Новини змагань

Тренерський ракурс. Аркадій Баталов – найкращий тренер 32-го туру Другої ліги

10:00, 23 травня 2017

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру української Другої ліги

Фото: ye.ua

Наш сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер «Поділля» Аркадій Баталов. Його команда розгромила «Реал-Фарму» (3:0), одного з найголовніших претендентів на вихід у стикові матчі з 15-ю командою Першої ліги.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Хмельницька команда – одна із наймолодших у Другій лізі. Завдяки підтримці свого президента Євгена Бейдермана, «Поділля» має рідкісну можливість цілеспрямовано працювати з молодими гравцями. І приємно, що вони прогресують, і ті ж хлопці на початку сезону й тепер – це небо і земля. Підтвердження цьому – крупна перемога над «Реал-Фармою», досить складним суперником із групи лідерів.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Проблеми зі складом у подолян були (травмовані воротар Дворник та півзахисник Бабак), однак основні гравці, лідери команди були в строю. Відзначимо також повернення після дискваліфікації Морговського та непогану форму таких важливих гравців, як Якубов та Музичук, від яких дуже багато залежить попереду.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 4
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Велике досягнення «Поділля» – те, що вдалося награти оптимальний склад. Тому в матчі з «Реал-Фармою» важливо було виставити максимально бойовий «старт». І хоча довелося змінити кілька точок в оборонному блоку (до слова, ті ж Савчук та Гресь справилися зі своїми завданнями, замінивши Дворника та Степаненка, які грали тур тому в Івано-Франківську), загалом хмельничани використали основне поєднання гравців.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Видно було, що «Поділля» прекрасно використовувало вільний простір. Швидкі молоді гравці здорово проривалися і через фланги, і через центр, одесити розплатилися за вільні зони під час організації атак. Звісно, дуже допоміг господарям ранній гол, адже «Реал-Фарма» вимушена була розкриватися, йдучи відігруватися. Саме тому швидкість Музичука стала головним фактором перетворення звичайної перемоги в розгромну. Тож констатуємо, що хмельничани обрали проти більш амбітних та досвідчених суперників єдиноможливу дієву тактику.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Ясна річ, поки «Поділлю» важко вдало і, головне, стабільно грати в Другій лізі. Однак є й позитивна сторона – вже чотири матчі поспіль команда не програє на своєму полі, й це найбільше досягнення для однієї з найбільш відвідуваних команд дивізіону, яка справді відчуває вболівальницьку підтримку, а тому не має права нехтувати їхньою увагою на своєму полі. Перша в сезоні розгромна перемога, та ще й над суперником із групи лідерів – велике досягнення.

Лауреат 32-го ігрового дня в номінації «Тренер туру»:
Аркадій Баталов («Поділля» Хмельницький)
Середній бал - 4,6

 

Прес-слуба ПФЛ

За матеріалами uafc.org.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору