Новини змагань

Дюжина «Десни» чи виїзна серія «Вереса»? Анонс матчів. Перша ліга. 32-й тур

19:00, 20 травня 2017

Анонс матчів 32-го туру у першій лізі сезону 2017/18

Фото: veres.club

Цей тур обіцяє чергові несподіванки, адже до фінішу три тури! ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У вівтрок, 23 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 32-го туру зі спеціальним гостем програми.  

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


21 травня 2017 рік. 14:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Колос»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 3:1

Дискваліфіковані: Тищенко – Шевченко

Пряма трансляція – ТК «Футбол-1»

Фото: koloskovalivka.com

У минулому турі маріупольці оформили дострокове підвищення у класі. Однак амбітний «Іллічівець» прагне ще й золотих медалей, а перемога у цьому матчі, за сприятливих обставин, може принести їм їх достроково.

При цьому «Колос» – суперник із групи лідерів, минулорічний чемпіон Другої ліги, нинішній головний претендент на четверте місце. Останні два матчі ковалівці «всуху» виграли у «Полтави» та «Оболоні-Бровар», у кожному з цих матчів забивши по два м’ячі. За підсумками минулого ігрового дня форварда «Колоса» Бондаренка було визнано найкращим гравцем 31-го туру.

«Іллічівець» не програє на своєму полі з минулого сезону. Загальна безпрограшна серія маріупольців після мінімальної перемоги у Тернополі складає вже 14 матчів. Навесні гранд Першої ліги ще не програвав.

Гостям не допоможе молодий захисник Шевченко, господарям – універсал Тищенко. Утім, на підмогу маріупольцям повертається після дискваліфікації їхній найкращий бомбардир Кісіль.


12 травня 2017 рік. 15:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Арсенал» - «Скала»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: Семенюк – немає

Обидві команди навесні пережили досить болісні поразки. І тому потребують сатисфакції, можливості реабілітуватися за останні невдачі.

«Арсенал» в останніх трьох матчах взяв лише одне очко, послідовно поступившись з крупним рахунком «Авангарду» (0:3 вдома) і «Десні» в гостях (1:4).

Однак на користь господарів те, що зменшується кількість кадрових проблем. Дискваліфікація Семенюка – це вже значно менший головний біль порівняно з тим, що в останніх матчах відразу по три гравці не могли допомогти «канонірам».

У «Скали» – великі проблеми. 11 матчів поспіль вона програє, вже 18 турів не знає перемог. У минулому турі вона, як ніколи, була близька до того, щоб перервати цю серію, однак наприкінці матчу з «Інгульцем» пропустила зі штрафного. Хоча стрийський клуб уже прощається з Першою лігою, молода команда постарається, щоб наостанок запам’ятатися кількома сюрпризними результатами.


21 травня 2017 рік. 16:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь-Бровар» - «Авангард»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: Даценко – Собко

Кияни поступилися у минулому турі «Колосу», втративши через дискваліфікацію основного захисника Даценка. Утім, на своєму полі «Оболонь-Бровар» виступає значно впевненіше. В останніх двох домашніх іграх вона «всуху» переграла «Буковину» та «Тернопіль».

Цього разу суперник набагато небезпечніший. «Авангард» під час останнього свого приїзду в столичний регіон забив три м’ячі без відповіді в ворота «Арсеналу», після чого вдома здолав «Полтаву», яка до того шість матчів поспіль виграла в гостях.

Однак один із героїв того поєдинку – універсал групи атаки Собко – пропустить цей тур через дискваліфікацію. Для гостей, які переслідують «Нафтовик-Укрнафту», це погана новина. «Оболонь-Бровар» – безпосередній сусід краматорців, однак відстає від сьомого місця на п’ять очок. Тож перемога у цьому матчі надзвичайно важлива для господарів.


21 травня 2017 рік. 17:00. м.Полтава. «Лтава»

«Полтава» - «Десна»

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: немає – немає

Фото: desna.football

«Десна» веде відчайдушну боротьбу за срібні медалі та підвищення в класі. Вона здобула чотири перемоги поспіль (над «Арсеналом» у минулому турі), а її безпрограшна серія становить уже 12 матчів. Тому чергова перемога може стати «чортовою дюжиною». Чи вплинуть так собі забобони?

Господарі опинилися уже в нижній половині таблиці. Раніше підтримкою для них були виїзні матчі, однак вражаюча переможна серія, яка нараховувала в гостях шість матчів, обірвалася мінімальною поразкою в Краматорську. Це вже друга поспіль поразка після домашньої від «Колоса».

У першому колі завдяки голу Трояновського «Полтава» обіграла «Десну» на «Оболонь-Арені», і це одна із лише двох домашніх поразок для чернігівців, які весь сезон приймають суперників в інших містах.


21 травня 2017 рік. 17:00. м.Охтирка. «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Верес»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: Власюк – Зозуля

Охтирська команда проявила вольові якості, відігравши два м’ячі у Чернівцях. Утім, вже три тури вона не знає перемог (окрім матчу з «Буковиною», це нічия з «Геліосом» та поразка від «Черкаського Дніпра» на своєму полі, але в номінально гостьовому матчі). Тож нині «Нафтовик-Укрнафта» уже суттєво відстає від першої п’ятірки.

Однак у «Вереса» мотивація навіть більша – на кону срібні медалі та підвищення у класі. Рівняни не знають поразок уже вісім турів, у тому числі й на виїзді – ще з березневого виїзду в Краматорськ.


21 травня 2017 рік. 17:00. м.Черкаси. «Центральний».

«Черкаський Дніпро» - «Буковина»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецьк)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає – Сніжко

Фото: fcbukovyna.com

Черкасці два тури поспіль зазнають виїзних поразок при тому, що до останнього претендують на зовсім інший результат. У Сумах все вирішив гол у компенсований час другого тайму, у Харкові – пенальті на 71-й хвилині.

Нині «Дніпро» перебуває в середині турнірній таблиці, тож щоб ближче до фінішу піднятися – треба вигравати. «Буковина» керується навіть більшою мотивацією – їй треба відриватися від зони вильоту, а також уникати стикових матчів.

Гостям не допоможе дискваліфікований Сніжко, однак певна варіативність у центрі поля у них є. А переривати 5-матчеву безвиграшну серію потрібно, адже з кінця квітня нічия з «Нафтовиком-Укрнафтою» у минулому турі – це єдиний їхній доробок.


21 травня 2017 рік. 17:00. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» - «Геліос»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Суходуб, Стеценко, Іванов – немає

Сумчани все ще сподіваються залишити зону вильоту. Нині вони на два очки відстають від миколаївців і на три від буковинців. Для того, щоб підніматися, треба вигравати.

Після поразки в Горішніх Плавнях ПФК «Суми» ще й залишилися без трьох дискваліфікованих гравців, суттєво ослабивши свою оборону. При цьому обставини складаються так, що в гості до них їде особливо небезпечний суперник.

«Геліос» взяв 7 очок із 9 можливих у трьох останніх турах. У минулій грі він обіграв з рахунком 2:1 «Черкаський Дніпро». Харків’яни мають непогані шанси на четверте місце, адже головний конкурент – «Колос» – їде у Маріуполь. Це найкраща мотивація для них у ближньому виїзді до одного із аутсайдерів турніру.


21 травня 2017 рік.  18:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв» - «Тернопіль»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає – Полянчук, Кухарський, Клекот, Вонс

Дві команди з нижньої турнірної таблиці суттєво відрізняються за своєю мотивацією. Тернополяни вже дограють, втративши шанси на врятування від вильоту, але ще маючи шанс покинути останнє місце.

А ось «Миколаїв» ще може уникнути стикових матчів, а також має постаратися, щоб убезпечити себе від прямого вильоту. Відразу чотири дискваліфікації у гостей – плюс для господарів, які подібну ситуацію пережили у минулому турі, коли поступилися «Вересу» (1:3). Зате тепер ці гравці повернуться більш відпочивши.

Наразі «Миколаїв» обганяє «Суми» на два очка й відстає від «Буковини» на одне. Суперник його не виграє сім матчів, а в минулому турі вдома поступився «Іллічівцю», який офіційно оформляв підвищення в класі.


22 травня 2017 рік. 19:00. с.Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: немає – Моїсеєнко

Пряма трансляція XSPORT

«Інгулець» навесні виступає досить переконливо, у минулому турі команда Поворознюка обіграла «Скалу» на її полі. Із останніх п’яти матчів петрівці програли лише один – кандидату на медалі «Десні».

Турнірна ситуація така, що «Інгулець» ще не забезпечив собі першолігової прописки на наступний сезон. Разом із тим, петровські максималісти прагнуть до перемоги у кожному матчі – тим більше, в передостанньому домашньому.

«Гірник-Спорт» навесні відзначається яскравою, результативною грою. У минулому турі він здолав надмотивовані «Суми», однак при цьому втратив дискваліфікованого Моїсеєнка, що є серйозною втратою. Це вже друга поспіль «суха» перемога горішньоплавненців, які вже на чотири очки обганяють «Інгулець», на 8 – «Миколаїв», що займає місце у зоні плей-оф, та на 10 зону безпосереднього вильоту.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору