Новини змагань

Гравець високого рівня. Перша ліга. Герой 32-го туру. Денис Кожанов

14:00, 25 травня 2017

 Інтерв'ю Героя 32-го туру у першій лізі півзахисника "Іллічівця" Дениса Кожанова

«Іллічівець» перед 32-м туром вже виконав завдання виходу до УПЛ, але завдання посісти перше місце стояло на кону в матчі з "Колосом". Ковалівці підходили до цієї гри надмотивованими. Дебютанти Першої ліги мають всі шанси закінчити сезон у першій четвірці, що можна вважати досить гідним результатом. Почали гру в Маріуполі гості дуже яскраво, а гол Олександра Бондаренка точно буде серед кращих в сезоні. Та й в цілому команда Руслана Костишина діяла в Маріуполі дуже агресивно, а це вдається не кожному.

Проте, "Колосу" не вдалося перемогти, і певною мірою у цьому заслуга Дениса Кожанова, який взяв участь у першому голі і потім сам двічі вразив ворота суперника. Ця перемога дозволила господарям достроково завоювати чемпіонство, а "Спорт Арена" спільно з ПФЛ визнали півзахисника Героєм 32-го туру. Вдруге цієї весни, до того ж, двічі цілком заслужено. Дениса вдруге цієї весни буде нагороджений фірмовою футболкою німецького бренду JAKO, яку ПФЛ вручить йому на одному з найближчих матчів.

 

— Напевно, це одна з найцікавіших ігор в цій частині сезону, — зізнався Кожанов. — "Колосу" слід віддати належне: команда приїхала і показала атакуючий футбол, який сподобався і футболістам, і вболівальникам. Чесно кажучи, це єдина команда, яка так сміливо грала.

— Ваші емоції зашкалювали, адже напередодні ви оформили вихід до УПЛ?

— Я вважаю, що ми зобов'язані були перемогти в цьому матчі перед своїми вболівальниками. І при всій повазі до "Колосу", нам перемога була потрібнішою.

— Для вас це особливий момент?

— Звичайно, це приємно, коли команда підвищується в класі, дуже приємно. Команда йде далі і подарує місту великий футбол.

— Бохашвілі з "Руху" стверджував, що деякі клуби Другої ліги можуть дати бій навіть клубам Прем'єр-ліги. Погоджуєтеся з таким твердженням?

— На мою думку, в Прем'єр-лізі футболісти трохи кращого рівня. Але значної різниці між цими змаганнями я не бачу.

— Який з голів у ворота "Колоса" вам сподобався найбільше?

— Знаєте, кожен гол по-своєму особливий. Добре, що м'ячі принесли команді перемогу. Не можу сказати, що я супер-гравець головою, просто так вийшло, можливо, просто збіг обставин. Добре, що відзначився дублем. До того ж, вперше у Першій лізі.

— Багато сил довелося витратити в цій грі?

— Насправді багато. Тому що до цього були тривалий переїзд і гра в Тернополі. Багато сил забирає дорога, не найближчі поїздки. Приїжджаєш і через два дні знову гра. Багато сил пішло, але добре, що зараз граємо за тижневим циклом, і є час підготуватися.

Фото: fcilich.com

— Як відсвяткували чемпіонство? Багато привітань отримали?

— Знаєте, ми протягом практично всього чемпіонату лідирували, і люди змирилися, що Маріуполь заздалегідь вийде до Прем'єр-ліги. Хоча було не так просто, і попереду багато ігор, але з ким би не говорив навіть за 10 турів, усі говорили, що ми вже вийшли, і жодної інтриги не залишилося.

— Олександр Севідов сказав, що цей склад неконкурентоспроможний в УПЛ. Напевно, мав на увазі, що перед вами стоятимуть амбітні цілі?

— Звичайно, будемо намагатися дати бій усім без винятків командам УПЛ. Швидше за все, в команді буде поповнення. Дай Боже, все складеться належним чином, щоб ми давали бій навіть командам "Динамо" і "Шахтаря".

— Найближчий матч з "Авангардом" розглядаєте під яким соусом? Вже готуєтеся до УПЛ чи сприймаєте як черговий матч Першої ліги?

— Зрозуміло, вже складно знайти мотивацію, начебто перше місце і Прем'єр-ліга вже досягнуті. Але ми вийдемо, гратимемо в футбол і битимемося за себе.

— З командою часто збираєтеся після футболу?

— Буває, але не можу сказати, що часто. У нас дружний колектив, і якихось проблем, розбіжностей у ньому немає. Якщо треба — збираємося, якщо ні, то ні. В колективі позитивна атмосфера і є все для того, щоб рухатися далі.

— У вас в активі вісім голів і дев'ять асистів. За цим показником ви другий. Задоволені собою в цьому сезоні?

— Ну, в цілому, напевно, задоволений, але все це завдяки команді. Без неї нічого б не було, і в мене таких показників не було б. Більше задоволений, що команда виконала завдання. Перед нами поставили завдання на початку сезону, і ми їх виконали.

— Кого б ви назвали лідером команди?

— Усі хлопці можуть брати на себе лідерські якості як на полі, так і за його межами. Кожен може в будь-якій грі взяти лідерство на себе. І це багато в чому допомогло досягти поставленої мети.

— Напевно, найбільший стимул виходу в УПЛ – засвітитися перед тренерами збірної?

— Звісно, так і є. Прем'єр-ліга — це Прем'єр-ліга, тут тебе помічатимуть, тут багато хлопців, які можуть отримувати виклики до національної збірної і молодіжки.

 

Бліц

Я народився в місті Гірник Донецької області

Мій перший тренер – Микола Михайлович Черненко

Я вихованець ДЮСШ "Маріуполь"

Улюблена команда у європейських чемпіонатах – "Барселона"

Подобається футбол, в який грає Неймар

 

Анастасія Гудзь, pfl.ua

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору