Новини змагань

Замахнутися на медалі. Друга ліга. Герой 33-го туру. Роман Бочак

16:15, 31 травня 2017

Інтерв'ю Героя 33-го туру у другій лізі форварда "Енергії"

Новокаховська «Енергія» в нинішньому сезоні демонструє досить цікаву і результативну гру. І це при тому, що зіркових виконавців в складі наче немає. При цьому в нинішньому сезоні яскравими фарбами сяють відразу два гравці команди - Дмитро Шастал і Роман Бочак. Обидва гравці вже ставали Героями турів, причому цілком заслужено.

А ось Роман Бочак навесні вже вдруге визнаний ПФЛ спільно зі Sport Arena найкращим у 33-му турі за свій хет-трик у ворота «Поділля» і його буде нагороджено фірмовою футболкою німецького бренду JAKO, яку ПФЛ вручить на одному з найближчих матчів. В інтерв'ю прес-службі ПФЛ футболіст розповів про найкращий гол, стосунки ще з одним лідером команди Шасталом і про завдання «Енергії».

- Романе, згодні, що «Енергія» проводить черговий яскравий сезон? Обіграли «Рух» і «Жемчужину», відбирали очки у «Кремня».

- Згоден. Ми багато працювали на тренуваннях і це дало свої результати, а перемоги над лідерами надали нам впевненості в наших силах. Можу сказати, що ми сильні командним духом, єдністю і згуртованістю. Багато команд доводили, що найчастіше це вартує більшого, ніж індивідуально яскраві особистості, зірки в команді.

- Для вас особисто це, ймовірно, найкращий сезон в кар'єрі. Як оціните його для себе?

- Рахую, що сезон провів на відмітку «добре». Звичайно, щоб поставити собі «відмінно», ще багато треба підтягнути. Але в цьому році багато що вийшло, я побачив, у чому мені потрібно додавати, щоб вийти на новий рівень. Великі надії покладаю на наступний сезон.

- Може, в наступному сезоні  стоятимуть амбітні завдання для «Енергії»?

- Потрібно завжди рухатися вперед, без цього футбол не має сенсу. Упевнений, будемо ставити певні завдання, які нам озвучить керівництво перед початком наступного сезону. Чому б не замахнутися на медалі? У нас для цього все є.

- «Поділля» теж молода команда. Можна сказати, що це була гра в форматі молодість проти молодості. Від таких ігор зазвичай очікують високих швидкостей, відкритого авантюрного, властивого молодим командам, футболу. Чи виправдалися ваші очікування від гри?

- Згоден, були високі швидкості з обох сторін. Вважаю, що перемогли за рахунок тактики і дисципліни в усіх лініях.

- Ви забили всі три м'ячі на різний смак. Який більше сподобався?

- Мій перший гол. Команда пішла в пресинг, забрали м'яч на половині суперника. Діма Шастал обіграв захисника і викотив мені на п'ятачок, забивати довелося практично в порожні ворота. Чисто командний гол.

- Ви з Шасталом робите дуже багато для Енергії. Чи не доводилося лаятися або сваритися через те, що хтось поскупився, а хтось із вас був у більш вигідній позиції?

- Ні, я щиро радий за Діму, коли він забиває. У нас і справді дуже дружна команда. Один за одного горою і поза полем в тому числі.

- Вам не дуже даються результативні передачі, у вас таких на рахунку лише одна. З цим є проблеми? Переживаєте?

- Є трохи. Але в наступному сезоні постараюся більше віддати результативних передач. Тут все залежить від моєї позиції і завдань в тому чи іншому матчі.

Фото: fcbalkans.com.ua

- Яка роль Олега Федорчука в весняних результатах команди? Ви програли навесні трчі, та й то не в кожному матчі заслужено.

- Олег Вікторович добре нас налаштовує і завжди вибирає правильну тактику, щоб досягнути позитивного результату. Він відмінний мотиватор, тактик і стратег. Одним словом, у нього є всі дані тренера найвищого рівня. І результати це підтверджують.

- Як би ви оцінили підтримку вболівальників у цьому сезоні?

- Задоволений нашими фанатами. Їх підтримка відчувається на кожній домашній грі, а ми намагаємося довести, що граємо тільки для них.

- В останньому турі спробуєте знову гідно зіграти проти Руху? Їм необхідно перемагати, щоб сподіватися на золоті медалі. Чи не виходили на вас, не просили віддати вам гру?

- У них свої завдання, у нас - свої. Ніхто на нас не «виходив», так як знають, що шансів на успіх зі зверненнями з таких питань немає ні у кого. Будемо грати з максимальною самовіддачею і з бажанням показати гідну гру

Бліц

• Народився в Компаніївці, Кіровоградської області

• Вихованець ФК «Олімпік» Кіровоград та ФК Дніпро Дніпропетровськ

• Перший тренер - Юрій Вячеславович Кевлич (перший тренер Коноплянки)

• З дитинства вболіваю за «Ювентус»

• Моя футбольна мрія - грати в Прем'єр-лізі

 


Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору