Новини змагань

"Скала" розкрилася. Перша ліга. Молоді футболісти 33-го туру

17:15, 31 травня 2017
Аналізуємо виступ молодих футболістів у 33-му турі першої ліги

Юрій Чрепущак. Фото: fcskala.com

Позаду передостанній тур першої ліги. Тур, який фактично вже не вирішував долю турнірної боротьби для більшості команд. Цього вікенду чернігівська "Десна" остаточно гарантувала собі місце в еліті українського чемпіонату. Окрім цього, бронзові нагороди першої ліги отримав "Верес".

Дедалі цікавішою стає боротьба знизу турнірної таблиці. Одразу три колективи знаходяться за крок від того, щоб понизитися в класі. У звітному турі "Буковина" не змогла здолати представника верхньої частини турнірної таблиці — "Геліос". У середині першого тайму за чернівчан відзначився 20-річний Олександр Сніжко. Перевага трималася майже до кінця зустрічі, аж поки Віталій Ольховський на 80-й хвилині не розписався у воротах 21-річного чернівчанина Олега Мозіля. Таким чином, "Буковина" не змогла втримати перемогу.

Олександр Сніжко. Фото: fcbukovyna.com

А їх найближчий конкурент "Суми" зміг здобути три очки, перегравши "Інгулець", і зрівнявся із буковинцями по очках. Обидва колективи розташувалися на 15-й і 16-й сходинках, маючи 33 очки. За іронією долі в заключному турі "Суми" і "Буковина" проведуть очний поєдинок, поразка в якому може коштувати місця у першій лізі.

Поки не може спати спокійно і півфіналіст цьогорічного Кубка України "Миколаїв", який поступився "Колосу". Після поразки корабели знаходяться на відстані одного очка від перехідного матчу. Тому як бачимо, останній тур не повинен перетворитися на сумне видовище і має подарувати інтригуючі поєдинки.

Щодо молоді, то у 33-му турі тренери команд першої ліги задіяли 45 футболістів віком до 21 року. З перших хвилин на поле вийшов 21 гравець. Ще дев'ятеро вийшло на заміну. 15 юнаків так і не були задіяні на полі.

Блискучий матч видала "Скала" зі Стрия. Наймолодший колектив першої ліги проявив характер і здолав "Полтаву". Зі стартових хвилин дебютував у рамці воріт 17-річний (дев'ятого червня виповниться 18 років) Роман Дутка. Молодий голкіпер першим пропустив у свої ворота від досвідченого Юрія Соломки. Проте стрияни знайшли в собі сили відігратися. Менш ніж за 10 хвилин дублем відзначився Ігор Поручинський. А фінальну крапку поставив 18-річний Юрій Черепущак. Він обікрав захисників "Полтави" у центрі поля  і стрімко рвонув у бік воріт 20-річного Володимира Кринського. Полтавський голкіпер вийшов за межі штрафної площі, а Юрій точним ударом доставив м’яч у порожні ворота.

Одною із сенсацій 33-го туру стала перемога "Авангарда" над переможцем першої ліги маріупольським "Іллічівцем". 19-річний Єгор Демченко на 35-й хвилині відкрив рахунок: увірвавшись у штрафний майданчик, він ефектним ударом від поперечки доправив футбольний снаряд у сітку. В середині другого тайму маріупольці зрівняли рахунок. Проте менш ніж за 10 хвилин господарі поля заробили право на пенальті. Віталій Собко пробив, але голкіпер прочитав удар, тому забив м’яч у ворота півзахисник "Авангарду"  зміг лише на добиванні, чим і встановив кінцевий результат матчу.

 

На відміну від попереднього туру, кількість юнаків у заявці команд збільшилася до 45. У передостанньому турі також тренери дали змогу більшій кількості молоді проявити себе на футбольному полі, що є гарною тенденцією.

Українська молодь в командах першої ліги. 33 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Іллічівець 1 1
Десна
Верес
Колос 1
Геліос 1 1
Авангард 2 1
Нафтовик-Укрнафта 1
Черкаський Дніпро 2 1
Оболонь-Бровар 2 2 1
Арсенал 1 2
Гірник-Спорт 1
Полтава 1
Інгулець 1
Миколаїв 2 1
Буковина 3 1 1
Суми 1
Скала 2 1 5 2 2
Тернопіль 1 1
Разом 14 7 11 7 2 5

 

Богдан ПРОСКУРОВ, спеціально для pfl.ua

Премія "Золотий талант України" - інформаційний партнер ПФЛ України

 



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору