Новини змагань

Талант нікуди не дінеш. Друга ліга. Герой 31-го туру. Володимир Боришкевич

12:00, 20 травня 2017

Інтерв'ю Героя 31-го туру у другій лізі півзахисника "Тепловика-Прикарпаття" Володимира Боришкевича

Графіка: Sport Arena

Західноукраїнське дербі у 31-му турі на стадіон «Рух» виправдало сподівання. У цікавому і напруженому поєдинку "Тепловик-Прикарпаття" здобуло вольову перемогу над Поділлям (2:1) завдяки двом точним ударам зі стандартів капітана Володимира Боришкевича.

Талановитий півзахисник здавна славився ударами наче з гармати, непоступливим характером і задатками лідера. Вихованець місцевого футболу в своїй кар’єрі пограв навіть  у другому складі київського Динамо, та жахлива травма не дозволила заявити про себе на повну у столиці. Футболістові довелося пограти у аматорських змаганнях, і, навіть, попрацювати ріелтором.

Однак, Володимир зумів відновитися і продовжує демонструвати чудовий футбол, а його зв’язка з Ігорем «Халком» Худоб’яком наробила галасу уже цієї весни, коли "Прикарпаття" регулярно радує своїх уболівальників результатом. Боришкевич навіть був лідером перегонів найкращих асистентів, а зараз із 10-ма результативними передачами другий за кількістю результативних передач, поступаючись одним асистом Костянтину Пархоменку з "Балкан". Любить і уміє Володимир Боришкевич у томі числі й забивати, особливо із стандартів як це було у матчі проти "Поділля".

Два його влучних удари, статус матчу, а також вольова перемога дозволили Sport Arena спільно з ПФЛ визнати Боришкевича Героєм 31-го туру у другій лізі. А цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Володимир Боришкевич отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

— Особисті звитяги не мають особливого значення. Для мене важлива перемога команди, адже три очки здобув весь наш колектив, всі футболісти тренери, — сказав у відповідь на перше запитання прес-служби ПФЛ Володимир Боришкевич.

— Матч проти Поділля розглядали як якесь особливе протистояння, західноукраїнське дербі?

— Хотілося перемогти, але ми відразу знали, що це непроста команда і з нею буде важко. Вони також на ходу, адже виграли останній матч, а ми були після важкої дороги. Було дуже мало часу для перепочинку. Команда провела 20 годин у автобусі, повертаючись з Горностаївки. Тренер нас налаштовував на важку гру. Також доля фарту була на нашому боці. Так само, як вона була в матчі першого кола на боці хмельничан. Тому тут є певна справедливість.

— Ви реалізували пенальті. Відчували впевненість, коли підходили до «точки»?

— У нас є установка. Я виконую 11-метрові штрафні удари. Так як його призначили, то я і мав його виконувати. Виконав установку тренера, гарно, що все вийшло.

— Та й гол зі стандарту вам вдався відмінний. Били на силу чи виконання?

— Як Вам сказати. Там важко було бити через стінку. Було троє високих захисників і я попросив свого гравця, щоб він закрив воротарський кут. Також голкіпер змістися більше до центру, тому тут є доля везіння. Хлопці, жартують, що я знайшов свою команду, адже забивав Поділлю зі штрафного і в Хмельницькому.

— Весняна частина для Прикарпаття складається дуже чудово. Які головні фактори і причини настільки гідного виступу?

— Те, що ми пройшли повноцінні два збори взимку в Яремчі та Києві. Заклали фундамент, стали більш зіграними. Притерлися одне до одного. Наша гра стали більш комбінаційною, зіграною, ми стали більш фізично витриваліші. Граємо не в бий-біжи, а в комбінаційний футбол. А тренер нам в цьому допомагає, правильно розставляючи акценти.

Фото: fc.if.ua


— Напевно, що у наступному сезоні можна буде чіплятися за призові місця? Що для цього треба?

— Спочатку треба дограти цей сезон. А з наступного керівництво нам поставить завдання і ми будемо їх виконувати. Думаю, що нам під силу боротися за першу п’ятірку.

— Ви виступали у структурі самого київського Динамо. З ким вдалося пограти в одній команді?

— Я вихованець Івано-Франківського футболу. А в Динамо свого часу грав з Рибалкою, Макаренком, Коркішком, Новаком, Парцванією та багатьма іншими футболістами у складі дублю киян.

— Що робили протягом паузи у професіональній кар’єрі, яка тривала певний час кілька років тому. Чим займалися без профі-футболу.

— Грав на аматорському рівні. Останній клуб – Карпати з Брошнів-Осади. Приділяв більше часу сім’ї, вихованню сина.

— Де навчилися виконувати ці фірмові аути?

— В дитячо-юнацькій футбольній школі. (Посміхається)

— Правда, що ви працюєте на громадянській роботі?

— Раніше працював у будівельній компанії ріелтором.

— Чергове західноукраїнське дербі очікуєте з великим бажанням?

— Всі хлопці їдуть на гру з великим настроєм. Цей сезон показує, що матчі з лідерами нам вдаються. Тим більше, в мене 21 травня саме День народження. Плануємо дати бій Руху.

Бліц

    Перший тренер – Анатолій Сафронович Литвиненко;
    Попередні клуби – Спартак, Факел, Прикарпаття (всі – Івано-Франківськ), Динамо-2 (Київ), Енергетик (Бурштин), Карпати (Яремче), Газовик (Богородчани), Карпати (Брошнів-Осада);
    Сімейний стан — Одружений, виховує сина;
    Улюблена команда — Динамо (Київ);
    Улюблений гравець — Олександр Рикун;
    Улюблений фільм – Найкращий день;
    Улюблена страва — Куряче м’ясо
    Ціль у житті — щоб усі були здорові.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору