Новини змагань

Костюченко: якщо не замінимо електронний м'яч справжнім, втратимо ціле покоління

12:00, 7 червня 2017

Представництво Украни у європейських футбольних інституціях зростає

Вітчизняне представництво у світових та європейських футбольних організаціях цього року невпинно зростає. Президент ФФУ Андрій Павелко увійшов до Дисциплінарного комітету ФІФА, а днями першого віце-президента Федерації футболу України Вадима Костюченка включили до складу Комітету УЄФА з програми "Хет-трик"! Ця програма є виликим соціальним проектом, започаткованим УЄФА більш як десять років тому для забезпечення не найбагатших регіонів національних асоціацій майданчиків із штучним покриттям.

Для України з її економічними проблемами ця програма досит важлива. Вона передбачає реальний серйозний розвиток інфраструктури спортивних і тренувальних майданчиків, у першу чергу для масового та дитячого футболу. Щоб зрозуміти вагу внеску до цієї справі ФФУ та УЄФА, нагадаємо: лише поле з сучасним покриттям коштує близько 4,9 млн. грн. Європейський футбольний союз таким чином реалізує програму допомоги багатьом національним асоціаціям, але в попередні роки так склалося, що в Україні проект «Хет-трик» фактично був заморожений.

Тому представництво України в Комітеті УЄФА з програми «Хет-трик» робить честь нашій державі, ФФУ та всьому вітчизняному футболу. На плечі Вадима Костюченка, нового члена цього Комітету УЄФА, лягає велика відповідальність!

«Саме кризовий час повинен стати точкою відліку для проведення реформ, в тому числі – в спортивній сфері. На це спрямована програма будівництва і реконструкції стадіонів, яку ініціював президент ФФУ Андрій Павелко, - зазначив Вадим Костюченко. - Відповідно до цієї програми по всій країні зводяться футбольні міні-поля і стандартні стадіони. Впевнений, що комплекс «Трудові резерви» дозволить багатьом дітям долучитися до здорового способу життя. Якщо сьогодні не розвивати інфраструктуру, то підростаюче покоління піде жити у віртуальний світ.  Вже сьогодні статистика захоплення дітей комп’ютерними іграми доволі невтішна. Якщо зараз не змінити цінності і не дати дітям справжній м’яч замість електронного, ми ризикуємо втратити ціле покоління. Нинішній важкий час повинен стати точкою відліку для проведення відповідних реформ».

ПФЛ України бажає Вадиму Костянтиновичу успішної роботи на новій важливій ниві. Клуби Ліги будуть вдячні за допомогу і сприяння розвитку у всіх регіонах України можливостей для заняття масовим футболом. Без підготовки на аматорському рівні футболістів - професіонального гравця виховати неможливо!

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору