Новини змагань

Тренерський ракурс. Руслан Костишин - найкращий тренер 31-го туру у першій лізі

12:00, 18 травня 2017
Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки 31-го туру

Наш сьогоднішній лауреат у Першій лізі – головний тренер «Колосу» Руслан Костишин. Його підопічні зуміли виграти досить принциповий матч із географічними сусідами з «Оболоні-Бровар», завдяки чому утримали важливу для себе четверту позицію.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

«Колос» дебютує у Першій лізі, але вже добивається на цьому рівні серйозних успіхів. Команда прагне закріпитися на четвертому місці, але тут величезна конкуренція. Тому кожна втрата очок загрожує втратою бажаної позиції. А тут ще й в гості завітав досить принциповий суперник – минулорічний медаліст Першої ліги з «Оболонь-Бровар». Матч проти «пивоварів» був особливо принциповим для відразу кількох лідерів ковалівців, які раніше грали за цю команду.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Відразу кілька гравців «Колоса» перебувають в лазареті й не можуть допомогти команді. Це скорочує варіативність складу. Утім, хороша сторона полягає в тому, що дехто із них (як той же Морозко) повертається в гру, а дискваліфікованих на цей тур у команд не було.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Напередодні матчу з «Оболонню-Бровар» тренерський штаб господарів суттєво перебудував склад – особливо оборону та півзахист. Тому навіть після складного графіку й повернення з виїзду «Колос» зберіг свіжість до самого кінця поєдинку. А значним додатком до інших видів мотивації виступає й здорова конкуренція у команді.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

«Колос» вдало розподілив сили. Завдяки введенню в стартовий склад шести нових гравців, порівняно з полтавським матчем, Костишин досягнув необхідного балансу й ротації. А коли наприкінці матчу довелося замінювати травмованого центрального захисника Семенка (та ще й за хиткого рахунку – мінімальної переваги), команда вдало перебудувалася за рахунок внутрішніх резервів.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Безпрограшна серія «Колосу» досягла чотирьох матчів, а після перемоги над досить статусним суперником він зберіг бажане місце за підсумки 31-го туру. Важливо: попри те, що це вже був п’ятий матч між двома командами, до цього ковалівці не могли здолати «Оболонь-Бровар» але вдале використання стандартів, влучні заміни та збалансована гра від першої хвилини до останньої дозволили «Колосу» здобути важливі три очки.

Лауреат 31-го ігрового дня в номінації «Тренер туру»:
Руслан Костишин («Колос» Ковалівка)
Середній бал – 4,8

 

Прес-служба ПФЛ

За матеріалами uafc.org.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору