Новини змагань

З надією на краще. Перша ліга. Герой 33-го туру. Ігор Поручинський

12:05, 31 травня 2017

Інтерв'ю Героя 33-го туру у першій лізі форварда "Скали" Ігоря Поручинського

Для "Скали" матч 33-го туру мав особливе значення. Команда Романа Гнатіва достроково втратила право грати з наступного сезону в Першій лізі, та ще й програла всі матчі весни. Щоправда, не на кожну поразку "Скала" заслуговувала, а минулого туру мала всі шанси вивезти очки з Києва, та не вистачило концентрації. Тому перемога вдома над Полтавою не стала несподіванкою.

Другий матч поспіль дублем відзначається Ігор Поручинський, однак цього разу обидва голи принесли команді максимум очок. Стрияни зуміли перед рідними вболівальниками голосно грюкнути дверима у першій лізі, а ПФЛ України спільно зі  Sport Arena визнали форварда стриян Ігоря Поручинського Героєм 33-го туру в Першій лізі і його буде нагороджений фірмовою футболкою німецького бренду JAKO, яку ПФЛ вручить йому на одному з найближчих матчів. В інтерв’ю нападник згадав період львівських "Карпат", литовського клубу "Утеніс" та поділився планами на своє майбутнє.

– Відзначимо, що експертна рада давно слідкувала за вашими виступами й цього туру одноголосним рішенням визнала вас найкращим гравцем. Зізнайтеся, для вас важливе це визнання?

– Звичайно, для мене ця нагорода має значення. Я вперше отримав перемогу у такій номінації. Раніше я більше грав в дублі, там такої нагороди немає. У Литві теж такого немає, там визначають збірну туру, мені не вдавалося туди потрапити. Така відзнака стимулює і надає ще більшого натхнення.

– Напевно, якби зараз починався сезон, Скала точно весною набрала б більше очок. Ви зараз у добрій формі?

– Звичайно, хоча і на початку сезону ми демонстрували непоганий футбол. Просто, молодим хлопцям десь не вистачило досвіду. Можливо, поразки, яких ми зазнавали в першій половині сезону, вплинули на психологічний стан команди. Було важко виходити з такого стану. Хоча в деяких матчах ми непогано грали.

– Тренерський штаб підтримував?

– Тренер був пригнічений після ігор, а на тренуваннях старався підбадьорити, щоб футболісти скоріше забули невдалі матчі. Ми старались забувати провальні ігри і переключались на наступний матч. Деякі хлопці невпевнено себе почували, але на тренуваннях старалися створювати бойову атмосфера.

– Напевно, найкращий матч Скала провела все ж у минулому турі, хоч і програла?

– Так, мені сподобалась гра проти Арсеналу, та й із Черкасами (перша гра навесні) ми непогано виглядали. Проти Арсеналу у нас був не найбільш повний склад – мали відчутні проблеми з захистом, поступалися у грі на другому поверсі. Сталося те, що сталося

– Який ваш гол найбільше сподобався у цьому турі?

– Мені сподобався гол, яким я вразив ворота суперника після удару головою. Головою я дуже рідко забиваю. Треба відзначити хорошу передачу, яку я отримав від нашого лівого захисника Петра Стасюка. Мені лише залишалось завдати невідпорного удару в протихід воротарю.

– За рахунок чого ваша команда переграла Полтаву?

– Найголовніша запорука нашого успіху – бажання перемогти. Можливо, нам нарешті трішки повезло. Я вважаю, що ми заслуговували на цю перемогу.

– Грати у Другій лізі менш престижно. Для вас особисто такий фініш – можливість засвітитися перед міжсезонням?

– Звичайно, кожен футболіст хоче грати на більш високому рівні. Молоді футболісти хочуть себе показати, щоб отримати виклик від більш іменитого клубу. Скала – непогана команда, в якій грає багато молодих футболістів, але кожен хоче добитися більших успіхів. Президент хоче, щоб футболісти прогресували і мали нагоду грати в клубі, який є вище за рангом. Він сприяє цьому і не створює штучних перепон.

– Ви є вихованцем львівських "Карпат". Кому належить ваш контракт?

– З "Карпатами" мене нічого не пов’язує. Я транзитом через Верес потрапив в Литву. У клубі Утеніс багато часу був в лазареті, але досвід виступу в Вищій лізі пішов мені на користь. Я почав більш впевнено себе почувати.

– Напевно, це ваше професіональне завдання – повернутися до основного складу Карпат?

– Хотілось би повернутись і грати в основному складі Карпат , але не все залежить від мене. Тут все залежить від керівництва Карпат і тренерського штабу. Якщо буде запрошення, то я прийму його.

– У кого буде більш покращений настрій в останньому турі – у вас, чи у "Оболоні-Бровар"?

– Я думаю, що в обох команд буде хороша мотивація. Оболонь захоче перемогти на власному полі, порадувати своїх вболівальників. Ми теж будемо боротися, в нас напевно мотивація буде ще більшою. Вважаю, що буде хороший матч.

Бліц

  • Я народився в місті Львів
  • Моя улюблена позиція – вінгер, крайній нападник.
  • Вихованець ФК Карпати (Львів)
  • Мій перший тренер – Олег Іванович Бойчишин
  • У європейських чемпіонатах вболіваю за Тоттенхем
  • Стежу за ігровою кар’єрою Агуерро
  • Моя футбольна мрія – зіграти у Лізі чемпіонів

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Аrena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору