Новини ЗМІ

Севидов: "Іллічівець" не має великих фінансів

15:00, 31 травня 2017

Інтерв'ю головного тренера ФК "Іллічівець" Олександра Севидова

Фото: fcilich.com

Маріупольський "Іллічівець" достроково виграв першу лігу і пробився до УПЛ. Команда провела дійсно чемпіонський сезон і заслужено перемогла. Наставник маріупольців Олександр Севідов в інтерв'ю zbirna.com поділився враженнями про сезон, розповів про можливе посилення та запевнив, що в Маріуполі цілком безпечно.

Про конкурентів

- Олександре Володимировичу,  чим для вас запам’ятався марафон в Першій Лізі?

- Тим, що пройшли всю дистанцію без провалів. Так, були невдачі, але в цілому нормально відіграли чемпіонат. Фахівці відзначили, що "Іллічівець" заслужено переміг, і я з ними повністю згоден. У мене від сезону залишилися тільки позитивні емоції, незважаючи на останню невдалу гру з Авангардом.

- Слідом за вами в Прем’єр лігу зайшла чернігівська "Десна". Це достойна команда, щоб грати в Вищому дивізіоні?

- "Десна" провела сезон більш рівно, ніж ті, хто розташувався нижче. Особливо чернігівці вдало діяли у весняній частині чемпіонату і навіть скоротили відрив від нас. "Десну" від інших відрізняє міцна оборона, що взагалі характерно для колективів, які очолює Олександр Рябоконь.

- Чому не дотягнув до другого місця "Верес",  гру якого відзначали багато спеціалістів?

- Рівненці  можуть нарікати лише на самих себе. Вдома не можна втрачати очки. Ми також програли по разу в сезоні і "Десні", і тому ж "Вересу", але свої бали потім брали обов'язково. А ось "Верес" припустився необов'язкових втрат. Про причини не знаю, треба бути всередині команди, щоб розуміти, що там відбувається.

Про посилення

- Без посилення складу вам напевно не обійтися. Може, варто спробувати орендувати гравців у земляків із "Шахтаря"? Або краще купити молодих гірників?

- Про таке поняття, як купити, всім клубам, крім "Шахтаря" і "Динамо", доведеться забути на невизначений час. У гірників багато футболістів, причому дуже хорошого рівня. Я із задоволенням взяв би деяких. Вирощувати своїх сьогодні немає часу, адже грати в УПЛ треба вже завтра. Однак, оскільки ми базуємося в Маріуполі, не все так просто. Та й фінансів великих не маємо.

ФК "Іллічівець" - чемпіони змагань у Першій лізі сеону 2016/17. Фото: fcilich.com

До того ж, завжди дуже вимогливий до орендованих хлопців, які, вважаю, повинні довести своєму клубу, що гідні повернення назад, повинні горіти бажанням грати. Таких футболістів не тільки у "Шахтаря" взяв би - у "Динамо" також є багато талантів. Ось тільки, впевнений, не варто цим сильно захоплюватися. Коли в тебе 10-11 орендованих - це вже фарс.

- Без легіонерів в Прем`єр-лізі не обійтися?

- З цим при переході з першої ліги в еліту є проблема. У нас є іноземець - сенегалець Роже Гоміс. Він франкомовний,  отже, йому знадобився час на адаптацію, після чого він став розуміти і говорити російською. Якщо ще когось брати з-за кордону, то потрібно перекладача наймати, адже в УПЛ часу на звикання не буде. Звичайно, якщо нам запропонують хорошого легіонера, подумаємо.

- До перейменування "Іллічівця" ставитеся нормально?

- Нічого поганого в цьому не бачу. Якщо вболівальники так вирішили, отже, у команди буде нове ім'я. Футбол же, врешті-решт, для уболівальників і існує.

Про безпеку в Маріуполі

- В якому стані перебуває інфраструктура клубу? Як йдуть справи з безпекою в місті?

- Все, чим користується "Іллічівець" для тренувань і гри, традиційно знаходиться у відмінному стані. Завдяки покійному президенту клубу Володимиру Бойку ми обігнали за інфраструктурою багато міст України на багато років вперед. Точно знаю, що знайти погане поле в Маріуполі дуже важко. А що стосується безпеки, то наш клуб підготував список з 22-х команд, які останнім часом приїжджали в місто, - серед них багато дитячих. Якщо після ознайомлення з ним до Маріуполя побояться приїжджати дорослі колективи, то це буде смішно.

- Як ви поставилися до інформації про дивну гру "Десни" з "Арсеналом-Київ"?

- Свого часу ми також стикалися з подібним. Провину потрібно довести. "Іллічівець" тоді з першого дня співпрацював з поліцією, намагався пояснити, що для лідера чемпіонату, яким є маріупольська команда, дивно брати участь в незрозумілих іграх. Так, якісь нездорові процеси в нашому футболі відбуваються. Виявити їх непросто, інакше пан Баранка трудився б до сих пір в Італії і сюди б не приїхав.

- Які плани у Іллічівця на міжсезоння?

 

- Другого червня ми граємо поєдинок останнього туру з "Десною", а вже третього йдемо у відпустку. Триватиме відпочинок до 18 червня - цього дня ми зберемося в Маріуполі на базі, після чого проведемо початковий етап підготовки. А потім вирушимо на збір під Києва, де є умови для занять і можливість проводити контрольні матчі.

 

 

Прес-служба ПФЛ

За матеріалами zbirna.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору