Новини змагань

ТОП-20. Друга ліга. Найгарячіші голи сезону 2016/17 + бонус

15:30, 9 червня 2017

ПФЛ України спільно зі Sport Arena згадує найкращі голи минулого сезону 2016/17

Ми вже розповідали про найкращі голи в першій лізі - настав час друголігової підбірки найкращих голів сезону 2016/17 за версією Sport Arena, підготовлену спільно з прес-службою ПФЛ.

Бонус

Андрій Сторчоус (Кремень) в ворота Жемчужини у другому турі

Цей гол вийшов настільки несподіваним, що жодна камера, напевно, не встигла його зафіксувати. З кількох наявних версій наводимо ту, де більш-менш видно красивий «парашутик» від хавбека Кременя  Сторчоуса.  Все було  так. Воротар гостей Ширяєв вкинув м'яч в поле на свого гравця, але того в жорсткому підкаті атакував, здається, захисник Кременя Бичков. М'яч відскочив до Сторчоуса, який відразу  зряче скерував його за комірець голкіперу. І вийшло ж! з 0:52

20. Ілля Ходуля (Інгулець-2) в ворота Кременя в восьмому турі

Хитрющий штрафний від захисника «петрівців» в Кременчузі виявився одним з найбільш незвичайних виконань штрафних ударів. Захисник Ходуля, що славиться як раз підступними штрафними, покотив  м'яч під стінкою і не прогадав! Точно в ціль!

 

19. Володимир Боришкевич (Тепловик) в ворота Поділля в 14-му турі

Боришкевич не тільки один з кращих асистентів Другої ліги, а й один з найкращих виконавців стандартів. Його штрафні вже наводять жах на воротарів, і в Хмельницькому лідер івано-франківців теж від душі приклався до м'яча зі штрафного. Зароблений Дербахом стандарт Володимир виконав на силу і не прогадав. М'яч, зрикошетивши від стінки, застав зненацька воротаря і опинився в сітці. Це, правда, не врятувало Тепловик від виїзної поразки в матчі з аутсайдером.

 

18. Артем Кулишенко (Реал Фарма) у ворота Кристала в 17-му турі

Реал Фарма відкрила рахунок у вишуканому, естетичному  стилі. Георгієв загострив на фланзі, м'яч переадресував в центр, і там Кулішенко відразу ж розстріляв ворота – без підготовчої роботи.

 

17. Володимир Бидловський (Рух) у ворота Балкан в третьому турі і Ілля Шестіпалов (ФК Нікополь) в ворота Кременя в 34-му турі

Різними штрафними нас балували, в тому числі - і від майстра цієї справи Бідловського. Лівий захисник Руха настільки чітко виконав свій стандарт, що навіть кінчики пальців воротаря суперника не змогли дістати посланий в девяточку м'яч. Браво!

 

Вперше за всі роки практики найкращим в турі доводиться називати гол-фантом. Не шукайте його в протоколах, лише уважні дістануть цей епізод в звіті про матч. Зароблений Кривичем штрафний взявся виконувати Шестіпалов,який  за пару хвилин до цього допустив грубу результативну помилку на своїй половині поля. Пробив чудово - як заповідав Роберто Карлос. Після різаного удару з лівої ноги м'яч прошив стінку і залетів під поперечину. Але, порадившись з лайнсменом, рефері гол не зарахував. Чому – не зрозуміло. Було б цікаво почути пояснення - але у нас таке не практикується. Правда, для любителів футбольної естетики це не має ніякого значення. Голасо відображений на відео, так що для футбольного гурманства залишаємо його в пам'яті.

 

16. Євген Бохашвілі (Рух) в ворота Арсеналу-Київщини в 31-му турі

Видовищний тур - багато красивого! Шикарні голи в більшості матчів, так що вибір  суб'єктивний. Рекомендуємо переглянути фірмовий штрафний від гравця Прикарпаття Боришкевича, прекрасно виконаний голасо Поліщука з Реал Фарми в дотик після «лонгбола», відмінний удар гравця Кременя Степанчука. Але лауреат може бути тільки один - і ми схиляємося перед відмінним виконанням рухівців. Цитуємо звіт: «Бохашвілі отримав м'яч з лівого флангу, здорово розвернувся і з лінії штрафної завдав красивий обвідний удар з правої ноги, потрапивши точно в дальню дев'ятку».

 

15. Ян Ковалевський (Металург) у ворота Поділля в 20-му турі

Відбір в центрі поля, пас на фланг. А там Ян робить шоу! В активі Ковалевського - можливо, найкрасивіший гол запоріжців в сезоні. Прийом м’яча , зміщення в центр в стилі Коноплянки і чарівний удар. М'яч по дузі влітає  точно в дев'ятку. Цей гол за фактом став переможним в  боротьбі аутсайдерів, де Металург відчуває себе спокійнішим в боротьбі з Поділлям.

 

14. Костянтин Гончаренко (Балкани) в ворота Суднобудівника в 28-му турі

Костянтин зробив цей гол сам: на фланзі сміливо пішов в відбір, перепасувався з Платуновим і могутнім ударом з ближньої відстані розстріляв  дев'ятку воріт суперника. Навесні Гончаренко забиває вже вдруге, причому, саме в домашніх матчах, які завершуються розгромними перемогами його команди!

 

13. Микита Жуков (Інгулець-2) в ворота Арсеналу-Київщини в 16-му турі

Мишенін тягне м'яч з центру, віддає передачу  на фланг Жукову. І що робить Микита? Навішує в дотик, і м'яч летить у ворота з рикошетом від дальньої стійки ! Так є ж! .. Відчувається - пішло на користь молодому гравцеві «відрядження» в першу лігу, де він встиг вже кілька матчів провести за основний склад Інгульця. Браво!

 

12. Ілля Шестипалов (ФК Нікополь) в ворота Арсеналу-Київщини в 25-му турі

Шестіпалов в Білій Церкві видав бенефіс, але в цій номінації нас цікавить виключно його ефектний штрафний. Заробивши стандарт під свою ліву ногу, Ілля вирішив пробити на хитрість - м'яч минув стінку і максимально незручно стукнувся перед воротарем, після чого опинився в сітці воріт. Звичайно, є місце курйозу і помилці, однак не можна не  відзначити і підступне виконання.

 

11. Олександр Музичук (Поділля) в ворота Реал Фарми в 32-му турі

Під кінець чемпіонату скромне Поділля розгромило одного з лідерів - Реал Фарму, а два відмінних голи належать весняному новачкові хмельничан Музичуку. Выдзначимо третій гол Поділля (другий для Олександра). Воротар Савчук вибивав від своїх воріт, а вийшов другий для нього в цьому сезоні асист. Музичук, пробігаючи між двома захисниками, в один дотик перекинув  голкіпера одеських «фармацевтів», який покинув свої ворота Браво! Ларс Ріккен відпочиває!

 

10. Євген Бохашвілі (Рух) в ворота Кременя в 23-му турі

Сольний виступ Бохашвілі в матчі з Кременем багато в чому вирішив долю медалей, а голи в його виконанні настільки рідкісні для другої ліги, що ми вирішили відібрати перший гол з його бенефісу. Довгий пас Федоріва намагався перервати Лісовий, але в підсумку накинув на хід Бохашвілі. Форвард в оточенні трьох (!) суперників не боявся - першим дотиком екс-дніпрянин залишив не при справах Кравчука, потім фінтом п'ятою обвів Ентіна, після чого ударом з лівої ноги метрів з 15-ти розстріляв ближню дев'ятку!

 

9. Ігор Маляренко (Нива-В) в ворота Кременя в 24-му турі

Звична ситуація - захисник Кременя Москалик виконує поперечну передачу на протилежну половину поля. Але був гравець, який повірив, що тут можна розжитися м'ячем, і сміливо пішов на перехоплення. Вінничанин Маляренко перехопив м'яч головою, прийняв-обробив-озирнувся і прямим ударом в дальній кут метрів з 20-ти застав зненацька воротаря. «Фарт відвернувся від нас - неймовірні голи забивають нам суперники», - резюмував наставник Кременя Ященко.

 

8. Дмитро Хорольський (Мир) в ворота Кременя в 21-му турі

Що творив Мир в домашньому матчі з Кременем! У будь-якому іншому турі шалений дальній удар Боровика був би найкращим, але знайшовся виконавець , який його навіть перевершив. Хорольський бив з більш близької відстані, але виконував в дотик з лету, та й попав прямим ударом точнісінько в саму дев'ятку!

 

7.Володимир Федорів (Рух) в ворота Кременя в шостому турі

Коли у тих, хто спеціалізується на голах, не йде гра, на підмогу приходять ті, для кого підключення до атак - це доповнення до основної роботи. Федорів при досить важкій грі зробив результат - підключившись на розіграш кутового, він застав зненацька воротаря сильним, акцентованим ударом під поперечину. Дуже непоганий гол, важливість якого важко переоцінити - так був відкритий рахунок в центральному матчі туру.

 

6. Євген Грубий (Реал Фарма) в ворота ФК Нікополь в 27-му турі і Владислав Приймак (Тепловик-Прикарпаття) в ворота Арсеналу-Київщини в першому турі

Буває, коли і в складній ситуації потрібно зіграти вишукано. Коли нікопольці, здавалося, відбилися від одного з фірмових аутів Реал Фарми, Новицький виграв верхову боротьбу і повторно завантажив м'яч на лінію воротарського. І тут вже чудово зіграв Грубий, який ударом через себе відкрив рахунок. Браво!

 

Уже стартовий тур сезону видався суперрезультативним, але навіть на тлі конкурентів  виділяється удар через себе у виконанні захисника Приймака в Білій Церкві. Прикарпатівець, який пройшов базову школу Динамо, забив у відмінному стилі, швидко зорієнтувавшись під час штрафного.

 

5. Микола Стеценко (Енергія) в ворота Балкан в 26-му турі

Гол п'ятою - все ще екзотика для другої ліги. А тим більше - від гравця, що діє в центрі захисту або півзахисту, який більше займається руйнуванням. Але на 36-й хвилині матчу з Балканами Стеценко видав екзотику. Шастал  глибоко на лівому фланзі заробив штрафний у боротьбі з М.Пархоменко, послідувала подача Прокипчука - і Микола відкрив рахунок. Випередивши Гаврилюка, захисник ефектно пробив п'ятою і застав зненацька воротаря Балкан - 0: 1. Дебютний гол зимового новачка новокаховців ».

 

4. Михайло Кривич (ФК Нікополь) в ворота Іллічівця-2 в 29-му турі

Матч з Іллічівцем-2 мав велике значення для нікопольців, але прикрасив його і зробив незабутнім саме шедевр Кривича. Прямим ударом від кутового прапорця він запустив «сухий лист» в дальню дев'ятку, і воротар маріупольців нічого не зміг з цим вдіяти.

 

3. Дем'ян Пенов (Балкани) в ворота Інгульця-2 в 22-му турі

Що й казати - хавбеку Балкан вдався просто чудовий гол, який прикрасив навіть розгромну перемогу на Інгульцем-2. На фланзі Урсуленко та М.Пархоменко обібрали гравців Інгульця-2, а Пенов відразу ж метрів з 25-ти наважився пробити. І ні на хвилиночку не прогадав! М'яч по химерній траєкторії опустився в ближню дев'ятку!

 

2. Валерій Степаненко (Поділля) в ворота Арсеналу-Київщини в 30-му турі

Здавалося, після кутового вся небезпека біля воріт Арсеналу-Київщини зійшла нанівець, але набігавший з глибини Степаненко запаморочливим прямим ударом з лівої ноги з пристойної відстані ледь не розірвав сітку на самій дев'ятці воріт! Гол туру - і претендент на звання голи сезону!

 

1. Сергій Платунов (Балкани) в ворота Кременя в 15-му турі

Те, що витворив Платунов, вирішило долю найважливішого матчу з Кременем. Після подачі кутового у виконанні Костянтина Пархоменко «джокер» команди господарів висунувся вперед, на ближню стійку, і, випередивши опікуна, переправив м'яч в сітку ударом п'ятою! Якщо вже перемагати лідера, то саме таким ефектним ударом - подумав, напевно, наш лауреат.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору