Новини змагань

Толерантний форвард. Перша ліга. Герой 31-го туру. Олександр Бондаренко

18:00, 20 травня 2017

Інтерв'ю Героя 31-го туру у першій лізі форварда "Колоса" Олександра Бондаренка

Графіка: Sport Arena

Новачок Першої ліги ковалівській "Колос" не зумів нав'язати опонентам конкуренції за місце у медальній зоні, але здивував своєю амбітністю і претендує на місце в четвірці. Ковалівцям було важливо обіграти "Оболонь-Бровар", щоб не дати шанс "Геліосу" обійти себе у турнірній таблиці. Команда Руслана Костишина блискуче впоралася з цим завданням, забивши в кожному з таймів по голу в ворота суперника.

Обидва м'ячі вдалися багато в чому завдяки активності форварда Олександра Бондаренка, який прийняв безпосередню участь в обох голах: заробив пенальті і забезпечивши Задою своєчасним пасом у штрафній суперника. За що й був відзначений експертами та буде нагороджений фірмовою футболкою німецького бренду JAKO, яку ПФЛ вручить йому на одному з найближчих матчів. Така результативність дозволила і ПФЛ спільно зі Sport Arena визнати 27-річного форварда "Колоса" Героєм 31-го туру в Першій лізі.

— Мені приємна увага до своєї персони, — підкреслив Бондаренко в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. — Але не треба забувати про команду. Ми всі разом віддаємося і здобуваємо перемоги. Грали один за одного, кожен виконував свою задачу. Буду працювати над тим, щоб надалі грати ще краще.

— Ви є вихованцем "Оболоні", але вже, зрозуміло, доводилося не раз грати проти киян. Але в принципі з особливою мотивацією граєте проти колишньої команди?

— Звичайно, завжди цікаво грати проти колишніх команд. Завжди хочеться довести, що я виріс як футболіст. Окрема мотивація в таких матчах не потрібна.

— Багатьох хлопців знаєте з нинішньої команди?

— Навскидку Антона Шевчука та Андрія Корнєва. У команді зараз багато молодих гравців, з якими я не грав.

— Святкували б гол?

— Хотів забити, але не вийшло. Багато часу пройшло після мого відходу з цієї команди, якщо б забив – був би дуже радий.

— Чому не підійшли до «точки»? Зараз модно бити тому, хто заробив пенальті.

— У нашій команді є штатний пенальтист – це Саша Поздєєв. Тренер на установці перед грою сказав, хто буде пробивати, і я не можу йти наперекір словам тренера, адже я командний гравець.

— Ви стали автором гольової на Задою, але там, швидше, майстерність півзахисника зіграла ключову роль? Футболіст технічний?

— Абсолютно згоден. Женя – дуже технічний гравець, який на футбольному полі вміє багато чого. Він дуже грамотно притримав м'яч і захисник просто залишився поза грою, прокотився повз м'яча. Та й партнер пробив повз воротаря як справжній майстер. Прекрасний був гол.

— У вас в активі 10 забитих м'ячів. Не той показник, на який розраховували?

— У мене в кожному матчі моментів достатньо, але, як і у всіх, є проблеми з реалізацією. Десь не вистачає холоднокровності, десь сам приймаю неправильні рішення. Спасибі партнерам по команді за те, що вони завжди виводять мене на хороші позиції.

Фото: koloskovalivka.com

— Чи були матчі, в яких у вас були 100-відсоткові моменти, але м'яч ніяк не йшов у ворота?

— В кожній грі у мене є пару моментів, наприклад, у матчі зі "Скалою". Потрібно ретельно працювати над собою, над реалізацією. Залишаюся після тренування, працюю над цим компонентом і, як і інші хлопці, працюють над тим, що виходить не так як того хотілося б.

— Sport Arena  так охарактеризувала вашу гру, де ви взяли участь в обох голах: «Зразок корисної гри форварда – без жадібності і з потрібною ефективністю». Чи все ж форвард зобов'язаний забивати більше?

— Іноді краще віддати пас на благо команди. Потрібно намагатися завжди бути корисним своїй команді.

— "Колосу", напевно, занадто рано конкурувати з "Десною" та "Вересом"? Але ось за четверте місце будете чіплятися до кінця?

— Ми дуже багато втратили в тих матчах, де повинні були набирати очки. Тут більше питання в психології. Я вважаю, що наша команда не гірша "Вереса" або "Десни", але нам потрібно працювати і виправляти свої помилки. Поки що нам не вистачає майстерності. Також не вистачає Євгена Морозка.

— Матч з Маріуполем очікуєте з особливим нетерпінням?

Я думаю, що суперники гратимуть на повну. Навряд чи буде ослаблений склад, хоч і виконали своє завдання. Але я гарантую те, що наша команда дасть бій чемпіону і тому легко не буде.

Бліц:

• Народився в місті Київ.
• Вихованець дитячого клубу ДЮСШ-15
• Перший тренер – Олександр Миколайович Пасека
• У європейських чемпіонатах з дитинства за Англію, вболіваю за "Манчестер Юнайтед", хотів би вирости у футболіста рівня цього клубу
• Моя футбольна мрія – зіграти в Лізі чемпіонів і почути гімн цього змагання на футбольному полі

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору