Новини змагань

ТОП-20. Найгарячіші голи першої ліги

16:00, 8 червня 2017

Відеопідбірка найгарячіших голів у першій лізі сезону 2016/17

Сезон 2016/17 запам'ятався чудовими голами. Інформаційний партнер ПФЛ Sport Arena кожен тур визначав  найбільш видовищні результативні удари, тому під кінець сезону згадуємо кращі з кращих. Вашій увазі пропонується двадцятка найкрасивіших голів Першої ліги минулого сезону.

Пропонуємо вашій увазі відеодобірку найкращих голів сезону 2016/17 в першому професіональному дивізіоні за версією Sport Arena, підготовлену спільно з прес-службою ПФЛ.

20) Олександр Філіппов (Десна) - в ворота МФК Миколаїв в 18-му турі

У хіт-параді буде настільки багато ударів через себе, що ви не повірите, що це Перша ліга. Перший з них - у виконанні чернігівця Філіппова. Картушов перевів м'яч на фланг, Мишенко навісив. З вибиванням  м’яча у миколаївців не склалося, і той же Картушов подав на ближнього. Ним виявився форвард Філіппов, який чудово виконав бісіклету, забивши не тільки красивий, але і важливий м'яч.

19) Євген Задоя (Колос) - в ворота Черкаського Дніпра в 18-му турі

Хавбек Задоя в Колосі продовжує робити те ж, що і в своїх колишніх клубах - Металурзі, Геліосі. Він славиться прицільним гарматним ударом, тому з успіхом його застосовує. Один з його м’ячів  - удар з далекої відстані в ворота «черкащан». Бондаренко поборовся з суперниками і видряпав м'яч на чужій половині поля, Гавриш дотепно відкинув п'ятою назад, а Задоя зразу прицілився і пробив метрів з 25-ти під перекладину.

18) Іван Брікнер (ПФК Суми) в ворота Інгульця в 16-му турі

Брікнер зараз вже в Прем'єр-лізі - побачивши цей гол, ви зрозумієте, чому. Отримавши м'яч перед вбіганням в штрафну, Брікнер не став щось вигадувати. Він просто підлаштувався і в дотик м'яко та акуратно направив м'яч точно в дев’ятку  воріт Інгульця з ударної лівої ноги - шансів відбити такий удар у воротаря, який змістився до ближньої стійки просто не було

17) Олександр Ігнатенко (ПФК Суми) в ворота Черкаського Дніпра в 13-му турі

Бували в сезоні і курйозні голи, і удари вищого пілотажу. Яким  був цей штрафний від сумчанина Ігнатенко в Черкасах - вирішувати вам. Так, могли бути такі чинники, як несподівана траєкторія польоту м'яча або «втрата воріт» голкіпером. Але як же виконав гравець гостей! .. Прекрасний прямий удар зі штрафного, з флангу в дальню дев'ятку - що ж ти з цим поробиш!

16) Денис Кожанов (Іллічівець) в ворота Буковини в 12-му турі

12-й тур був одним з найрезультативніших, але серед великої кількості результативних ударів все одно виділяється чудовий удар Кожанова. Головне, чим він приваблює - спонтанність. Після довгої передачі з глибини поля Денис зважився відразу ж пробити з місця правого хавбека. Чи була це спроба подачі або настільки підступний задум - зараз можна лише гадати, головне ж, що м'яч полетів точно, застав зненацька воротаря і приніс непросту перемогу лідеру.

15) Євген Лозовий (Нафтовик-Укрнафта) в ворота Гірника-Спорт в 21-му турі

Нафтовик славиться швидкими атаками, ось і тут Зайчук та Г.Пасіч розкрили оборону суперників на своєму лівому фланзі, Передистий махнув повз м'яч, викладеного йому немов на блюдечку, але блискуче відпрацював Євген Лозовий. Прийнявши м'яч метрах в 25-ти від воріт, він відмінно пробив з правої ноги, не залишивши особливих шансів голкіперу.

14) Єгор Картушов (Десна) в ворота МФК Миколаїв в 1-му турі

Якщо сезон починається яскраво, то і до кінця чемпіонату все йде так. У стартовому турі Десна блискуче грала в Миколаєві, а один з голів запам'ятався на весь рік. Все відбувалось  так. Махновський вибив від своїх воріт, не найвищий Бовтрук виграв верхову боротьбу, а Філіппов переадресував м'яч вправо Єгору. Перебуваючи метрах в 30-ти, Картушов не став довго думати - невідпорний удар з лівої ноги відправив м'яч точно в дальню дев'ятку! Браво!

13) Віталій Гавриш (Колос) в ворота Буковини в 20-му турі

Він починав сезон у клубі Прем'єр-ліги, але в підсумку був змушений змінити Зірку на Колос. І не прогадав. У цьому колективі Гавриш потрібен і корисний. І саме в заключному матчі 2016 року він провів найяскравішу свою гру за Колос. А  гол Віталія в ворота чернівчан - і зовсім для хіт-парадів футбольної краси. Навіс Морозко з правого флангу, дотепна скидка від Коровікова - і ось вже Гавриш умудрився пробити через себе в падінні, забивши м'яч під поперечину. Голасо!

12) Дмитро Гранкін (Геліос) в ворота Скали в 22-му турі

У 22-му турі були не менш ефектні штрафні сумчанина Стеценко і оболонця Скакуна. Але точний удар харків'янина Гранкіна в ворота Скали мав свою родзинку. Два хитрющих одноклубника стали перед Дмитром, а поки суперники розмірковували, як завершиться розіграш, вони розступилися - і Гранкін прямим ударом з лівої ноги спрямував м'яч у дев'ятку. Ось так!

11) Василь Продан (Оболонь-Бровар) в ворота Нафтовика-Укрнафти в 25-му турі

Навіть чудові штрафні від Кисіля, Кожанова і Панасенко тьмяніють у порівнянні з тим, що витворив  форвард Оболоні-Бровар. Продан, який забив найкрасивіший м'яч і в минулому турі, на цей раз став автором самого «довгого» гола. Підхопивши м'яч глибоко на своїй половині поля метрах в 70-ти від чужих воріт, Василь потягнув його вперед, не визнаючи напіврішень. Його намагалися зупинити п'ять суперників, але киянин зробив свою справу і сильним ударом з лівої ноги застав зненацька і захисників, і воротаря суперників. Гол в два рази цінніший, адже це переможний удар під кінець компенсованого часу!

10) Олександр Бондаренко (Колос) в ворота Іллічівця в 32-му турі

Дивний гол ударом через себе у виконанні гравця Колоса Бондаренко застав зненацька навіть чемпіонів Першої ліги, які зазвичай так рано на своєму полі не пропускають. Після довгої передачі Лисицького Олександр прийняв м'яч на груди і тут же, не обертаючись, завдав удару в дальню дев'ятку. Реакція воротаря господарів Худжамова, який усвідомлює, що м'яч все-таки опиниться  в сітці, безцінна.

9) Євген Морозко (Колос) в ворота Десни в 8-му турі і Денис Кожанов (Іллічівець) в ворота Нафтовика-Укрнафти в 9-му турі

Відразу два прямих голи з кутового - вибрати один з них важко, так що номінуємо відразу два.

Спершу крайній хавбек Ковалівки прямим ударом з кутового застав зненацька досвідченого і висококласного воротаря чернігівців Махновського. Перша ліга збожеволіла - голи п'ятами, всілякі «скорпіони», а тепер ось і «сухий лист»! Як бачимо, Прем'єр-ліга бере приклад з мінорних ліг, і це той випадок, коли приклад - хороший і правильний!

Тур по тому маріуполець Кожанов в Охтирці нокаутував від прапорця Нафтовик-Укрнафту. Відмінне виконання! Коли ми бачимо  такий шедевр, ми залишаємо осторонь навіть красиві штрафні в Миколаєві, Черкасах та Чернівцях, відмінний розіграш в Харкові та інші голи. Кожанов на цьому тижні поза конкуренцією.

8) Сергій Кравченко (Геліос) в ворота МФК Миколаїв в 29-му турі

Другий гол харків'янина Сергія Кравченка в матчі з миколаївцями вийшов особливо ефектним: отримавши м'яч на куті штрафного від Семенця, він змістився трішки в центр і відразу ж з правої ноги пробив у дальню дев'ятку метрів з 20-ти по діагоналі. Вийшло дуже здорово! Якраз в той час форвард набирав свою бойову форму,  в прекрасній формі він і завершив сезон.

7) Олександр Бондаренко (Колос) в ворота ПФК Суми в 6-му турі і Руслан Фомін (Іллічівець) в ворота Оболоні-Бровар в 23-му турі

У Сумській області Колос натрапив на відчайдушний опір ПФК Сум, тим не менш, цей гол дав гостям з Київщини бажану перевагу. Та й що це був за гол! Шедевр! Вишняк, розіграв м’яч  з Морозко, прострілив з правого флангу, а Бондаренко вирішив пробити в стилі Дель П'єро у фіналі Ліги чемпіонів 1997 року - в один дотик п'ятою повз воротаря точно в куточок! Бравісімо!

Не забудемо і про інший гол п'ятою - від маріупольця Фоміна у другому колі, який теж змусив згадувати фінал Ліги чемпіонів 1997 року і «привіт» Сандро Дель П'єро в ворота дортмундської Боруссії. На відмінний простріл Кожанова Руслан відгукнувся вчасно і виграв позицію у суперників. А далі - легкий дотик п'ятою і один з найбільш незабутніх точних ударів в нинішньому насиченому подіями сезоні. Браво!

6) Олександр Ковпак (Черкаський Дніпро) в ворота ФК Тернопіль в 17-му турі

Бувають голи - очевидні красені. А бувають такі, що їх приємно розглядати, відкриваючи все нові грані. Ось тут - якраз такий випадок, і від цього гольова комбінація, обрана нами, стає лиш прекраснішою. Після подачі з лівого флангу Скарлош легким рухом скинув м'яч Ковпаку, той в кращому Бергкамповскому стилі скинув собі на хід (теж п'ятою!) І розстріляв ворота. Де ми? Це англійська Прем'єр-ліга? Що? .. Навіть не українська? ..

5) Андріан Бабич (ФК Тернопіль) в ворота МФК Миколаїв в 15-му турі

Тернополяни часто забивають по одній схемі: подача зі штрафного, невдалий виніс м’яча , підбір і могутній удар. Так бувало і в цьому сезоні, але в матчі проти миколаївців трапився справжній шедевр у виконанні цієї команди. Другий м'яч, забитий «муніципалами» в тій грі, виявився особливо видовищним. Лівий захисник Бабич встиг на відскік з глибини поля і могутнім ударом метрів з 35-ти влучив у куточок. Тернопільсько-ужгородська школа імені Роберто Карлоса!

4) Іраклій Циколія (Нафтовик-Укрнафта) в ворота Колоса в 34-му турі

Слідом за Бондаренко з Колоса і Мишуренко з Інгульця вирішив виконати «ножиці» гравець Нафтовика Циколія. Хорошому прикладу форвардів слідував захисник Нафтовика-Укрнафти. Після подачі кутового м'яч відскочив до Іраклія, і він відмінним ударом через себе відправив м'яч у куточок воріт. Схоже, навіть суперники готові були аплодувати!

3) Денис Скепський (Черкаський Дніпро) в ворота Геліоса в 31-му турі

Черкаський Дніпро програв у Харкові, але цей гол запам'ятався надовго. Цибульник відкотив м'яч, а Скепський завдав гарматного удару зі штрафного. Той випадок, коли опір даремний - гарматний удар метрів з 25-ти вийшов настільки сильним і точним, що ні суперники, які кинулись назустріч з стінки, ні  воротар, який тягнувся  не завадили черкаському майстру дальніх ударів. Класика!

2) Олександр Мишуренко (Інгулець) в ворота ПФК Суми в 33-му турі

Ми знову маємо справу з шедевром. З одним з кращих голів, який трапився в Україні в сезоні 2016/17. Ось як це було. Господарі розіграли кутовий і пішла звичайна подача на дальню стійку, там Мишуренко склався під удар і з-під суперника шикарно вколотив м'яч у дальній кут ударом через себе в падінні. Виконання вищого рівня - один з тих голів, які заслуговують місця в добірці кращих в сезоні!

1) Дмитро Ульянов (Авангард) в ворота ФК Тернопіль в 6-му турі

Атаку, яка призвела до шедевру, почали своєї перепасовкою краматорчани Швець, Собко і Гришин. А коли здалося, що комбінація захлеснула в центрі, Тимофієнко переадресував м'яч на правий фланг, звідки Собко м'яко навісив. Ульянов ніби як пролетів повз касу, але зумівши пристосуватись Дмитро пробив п'ятою в падінні через себе! Скорпіон імені Франселіно Матузалема на полях Донбасу! Гол потрапив в усі хіт-паради і набрав сотні тисяч переглядів по всьому світу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору