євтушенка змінив Олександр Кирилюк, який раніше уже працював з місцевою командою майстрів. Працюючи на Черкащині, «Дніпро» оглянув перспективну місцеву молодь (команда «Черкаський Дніпро-Зоря» виграла першість України U-19), а також провів кілька спарингів. Програно «Арсеналу-Київ» (0:4), обіграно одеську «Жемчужину» (2:0) та «Оболонь-Бровар» (1:0 – причому, на її ж полі).

Фото: ckdnipro.com.ua

«Оболонь-Бровар» (Київ) працює на клубній базі в Бучі. Від 17 червня команда вийшла з відпустки, обіграла вінницьку «Ниву-В» (2:1), зіграла внічию з «Арсеналом-Київ» (1:1) та «Десною» (2:2), поступилася «Черкаському Дніпру» (0:1). Колектив під керівництвом Олега Мазуренка переглядає новачків, з кількома з яких уже укладено контракти.

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) з 19 червня розпочав підготовку на клубній базі. Вдалося обіграти юнацьку команду «Кременю-2000» (6:0), новогалещинську «Геологію» із екс-збірником України Романом Безусом у складі (2:1), а під кінець першого збору – поступитися «Інгульцю» з мінімальним рахунком. На другому етапі заплановано спаринги з «Ворсклою» (U-21) та друголіговим «Дніпром».

Фото: vorskla.com.ua


«Арсенал-Київ» в роботі з 18 червня, працюючи на клубній базі в Щасливому. Команда здолала в контрольних матчах аматорський лазірківський «Колос» із Станіславом Богушем та Іваном Кривошеєнком (3:0) та «Черкаський Дніпро» (4:0), зіграла внічию з «Оболонню-Бровар» (1:1), поступилася ковалівському «Колосу» (1:3). У планах – зустрічі з ФК «Маріуполь», «Шахтарем» U-21, а також іранським «Персеполісом».

ФК «Полтава» з 19 червня працює на клубній базі в Копилах. Клуб започаткував таке цікаве починання, як «Кубок Полтави» – матч до 10-річчя клубу завершився внічию 0:0, однак «Ворскла», відмовившись пробити післяматчеві пенальті, переадресувала трофей господарям, віддавши шану клубу-земляку. З рахунком 3:1 вдалося обіграти «Олімпію» (Савинці) та «Ворсклу» U-21, на сьогодні заплановано матч із «Кременем».

Фото: fc-poltava.at.ua


«Інгулець» (Петрове) 20 червня зібрався на заміській базі в Володимирівці. З командою U-21 «Олександрії» розійшовся миром (0:0), «Гірник-Спорт» переграв у гостях з мінімальним рахунком, «Дніпру» поступився 3:4. Очікується за кілька днів спаринг із краматорським «Авангардом» у Запоріжжі. Серед підписаних командою новачків – захисники Солдат із «Десни» та Синьогуб із «Черкаського Дніпра», а також форвард «Зірки» Акименко, який перемагав у Першій лізі з кропивничанами.

МФК «Миколаїв» зібрався вдома 20 червня, а вже невдовзі зіграв перший спаринг – в Одесі з місцевою «Жемчужиною» (3:3). Далі був домашній контрольний матч із зорянськими «Балканами» (1:0) та виїзд на закарпатські збори. Там «корабели» програли прем’єр-ліговому вже «Вересу» (1:4) та перемогли першолігову вже «Волинь» (0:2).

ПФК «Суми» отримали нового головного тренера (ним став Ілля Близнюк) та з ним на чолі вийшли з відпустки 27 червня. В Охтирці провели спаринг з «Нафтовиком-Укрнафтою» (2:4), після чого вирушили на збір на Одещину. Там планують зіграти з місцевими «Чорноморцем» та «Жемчужиною».

«Жемчужина» (Одеса) у статусі чемпіона Другої ліги та дебютанта Першої ліги вийшла з відпустки 17 червня. Після перемоги над місцевим аматорським колективом «Форс тар» (2:0) та нічиєї з МФК «Миколаїв» (3:3) підопічні Дениса Колчина поступилися у спарингах з професіональними колективами – 1:5 від «Чорноморця», 1:3 від новокаховської «Енергії», 0:2 від «Черкаського Дніпра». Вчора команда мала зіграти з молодіжним складом «Шахтаря», а потім – із ПФК «Суми».

Фото: fczhemchuzhina.od.ua


«Рух» (Винники) розпочав підготовку 22 червня. Встиг розгромити екс-прем’єр-лігівців із «Волині» (3:0), однак поступився екс-першолігівцям із «Вереса» (0:1). На сьогодні планувався спаринг з новачками Другої ліги – ФК «Львів».

«Кремінь» (Кременчук) започаткував збори вже 15 червня. Спершу команда Сергія Ященка поступилася прем’єр-ліговій ФК «Олександрія» (0:2), потім зіграла внічию з її клубною молодіжною командою (2:2). На завершення зборів, уже ближче до старту нового сезону, кременчужці мають намір зіграти ще й із дублем «Ворскли».

«Балкани» (Зоря) почали підготовку 19 червня. На виїзді мінімально поступилися першоліговому МФК «Миколаїв», а вдома звели внічию спаринг з прем’єр-ліговим «Чорноморцем» (1:1). До завершення зборів, уже в статусі клубу Першої ліги, колектив із Саратського району Одеської області має намір зіграти з молодіжним складом «Чорноморця».

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору