Новини змагань

Історія "Десни", битва у Ковалівці. Анонс матчів. Перша ліга. 33-й тур

16:20, 26 травня 2017

Анонс матчів передостаннього 33-го туру у першій лізі

Фото: fcbrovar.obolon.ua

Головною інтригою туру стане, звичайно ж, поєиднок у Києві, де "Десна" може оформити історичну звитягу і вперше у своїй історії вийти до УПЛ. Для цього команді Олександра Рябоконя варто не програти. Матиме турнірне хначення поєдинок у Чернівцях, де "Буковині" і "Геліосу" конче потрібні очки. Те ж стосується і матчів у РІвному та Ковалівці. Та й в інших поєдинках чекаємо несподіванок. На фініші сезону кожен матч цікавий!

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 29 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 31-го туру.  Експертом виступить відомий футбольний фахівець.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Геліос»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Клак – немає

У чемпіонаті передостанній тур, а гаряче на всіх фронтах. «Буковина» в останньому домашньому матчі сезону обов’язково гратиме на перемогу – не лише щоб порадувати своїх уболівальників перед літньою розлукою, а ще й щоб убезпечити себе від претензій переслідувача та уникнути стикових матчів.

«Геліос» їде у Чернівці винятково за трьома очками, адже сподівається підстерегти будь-яку можливу осічку конкурентів у боротьбі за четверте місце. Останні два виїзди харків’ян завершилися нічиїми, а їхня безпрограшна серія досягла вже чотирьох матчів.

«Буковина» після поразки у Черкасах опинилася у зоні плей-оф. Важко знайти більшу мотивацію для команди, аніж зробити крок уперед. Харків’янин Ратій, який очолює чернівецький колектив, постарається допомогти команді провести останній матч сезону на рідному стадіоні якнайкраще.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Рівне. «Авангард».

«Верес» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: немає – немає

«Верес» поступився в Охтирці й після цього відстав від другого місця відразу на шість очок. Щоб не дозволити суперникам достроково завоювати срібні медалі, рівнянам треба вигравати на своєму полі.

Заключний домашній матч сезону «Верес» проведе проти «Черкаського Дніпра» – якраз срібного призера минулого сезону. Черкасці у першому колі завдали рівнянам єдиної для них розгромної поразки в сезоні, однак наразі вже не мають можливості боротися не лише за медалі, а й за місце у першій п’ятірці.

Утім, після вістей із Черкас, де пропонується реформувати місцевий клуб на державно-приватний, а президент корпорації Володимир Лашкул оголошує про припинення своїх повноважень, колектив напевно постарається зіграти у Рівному якнайкраще.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон»

«Тернопіль» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Тернопіль прощається з Першою лігою – а його команда зіграє останній домашній матч у цьому статусі. Муніципальний колектив очікує в гості одне із відкриттів сезону – охтирський клуб все ще претендує на місце у першій п’ятірці, а також цьогоріч дістався чвертьфіналу Кубка України.

В останніх трьох матчах охтирці не знають поразок, причому, після нічиїх із «Геліосом» та «Буковиною» вони обіграли надмотивований «Верес». Тернополянам з таким суперникам буде дуже важко – вони програли вісім матчів поспіль та не можуть виграти вдома вже більше місяця.

Утім, новий головний тренер Петро Бадло формує команду на майбутнє, тож мотивацією підопічних буде довести йому свій рівень. А за можливості – й наздогнати за очками «Скалу», щоб сподіватися на покидання останнього місця.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Ковалівка. «Колос».

«Колос» - «Миколаїв»

Арбітр – Володимир Копієвський  (Кропивницький)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: немає – Куценко

"Колос" може сподіватися на Морозка, який після травми повертається поступово до складу


Ковалівці зазнали поразки у Маріуполі, проте їх навіть відзначили за сильний перший тайм та сміливу гру на полі лідера, а конкуренти не змогли посунути їх із четвертого місця. Утім, наразі випробування не завершилися – й у заключному матчі дебютного першолігового сезону «Колос» прийме також досить непростого суперника.

«Миколаїв» у минулому турі каменя на камені не залишив від «Тернополя», здобувши найкрупнішу перемогу Першої ліги 2016/17 – 7:1. Нагородою для підопічних Забранського стало те, що вони залишили зону плей-оф. Однак на досягнутому не можна спинятися, тож вони спробують поповнитися очками і на Київщині.

Останні три виїзди миколаївців закінчувалися поразками, утім, у першому колі вони перегравали ковалівців. Тоді все вирішив єдиний у матчі гол Рогозинського, який ударно повернувся після травми і в минулому турі здорово й результативно вийшов на заміну проти «Тернополя».


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Краматорськ. «Авангард».

«Авангард» - «Іллічівець»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: Малиш – Насонов

Дербі Донеччини виходить цікавим, однак мало мотивованим. «Іллічівець» у минулому турі достроково гарантував собі золоті медалі, обігравши дома «Колос» (вольова перемога 3:1). «Авангард», у свою чергу, після перемоги на полі «Оболоні-Бровар» (2:1) закріпився на сьомому місці й може навіть замахнутися на більше.

Без дискваліфікованого центрального півзахисника Малиша краматорська команда спробує дати бій лідеру, безпрограшна серія якого досягла 15 матчів. До слова, на виїзді навесні «Іллічівець» все ще не втрачав очок (18 із 18 можливих – як і у «Десни»). Однак до дербі він підійде без вилученого у минулому турі Насонова – основного й практично незамінного правого захисника.

До слова, «Авангард» у першому колі став першим клубом, який не програв на полі маріупольців. Ту нульову нічию приазовці мають добре пам’ятати, а тому уникнути жодної недооцінки міцного й злагодженого краматорського колективу.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Перше коло – 2:1

Дискваліфіковані: немає – Гордійчук

Надзвичайно цікавий матч за участі двох команд, які цього сезону проводять домашні матчі на «Оболонь-Арені». І треба ж таке: «Десна» на цьому полі обігрувала його номінальних господарів.

«Оболонь-Бровар» боролася за медалі минулого сезону, однак після втрати кількох лідерів перебуває у середині таблиці. А ось «Десна» за крок від дострокового отримання срібних медалей та путівки у Прем’єр-лігу. Будь-яка осічка конкурентів кваліфікує її напряму, рівно як і будь-який не програш.

Кияни гостюватимуть на власному стадіоні без дискваліфікованого Гордійчука, який перебрав карток у програному матчі з «Авангардом». А от «Десна» після шостої поспіль виїзної перемоги (над «Полтавою») перебуває в особливо хорошому настрої.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Стрий. «Сокіл».

«Скала» - «Полтава»

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: Кміть – Насібулін, Нехтій, Трояновський

«Скала» прощається з Першою лігою відразу ж після першого сезону, однак для молодої команди, віриться, це лише початок довгого шляху.

Справою честі буде гідно попрощатися зі своїми вболівальниками, адже стрияни навесні все ще не набрали жодного очка й програли всі 12 матчів. Ось тільки Назар Кміть не допоможе їм через дискваліфікацію. У гостей справи навіть гірші – не зіграють відразу троє основних гравців групи атаки. І це – після трьох поразок у поспіль в ситуації, коли навіть велика виїзна переможна серія закінчилася, а потрібно вибиратися з нижньої половини таблиці.


27 травня 2017 рік. 17:00. смт.Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Суми»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Під кінець свого дебютного сезону в Першій лізі «Інгулець» прийматиме сумчан, які відчайдушно сподіваються врятуватися від вильоту. Петрівська команда наразі солідно відірвалася від небезпечної зони, тож у заключному домашньому матчі сезону може підтримати своїх уболівальників красивою грою й перемогою.

Сумчанам конче потрібно вигравати – але при цьому вони не здобувають перемог і навіть не забивають уже два матчі поспіль. Утім, якщо для «Інгульця» минулий тур запам’ятався домашньою перемогою над «Гірником-Спорт», до для ПФК «Суми» досягнення – навіть домашня нічия з «Геліосом». Адже одного із лідерів підопічні Безсмертного позбавили очок у дуже ослабленій дискваліфікаціями обороні.


27 травня 2017 рік. 17:00. м.Горішні Плавні. СК «Ювілейний».

«Гірник-Спорт» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: Моісеєнко - Старгородський

«Гірник-Спорт» уже може не переживати за виліт, однак амбітний клуб безсумнівно захоче поліпшити своє турнірне положення. А за можливості – зрівнятися за очками й із «Арсеналом», який на кілька сходинок вище.

Що ж стосується «канонірів», то вони гратимуть за те, щоб закріпитися у верхній частині турнірної таблиці. Важливо для них – виграти, щоб поліпшити настрій після останніх матчів, у яких було багато голів і звинувачень від комітету з етики та чесної гри.

Загалом, адаптацію «Арсеналу» в дебютному сезоні у Першій лізі можна вважати успішною. Однак якомога вище фінішувати можна лише у разі перемог в заключних турах.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору