Новини змагань

Досвідчений лідер. Перша ліга. Герой 34-го туру. Артем Старгородський (відео)

16:15, 7 червня 2017

Інтерв'ю Героя 34-го туру у другій лізі півзахисника "Арсенала" Артема Старгородського

Для київського "Арсеналу" матч останнього туру не мав жодного турнірного значення, так само як і для його суперника - "Інгульця". Проте, команда Сергія Литовченка вирішила голосно грюкнути дверима перед своїми вболівальниками, і це їм блискуче вдалося.

Три м'ячі побували у воротах «петрівців», в цьому велика заслуга досвідченого Артема Старгородського. Його два голи зробили свою справу, господарі перемогли, а півзахисник канонірів визнаний Героєм 34-го туру. Багато в чому завдяки красивому по виконанню голу здалеку. На згадку про номінацію він отримає фірмову футболку від німецького бренду JAKO.

В інтерв'ю прес-службі ПФЛ Старгородський розповів про атмосферу в колективі, забитий м'яч і згадав кар'єру в Білорусії.

- Артеме, "Інгулець" показував непогану кінцівку чемпіонату, зумівши навіть вибратися із зони вильоту. Та вам програв з розгромним рахунком 3:0. Суперник вас нічим не здивував?

-  Рахунок не особливо відображав співвідношення сил. У першому таймі обидві команди створювали моменти, але нам більше щастило. У деяких поєдинках ми створювали моменти, але десь не вистачало фарту.. Варто відзначити хорошу гру воротаря "Інгульця".

У другому таймі суперник більше контролював м'яч, але нам вдалося  зловити  суперника на контратаці. Відразу  після першого забитого м'яча наша команда зуміла відзначитися вдруге. Напевно, після другого м'яча суперник десь надламався, але все одно вони мали свої можливості для взяття воріт.

У підсумку нам вдалося дотиснути суперника і здобути перемогу. Хотілося перемогти в останній грі і порадувати уболівальників. Друге коло нам не особливо вдалося, ситуація в матчі з Десною  не додала позитивних емоцій. Хотілося на мажорній ноті завершити сезон і нам це вдалося.

- Здалося, що ви без відсторонених партнерів заграли з подвійним бажанням. Переживаєте за партнерів?

- На відсторонених футболістах будувалася гра команди. Переживаємо за хлопців, ніхто з команди не вірить у їхню провину. Керівництво клубу приймає рішення і його теж потрібно розуміти.

- Ваші обидва м'ячі були дуже красивими. Другий, напевно, більше сподобався? Чому вирішили пробити з такої далекої  відстані?

- Голи не пахнуть. Другий м'яч був особливо гарний, але і перший м'яч, який ми забили після контратаки - сподобався. Нам вдалась  швидка атака, все робили в один дотик, без зайвих рухів. У моменті з другим взяттям воріт у мене були різні варіанти для продовження атаки, але я вирішив пробити і не прогадав. До цього моменту намагався віддавати передачі партнерам, а тут змінив рішення і все вдалося.

- Часто в кар'єрі забивали такі м'ячі?

- Так, доводилося. Воротарі не особливо чекають ударів з далекої відстані, а м'ячі часто підносять сюрпризи воротарям. Можуть поміняти траєкторію польоту, але тут потрібно вдало пробити. Іноді потрібно завдати удари здалеку, щоб воротарі не заснули в воротах.

Фото: arsenal-kyiv.com

- Можете підбити певний підсумок для "Арсенала"? Чи задоволені десятим місцем, враховуючи всі нюанси?

- Я з'явився в команді взимку, коли більшу частину матчів команда вже зіграла. У другому колі зіграли гідно. Вдалося відібрати очки у лідерів, на виїзді непогано грали. На жаль, вдома бували провальні ігри. Зимова підготовка нам не зовсім вдалась, але на те були свої причини. Сподіваюся, що в наступному чемпіонаті все налагодиться, і ми зможемо продемонструвати кращі результати. Місце в турнірній таблиці абсолютно заслужене. Десь втратили, десь навпаки-здобули.. Арсенал був міцним середняком, з яким було нелегко грати. Будемо намагатися, що б провальних матчів було набагато менше.

- Президент вийшов на поле через відсутність виконавців?

- Це і для команди було цікаво. Президент показав, що команда йому не байдужа. Довгий час президент не грав через травму, але вся команда його підтримувала. Каші на полі він не зіпсував. Головне, що йому команда цікава.

- Пішов Есеола. Федосов, схоже, покликаний його замінити. Своїми діями він додає оптимізму?

- Федосов - хлопець молодий. У нього ще все попереду. Здібності у нападника є, але над багатьма компонентами потрібно працювати. Федосов володіє хорошими швидкісними даними, але їх потрібно правильно використовувати. Подальший прогрес залежить від нього і від тренерського штабу.

- Часто згадуєте білоруський етап своєї кар'єри, який явно був не найгірший для вас?

- Був дуже хороший період для мене. З радістю згадую ті часи. У Білорусії наша команда отримала медалі і перемогла в кубку. Вдалося пограти в єврокубках. Був хороший колектив, познайомився з багатьма друзями. Навіть після переїзду з Білорусії з багатьма підтримую теплі стосунки.

- Вже прийняли рішення щодо подальшої кар'єри?

-Три роки не був вдома. Повернувся додому... Контракт у мене до 30 червня, а там подивимося. Деякі домовленості вже є, але ближче до 20 числа має все прояснитись. . Готовий продовжувати, а там буде видно.

- У вас є державна медаль за «Працю та звитягу». За що така нагорода?

-За золоті медалі на Універсіаді в Таїланді. У 2009 році повторили наш успіх.

БЛІЦ

• Народився в місті Київ.

• Вихованець дитячого клубу Динамо (Київ)

• Перший тренер - Валерій Іванович Іванов, Олександр Олександрович Лисенко і Віктор Йосипович Кащей.

• У європейських чемпіонатах з дитинства особливо ні за кого не вболіваю. Під час перегляду матчів віддаю перевагу одній з команд, а так - улюбленої команди немає

• З футболістів завжди подобався Зідан

• Моя футбольна мрія - вийти з Арсеналом в УПЛ

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору