Новини ЗМІ

Бейдерман: у "Поділля" цілі і задачі підвищуються щодня

11:30, 11 червня 2017

Президент "Поділля" Євген Бейдерман підбив підсумки минулого сезону

Євген Бейдерман (у центрі). Фото: ye.ua

По завершенню сезону президент "Поділля" Євген Бейдерман у інтерв'ю телеканалу "Поділля-Центр" підбив підсумки минулого сезону, пояснив трансферну політику клубу, розповів про дитячо-юнацьку клубну структуру та наголосив на відповідальності футболістів перед майбутнім поколінням.

Підсумки сезону

- Неоднозначні враження про минулий сезон. Є позитивні моменти, але треба багато над чим працювати. Радує те, що футболісти розвиваються. Нам удалося побудувати командну гру під час сезону.  Останній домашній матч був для нас доленосним, адже вирішувалася доля команди в Другій лізі. Нам треба було перемагати, щоб залишитися в дивізіоні. Останній тур був найважчим, але нашим футболістам не потрібна була додаткова мотивація. Грали проти дубля команди Прем’єр-Ліги. Матч був нервовим, але все таки в кінці поєдинку зуміли дотиснути суперника. Звичайно,  ми слідкували за подіями в паралельних матчах і розуміли, що нас влаштовує нічия, але завжди ставимо максимальні цілі перед собою. Перед командою була поставлена задача потрапити в десятку, але треба відверто говорити, що це була нереальна задача. Треба ставити задачі перемагати в кожному матчі, а вже в кінці сезону подивимося на підсумкову таблицю.

Підготовка до чемпіонату

- Часу на відпочинок не буде. Треба готуватися до нового сезону максимально інтенсивно, адже початок минулих змагань нам не вдався, ми починали з чистого аркуша. Треба зробити все, щоб в цьому сезоні такого не повторилося. Потрібно багато працювати для досягнення результату. Гравці, яких ми підписали в міжсезоння, залишаться в команді ще на рік і допоможуть нам в наступному сезоні.

Фото: ye.ua

Подільська родина

- Ми ведемо переговори з деякими футболістами, будемо посилювати склад новими гравцями. Також, залучатимемо до команди своїх випускників 2000 року народження. Футболісти, в яких закінчився контракт, погодилися заключити нові угоди з клубом. Ми не знали, чи захочуть футболісти підписувати нові контракти з клубом, але виявилося, що вони хочуть далі з нами співпрацювати. Це приємно, адже ми хочемо створити "подільську" родину. Хлопці віддаються на футбольному полі повністю і до них в нас немає претензій.

Низка пропозицій

- Були пропозиції по нашим гравцям, у тому числі і з Першої ліги, але їм ще зарано переходити на новий рівень. Ми бачимо в наших гравцях потенціал і будемо сприяти їх кар’єрному зростанню, але лише тоді, коли вони будуть готові. В нас було 14-17 пропозицій від клубів вищих за класом.

Алішер Якубов

- Це дуже хороший футболіст, капітан нашої команди. Алішер веде команду за собою. Зараз він приїхав зі зборів студентської збірної, яка готується до Універсіади у Тайвані. Якщо буде хороша пропозиція для нападника, то ніхто в команді його тримати не буде. Ми розуміємо, що хлопець повинен прогресувати. Я вірю в те, що Алішер зможе себе проявити і розкрити свій талант.

Алішер Якубов. Фото: ye.ua

Біля витоків

- Все починалось ще сім років тому. Ми взяли дитячо-юнацький клуб «Поділля» і почали його розвивати. Коли побачили, що наші випускники переходять в дитячо-юнацькі школи, де є команди майстрів, то ми зрозуміли, що треба створити професіональний клуб, щоб наші випускники не розбігалися по всій країні в пошуках своєї долі, а могли себе проявити в рідному місті. Якщо не рахувати Костишина і Колеснікова, то у нас наймолодша команда за всю історію професіонального футболу України.

Живий організм

- У нашої команди величезний потенціал, але нам треба час. Команда -  це живий організм. Після дев’яти місяців з моменту створення команди, можна відзначати певний прогрес. Найголовніший показник цього – зацікавленість в наших футболістах з боку інших клубів. З кожним днем ми ставимо перед командою нові цілі і нові завдання.

Про уболівальників

- Ми розраховували на підтримку вболівальників, адже наші люди люблять футбол. У нашому місті багато років не було професіонального футболу і люди скучили за грою мільйонів. Такої кількості вболівальників на матчах в Хмельницькому ніколи не було. Я вважаю, місцеві виконавці приваблюють своєю грою уболівальників. У нас в команді немає «заробітчан». Приємно відзначити, що  на стадіоні з’явилось багато молоді, жінок, дітей. Коли діти з батьками відвідують футбольні матчі – це надихає.

Про відповідальність

- Перед початком сезону я розмовляв з футболістами і намагався донести, яка відповідальність стоїть перед ними. Адже вихованці нашої школи на власній футбольній формі набивають прізвище Якубова і його №88,  14-й номер Макарченка, 22-й номер Музичука. Діти беруть приклад з наших футболістів. Коли Степаненко забив неймовірний м’яч, який став другим за красою голом в чемпіонаті, то наш вихованець 2003 року народження, який стояв за воротами – просто впав на коліна і радів більше, ніж сам Степаненко. У футболістів велика відповідальність перед новим поколінням. Ми слідкуємо за дисципліною в клубі, адже  на  наших гравців дивляться і рівняються діти.

"Поділля" U-19 -  ФК "Львів" U-19 - 2:1. Фото: ye.ua

Структура клубу

- У нас у школі навчається 12 вікових груп та 12 команд. Чотири команди беруть участь в чемпіонаті України  U-17, U-16, U-15, U-14.  Також в нас є команда U-19 , яка грає в першій лізі чемпіонату Україні. В нас в команді 30 гравців, а задіяти під час матчу можна максимум 14 футболістів. Тому ми і створили команду Ю 19, щоб надати своїм гравцям ігрову практику. Ми будемо продовжувати виступати в U-19, хоча були певні конфлікти під час минулого сезону, але нас запевнили в тому, що всі винні будуть покарані.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору