Новини змагань

Перша проти другої. "Суми" - "Балкани". Плей-офф. Анонс матчу

09:30, 6 червня 2017

Сьогодні відбудеться перший стиковий матч за місце в першій лізі

Головний тренер ФК "Балкани" Андрій Пархоменко. Фото: fcbalkans.com.ua


ПФК Суми - Балкани

6 червня. Суми. Стадіон "Ювілейний". 17:00

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)

Асистенти арбітра: Тарас Клименко (Київ), Олександр Марчик (Київ)

Дискваліфіковані: немає - немає

Трансляція YouTube

fcbalkans.com.ua fcbalkans.com.ua fcbalkans.com.uaЦього сезону повернулася така фішка ПФЛ як плей-офф. Його мали розіграти і рік тому - проте через одночасне зняття криворізького "Гірника" і "Динамо-2" ПФК "Суми" залишилися в Першій лізі, а "Інгулець" пройшов туди без додаткових стикових матчів. Тепер Перша ліга уникла незапланованих втрат - тому післясезоння відбудеться, вийде дуже і дуже гарячим.

По-перше, розігріла пристрасті захоплююча кінцівка. У Першій лізі одразу три команди ризикували опинитися в плей-офф. У підсумку МФК "Миколаїв" здолав удома "Авангард" (1: 0) і убезпечився від такого ризику. А ось ПФК "Суми", які могли взагалі вилетіти безпосередньо, вдома обіграли "Буковину" (2: 0) і отримали шанс зберегти першолігову прописку. Чернівчани тепер вилетіли, а ось сумчанам належить зіграти з четвертою командою Другої ліги, щоб відстояти своє місце.

Суперником ПФК "Суми" стали "Балкани" - команда-дебютант професіонального футболу, котра на останньому віражі випередила земляків з "Реал Фарми". Одеські "аптекарі" вели в рахунку в Вінниці, однак за три хвилини до завершення основного часу пропустили м'яч від "Ниви-В". Так як зорянці цього туру здобули три очки в якості технічної перемоги за матч проти "Кристал", який знявся раніше, вони скористалися вінницьким подарунком і посіли четверте місце, яке дає право на вихід в плей-офф.

"Балкани" були чемпіонами аматорської першості України в два останні сезони перед виходом на професіональний рівень. Зорянська команда спочатку прагнула до медалей і підвищення в класі, проте по ходу сезону, виявилося, що "Жемчужина", "Рух" і "Кремень" готові до цього набагато краще. Аж до останніх турів команді з Саратського району доводилося важко боротися навіть за плей-офф. По ходу сезону вона могла розраховувати на суто місцевих гравців, багато з яких починали разом ще з любителів.

 

У сумчан історія значно багатша, і вже налічує одну участь у плей-офф, спогади від якого залишилися змішаними. По закінченню сезону-2010/11 тоді ще друголіговий колектив проводив двоступеневі стикові ігри з "Полтавою" і "Енергетиком". Першого суперника вдалося обіграти 2:0, а ось друга зустріч завершилася поразкою з аналогічним рахунком, що ще на рік залишило "городян" у другому дивізіоні.

Додамо також, що команда Анатолія Безсмертного не пропускає в рідних стінах вже три матчі поспіль, а протягом останнього місяця, на який прийшлося шість матчів, у пасиві "біло-синіх" лише одна поразка. У той же час, зорянці у 2017-му в гостях ще жодного разу не програвали. Втім, варто все ж зробити уточнення на різницю в рівні суперників, які були у обох команд.

До речі, обидва головних тренери - не новачки плей-офф, але мають від нього не найкращі спогади. Андрій Пархоменко, очолюючи ФК Одеса, вилетів з Першої ліги, поступившись тернопільської Ниві (0: 2, 1: 4) в 2013 році. Анатолій Безсмертний як наставник ФК "Полтава" в 2011 і 2012 роках двічі програв з однаковим рахунком якраз свого майбутнього клубу - ПФК Суми (0: 2).

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору