Новини змагань

Одеське дербі, віра аутсайдерів. Друга ліга. Анонс матчів 33-го туру

17:45, 26 травня 2017

Анонс матчів 33-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

У першому колі "Жемчужина" була сильнішою за "Балкани" - 2:0. Фото: fczhemchuzhina.od.ua

Як і в першій лізі в передостанньому турі очікуємо несподіванок і шалених результатів. УГорі таблиці все вирішилося лише в плані путівок до першої ліги, але ніяк не щодороподілу медалей. А от кожен із чотирьох аутсайдерів має віру, що точно не він залишить змагання ПФЛ. Але треба доводити свою силу у матчах.

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 29 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 33-го туру.  Експертом виступить відомий футбольний фахівець.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

«Нікополь» пропускає цей тур. Матч «Суднобудівник» - «Кристал» не відбудеться через зняття ФК «Кристал» зі змагань


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Біла Церква. ЦДЮНСБ «Трудові резерви»

«Арсенал-Київщина» (Біла Церква) - «Інгулець-2» (Петрове)

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: Зоря – немає

Заключний матч сезону для білоцерківського клубу вийде досить непростим – в гості прибуде резервний склад «Інгульця», який все ще зберігає шанси на місце у першій п’ятірці, а то й у четвірці.

При цьому «Інгулець-2» пропускав минулий тур, тому мав більше часу на відновлення. А ось білоцерківці на штучному полі вінницького стадіону відіграли виснажливий матч проти «Ниви-В», у якому здобули вольову виїзну нічию.

Взагалі, навесні «Арсенал-Київщина» суттєво додав – 10 очок із 22-х білоцерківцями набрано всього за 12 весняних матчів (при тому, що 12 очок набрано за 19 матчів літа-осені). Однак мотивація у господарів значна. І це не лише необхідність попрощатися із вболівальниками перед відпусткою перемогою – треба вигравати, щоб, бувало, хтось із конкурентів не опустив їх у зону вильоту в заключному турі.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Тепловик-Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Нива-В» (Вінниця)

Арбітр – Владислав Дорош (Київ)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: Худоб’як – немає

Пряма трансляція на YouTube

Двоє новачків Другої ліги цього сезону повернули в свої області професіональний футбол. Тому, зрозуміло, дебютний чемпіонат після відродження витратили на те, щоб закріпитися на цьому рівні, оцінити свій статус та клас суперників.

Наразі краще це виходить у вінничан, котрі донедавна претендували на четверте місце та вихід у плей-оф. Утім, прикарпатців «Нива-В» випереджає лише на три очки, тож господарі спробують зрівнятися з ними.

Не допоможе івано-франківцям лідер гонки бомбардирів Другої ліги Худоб’як, який пропустить тур через перебір карток. Це шанс не лише для «Ниви-В», але й для його конкурентів, адже у Халка 23 голи, а у переслідувачів лише на два (у кременчужця Козлова) та на три (у одесита Паламаря) менше.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Одеса. Стадіон «Іван».

«Реал Фарма» (Одеса) - «Рух» (Винники)

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Костюк, Віксич – Гурський

Фото: real-farma.com.ua

Супер-матч – справжня прикраса туру. «Реал Фарма» йде четвертим, «Рух» – другим. Між ними чимала відстань, однак інтрига величезна. «Рух» після яскравої й надрезультативної перемоги «Жемчужини» над «Суднобудівником» (7:0) за додатковими показниками поступився одеситам лідерством. Тож треба конче вигравати, щоб і далі розраховувати на золоті медалі.

Слідом за одеситами на небезпечній віддалі – «Балкани», які дуже хочуть фінішувати в зоні плей-оф. Однак мінус для «фармацевтів» – у матчі проти винниківців їм не допоможуть відразу двоє дискваліфікованих гравців (досвідчений універсал Костюк та захисник Віксич, який перед останніми турами повернувся у команду).

У першому колі «Рух» виграв завдяки голу Бідловського, однак виїзд має бути навіть ще важчим. Плюс винниківців – вони виграли три матчі поспіль, мінус – їм не допоможе дискваліфікований лідер оборони Гурський та ще кілька травмованих гравців. Однак «Реал Фарма» має бути розлюченим після розгромної поразки у Хмельницькому.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Нова Каховка. Стадіон «Енергія».

«Енергія» (Нова Каховка) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Олександр Кальонов (Львів)

Перше коло – 2:0

Дискваліфіковані: немає – немає

«Енергія» провела черговий яскравий сезон, по ходу якого обігрувала «Рух» та «Жемчужину», відбирала очки у «Кременя» – попри статус середняка та склад із молодих гравців (у заявці наразі жодного гравця, старшого за 25 років, за винятком 42-річного тренера воротарів Жукова, заявленого прозапас).

«Поділля» схоже на новокаховців у плані пріоритету роботи з молоддю, тому перший сезон після повернення на всеукраїнський рівень хмельницький футбол витратив на награвання молодих гравців, для більшості з яких це був дебют на професіональному рівні.

Однак команда вдало навчається, свідчення чому – розгромна перемога над «Реал Фармою» у минулому турі (3:0) та звання Героя тижня для півзахисника «Поділля» Музичука, в активі якого – два голи й результативна подача з кутового.

«Поділля» донині ще не вигравало в гостях (якщо залишити за дужками три очки у якості технічної перемоги над «Кристалом»), але потребує цього заради боротьби за виживання. «Енергія» ж спробує перемогою завершити останній домашній матч сезону.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Маріуполь. «Західний».

«Іллічівець-2» (Маріуполь) - «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Достроково визначилося, що «Іллічівець-2» залишиться на 12-му місці – відрив від найближчого конкурента «Кристалу», який вже знявся з турніру, складає 8 очок, відставання від «Нікополя» – 7.

А от «Мир» знаходиться в середині таблиці й за очками може посунутися як вгору, так і вниз. Після нульової нічиєї в обласному дербі з «Енергією» горностаївці потребують очок і сатисфакції.

Однак гостям буде важко, адже господарі мали змогу відновити сили завдяки додатковому відпочинку (отримуючи ще й три очки замість матчу з «Кристалу»).


27 травня 2017 рік. 17:00. с.Зоря, Одеська область. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця.

«Балкани» (с.Зоря, Одеська область) - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська область)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: Саламаха, Опря – немає

Пряма трансляція на You Tube

Фото: fcbalkans.com.ua

Іще один супер-матч цього туру – вражаюче дербі Одещини. «Балкани» не програють п’ять турів поспіль, однак після виїзної нічиєї в Кременчуку втрачають відразу двох дискваліфікованих основних захисників.

У гостей таких втрат нема, зате є втома, накоплена основним складом. Після ефектної перемоги над «Суднобудівником» (7:0) «Жемчужина» за додатковими показниками очолила знову турнірну таблицю. Для того, щоб не дати «Руху» повернутися на перше місце, треба вигравати в Зорі.

Утім, мотивація «Балкан» не менша – поки «Реал Фарма» гратиме з «Рухом», треба набирати максимум очок, щоб пробитися у стикові матчі.


27 травня 2017 рік. 17:00. Великий Луг, м.Запоріжжя. Навчально-тренувальна база ФК «Металург».

«Металург» (Запоріжжя) - «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр – Ігор Бич (Київ)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: Петровський, Захаров – немає

«Кремінь» відстає від дуету лідерів на п’ять очок – але місце не нижче третього гарантував собі достроково. Після прикрої нічиєї з «Балканами» доведеться грати тільки на перемогу в Запоріжжі і сподіватися на втрати конкурентів, яким грати дуже непрості матчі на Одещині.

«Металург» програв два останні матчі, а вдома поступається п’ять зустрічей поспіль. До того ж, і без того ослаблена оборона ще й втратила двох дискваліфікованих. Мотивуватиме господарів можливість провести останній домашній матч. І, звісно, турнірне положення, адже Козаки борються за виживання й мусять покидати передостаннє місце, для чого треба тільки вигравати (не забуваймо – «Суднобудівник» отримає три очки у якості технічної перемоги над «Кристалом» у цьому турі).

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору