Новини змагань

Тур аутсайдерів. Анонс матчів. Перша ліга. 34-й тур

18:00, 1 червня 2017

Анонс матчів завершального 34-го туру у першій лізі сезону 2016/17

Фото: gornyak-sport.net

Цей ігровий вік-енд обіцяє чергові гарячі несподіванки, адже попереду останній тур! Особливо цікавим має вийти поєиднок у Сумах, де зустрінуться комади, які не хочуть понижатися у класі і зроблять для цього максимум.

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, п’ятого черввня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 34-го туру зі спеціальним гостем програми.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Арсенал» - «Інгулець»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Столична команда до заключного матчу сезону підійшла, балансуючи на межі верхньої та нижньої частин турнірної таблиці. «Каноніри» за очками можуть як опуститися, так і зробити крок-другий вгору. Звідси – мотивація команди господарів, яка, безсумнівно, захоче перемогою попрощатися зі своїми вболівальниками перед відпусткою.

У минулому турі кияни програли в Горішніх Плавнях з мінімальним рахунком, однак поразка петрівців була ще прикрішою – на своєму полі вони поступилися «Сумам» (1:3). 

«Інгулець» при цьому досить успішно грає в гостях – навесні він четвертий за кількістю очок, набраних на чужих полях (відразу 13). Уже п’ять матчів починаючи з квітня команда не програє на виїзді (чотири перемоги й нічия), тож у протистоянні проти давнього суперника, з яким ще минулого сезону довелося поборотися за місця у чільній п’ятірці, візитери матимуть свої власні аргументи.


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Полтава. «Локомотив»

«Полтава» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 0:4

Дискваліфіковані: Соломка – немає

У першому колі сильнішими були господарі. Фото: gornyak-sport.net

Дербі Полтавщини – це завжди цікаво. Минулі протистояння суперників бували досить результативними. Та й зараз команди по сусідству, що гарантує нам цікаву інтригу.

«Гірник-Спорт» – у чудовому настрої. Команда обіграла в минулому турі «Арсенал» завдяки голу Королькова з пенальті. А ось суперник, поступившись у Стрию «Скалі», зазнав уже четвертої поразки поспіль.

Для господарів цей матч має бути принциповим, адже у першому колі вони поступилися в Горішніх Плавнях, пропустивши чотири м’ячі без відповіді. Утім, у командах змінилися тренерські штаби, тож історія писатиметься наново на чистовик.


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Десна»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: немає – немає

Пряма трансляція – ТК «Футбол-2»

Найбільш статусний матч, хоч уже й не має особливої турнірної інтриги, буде дуже цікавим. «Іллічівець» проведе останню гру перед підвищенням у класі – й перед своїми фанами захоче реабілітуватися за поразку в Краматорську в минулому турі.

А ось «Десна», завоювавши вперше в історії срібні медалі Першої ліги, спробує перервати безпрограшну серію маріупольців. Нагадаємо, ті не програють вдома з осені 2015 року, а попередньої поразки їм завдав якраз… чернігівський клуб.


02 червня 2017 рік.  17:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв» - «Авангард»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: немає – немає

«Корабели» свого часу грали в плей-оф із краматорським клубом. Потім неодноразово зустрічалися з ним уже в Першій лізі – зокрема, і в цьому чемпіонаті, зазнавши від нього поразки.

Тому господарі будуть налаштовані рішуче – щоб уникнути загрози вильоту, їм потрібна перемога. До того ж, після ураганної перемоги над ФК «Тернопіль» в останньому домашньому матчі (7:1) фанів на трибунах центрального миколаївського стадіону має побільшати.

«Авангард», здолавши непереможного ще з минулого року лідера – «Іллічівець» (2:1), довів справу до четвертої перемоги поспіль. Перемога гарантує йому фініш на найвищому для себе в історії шостому місці.


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Охтирка. «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Колос»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: немає – Коропецький

Фото: koloskovalivka.com

Охтирська команда не знає поразок уже чотири матчі поспіль – однак серед них лише одна перемога. І навіть в гостях у головного аутсайдера, тернополян, «Нафтовику» не вдалося минулого туру здобути перемогу.

Нижче сьомого місця охтирцям не опуститися, однак є сподівання зробити крок угору. Для цього треба реваншуватися перед «Колосом» за поразку в першому колі й виграти у гостей із Київщини.

Ковалівці, до слова, проводять дебютний сезон у Першій лізі, однак відразу фінішують у п’ятірці. Ба, більше – селяни можуть зберегти за собою навіть нинішнє четверте місце, що гарантує їм виграш на Сумщині. Утім, гостям не допоможе один із старожилів, фланговий півзахисник Коропецький.


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Черкаси. «Центральний».

«Черкаський Дніпро» - «Тернопіль»

Арбітр – Олексій Деревінський (Київ)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Останній матч сезону – особливо відповідальний для обох команд. «Черкаський Дніпро» має шанс у цій домашній зустрічі порадувати своїх фанів перемогою, що дуже доречно.

Тернополяни ж можуть попрощатися з Першою лігою гідно – це їхній останній поєдинок перед вильотом. Клуби знайомі давно, свого часу суперничали ще у Другій лізі. Є відразу кілька гравців, які пам’ятають ті протистояння.

До слова, нині черкасцям бажано вигравати, щоб забезпечити собі восьме місце. Особливим матч буде для півзахисника господарів Мединського, який є вихованцем футболу Тернопільщини і свого часу яскраво грав за ФК «Тернопіль».


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Харків. «Сонячний»

«Геліос» - «Верес»

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: Луценко – немає

Зустрічаються дві топ-команди сезону: «Геліос» іде п’ятим, «Верес» гарантував собі бронзові медалі. Утім, мотивація у команд є. Рівнянам належить гідно завершити перший сезон після повернення у Першу лігу.

Харків’янам треба тільки вигравати – тоді вони убезпечать себе від переслідування «Авангарда»,  а також можуть підстерегти осічку «Колоса» і в цьому випадку претендувати навіть на четверте місце.

Утім, реабілітовуватися за поразку в першому колі доведеться без дискваліфікованого Луценка – провідний центральний півзахисник був вилучений у Чернівцях.

До слова, обидві команди в минулому турі зіграли внічию. «Геліос» - в гостях у «Буковини» (1:1), «Верес» – вдома з "Черкаським Дніпром" (0:0).


02 червня 2017 рік. 17:00. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» - «Буковина»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: немає – Покотилюк

Лобове зіткнення двох кандидатів на виліт – одна із найцікавіших подій туру. Буковинці у минулому турі вдома не втримали перемогу над «Геліосом» (1:1), та ще й втратили через вилучення провідного центрального півзахисника Покотилюка.

А от сумчани несподівано виграли у Петровому (3:1 над «Інгульцем»), тож у разі перемоги можуть залишити позаду чернівчан і уникнути вильоту. Неподалік і «Миколаїв», так що перемога може дозволити господарям за сприятливих умов уникнути не лише вильоту, а навіть плей-оф.

Буковинці не виграють уже сім турів (2 нічиї при 5 поразках), а ось сумчани взяли в останніх двох турах 4 очки з не найпростішими суперниками.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору