Новини ліги

Андрій Шевченко: розраховуємо на молодь із ПФЛ

09:00, 6 червня 2017

Наставник національної збірної команди України Андрій Шевченко привітав ПФЛ зі святом

Фото: ffu.org.ua

Андрій Шевченко – не лише найвидатніший гравець в новітній історії українського футболу та наставник національної збірної команди, а ще й футболіст, який не зі слів знає, що таке – змагання ПФЛ. Молодий, але неймовірно талановитий форвард робив перші кроки саме в наших лігах – відіграв за «Динамо-2» чимало матчів у першій лізі. Такий же шлях пройшла й більшість збірників України за кількома винятками.

Приємно, що така футбольна легенда як Андрій Шевченко, пам’ятає своє коріння й не забув привітати ПФЛ України з повноліттям, 21-річчям від дня заснування, відзначивши важливість змагань у першій та другій лігах для становлення молодих українських футболістів.

«Так, ми в національній команді чудово розуміємо цю статистику. Більше того, зараз у Федерації футболу ми з тренерами збірних молодших вікових категорій впроваджуємо нову систему вертикальної підготовки гравців. Ця вертикаль передбачатиме уніфікацію тренувальних правил для юних футболістів, для того, щоби коли вони переходять з віку в вік, від тренера до тренера, то були готові до вимог у нових колективах і специфіки тренувань. І якраз ми дуже розраховуємо на велику кількість гравців, які саме виступають у змаганнях ПФЛ. Тому що це наймасовіші професіональні змагання в Україні, саме тут гравці починають свій шлях у професійному футболі з юнацького віку і аж до рівня головної команди країни. Тренерський штаб національної збірної приєднується до всіх привітань з нагоди 21-річчя від Дня народження».

 

Нагадаємо, 26 травня 2017 року ПФЛ України виповнився 21 рік із дня заснування. Лігу привітали відомі люди, такі як президент Всеукраїнського об’єднання тренерів відомий фахівець Микола Павлов, Заслужений тренер України Анатолій Бузник, футбольний фахівець Ігор Жабченко, клуби «Десна», «Жемчужина» та інші.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору