Новини змагань

MATCHDAY! Київське дербі, путівка в УПЛ. Анонс матчів. Перша ліга. 31-й тур

09:00, 17 травня 2017

Анонс матчів 31-го туру у першій лізі

Фото: gornyak-sport.net

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У четвер, 18 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 31-го туру.  Експертом виступить Ігор Жабченко.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


17 травня 2017 рік. 17:00. м.Харків. «Сонячний»

«Геліос» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Лобойко, Семенець - немає

 

Всього чотири місця, але відразу дев’ять очок розділяють суперників. Зрозуміло, що за чотири тури до завершення харків’янам уже не дістатися медальної зони, а черкасцям важко сподіватися навіть на місце у п’ятірці. Утім, обидві команди борються до останнього і прагнуть зробити все, щоб поліпшити поточні результати, яким і так позаздрив би багато хто із конкурентів.

Харків’яни після нічиєї в Охтирці втратили відразу двох основних захисників – капітана, захисника Лобойка та форварда Семенця. Утім, вони мають досить злагоджену оборону, а останнім часом ще й отримують довгоочікувані голи від форвардів. Тож навіть у матчі проти минулорічного віце-чемпіона вони підуть вперед у боротьбі за четверте місце (а це буде найкращий для них результат).

Гості також сповнені амбіцій та хочуть наприкінці сезону порадувати своїх вболівальників, щоб скрасити враження від загалом погіршених результатів. Після прикрої поразки в Сумах, де все вирішив єдиний гол у компенсований час другого тайму, підопічні Євтушенка все ще мають шанс поліпшити своє турнірне положення, адже у випадку невдачі є загроза опуститися навіть у другу частину таблиці.


17 травня 2017 рік. 17:00. м.Ковалівка. «Колос».

«Колос» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Олександр Омельченко  (Слов`янськ)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Вп’яте з минулої осені зустрінуться географічні сусіди, однак три із цих зустрічей були контрольними. На зимових зборах, до речі, команди тричі розійшлися миром, однак нині очікуємо на особливо напружене протистояння.

По-перше, господарям треба закріпитися на четвертому місці – після перемоги в Полтаві, яка перервала кілька невдач, у них з’явилася така можливість. По-друге, «Колос» захоче взяти реванш за поразку в першому колі, де все вирішив гол наприкінці зустрічі. До того ж,автор дубля в тому матчі, Ілля Коваленко, вже залишив «Оболонь-Бровар».

Очікуємо серйозного спротиву й від киян. Їхній клас не викликає сумнівів – ще минулого сезону клуб завоював медалі Першої ліги, а в останніх турах грає досить успішно. І мова не лише про перемогу над аутсайдерами тернополянами в минулому турі, а й про дві виїзні нічиї із суперниками з числа найсильніших – «Геліосом» та «Вересом».

Для багатьох гравців дербі столичного регіону буде принциповим. А для вболівальників це один із найцікавіших матчів насиченого 31-го туру.


17 травня 2017 рік. 17:00. м.Краматорськ. «Авангард».

«Авангард» - «Полтава»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: Єрмаков - Парамонов

Фото: fc-avangard.com.ua

Краматорська команда заслужила загальну повагу своєю непоступливістю, а в минулому турі здобула першу в сезоні розгромну перемогу, в гостях розправившись з «Арсеналом».

Утім, виїзні матчі завжди добре вдавалися «Авангарду» - і в Полтаві завдяки пізньому пенальті Собка краматорський клуб також виграв. А тепер ФК «Полтава», що напрочуд вдало грає в гостях, випробує на міцність самих підопічних Косевича.

До слова, обидві команди в цьому турі обійдуться без своїх провідних центральних захисників. Побачимо, як вплине цей фактор на результат.


17 травня 2017 рік. 17:00. м.Стрий. «Сокіл».

«Скала» - «Інгулець»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Білоус - немає

Трансляція XSPORT

Минулого сезону в заключному турі Другої ліги ці дві команди в очному матчі змагалися за бронзові медалі. Тоді виграв «Інгулець». Петрівський клуб виграв і в першому колі, хоча автора переможного голу Нвамори зараз нема вже в складі команди.

Утім, у господарів зміни у складі ще більші – взимку «Скала» взяла курс на перезавантаження, багато молодих гравців екстерном потрапили у Першу лігу з юнацької першості. Навесні стрияни лишаються останніми, хто все ще не взяв жодного очка. Всі десять цьогорічних матчів підопічні Гнатіва програли.

У минулому турі «Скала» пропустила три голи без відповіді в Горішніх Плавнях, та ще й втратила через дискваліфікацію захисника Білоуса. «Інгулець» їде в Стрий розлюченим поразкою від «Десни», хоча за грою господарі мали шанс позбавити очок медалістів.


17 травня 2017 рік. 17:00. м.Горішні Плавні. СК «Ювілейний».

«Гірник-Спорт» - «Суми»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: немає - немає

Антон Савін минулого сезону грав у складі "Гірника-Спорт". Фото: gornyak-sport.net

Після яскравої перемоги над «Скалою» «Гірник-Спорт» очікує в гості іще одну команду із зони вильоту. Після хет-трику Шевчука та загалом яскравої, атакувальної гри господарі спробують зробити іще один крок до збереження прописки і уникнення стикових матчів.

Утім, сумчани –не менш мотивований суперник. Вони зараз у зоні безпосереднього вильоту, і якщо не вигравати – не буде шансу наздогнати суперників з 15-го місця.

У першому колі команди розійшлися миром. Нічия – найчастіший результат для ПФК «Суми» при тренерському штабі Безсмертного. У минулому турі «синьо-білі» також виграли – причому, вирвали перемогу в сильних черкасців. Тому матч в Горішніх Плавнях очікується дуже принциповим і напруженим.


17 травня 2017 рік. 17:30. м.Рівне. «Авангард».

«Верес» - «Миколаїв»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)

Перше коло – 2:1

Дискваліфіковані: Кучеров – Сартіна, Ковальов, Павлов

«Верес» після нічиєї в Маріуполі з лідером продовжив свою безпрограшну серію до семи матчів. Утім, на матч проти миколаївців, що борються за збереження першолігової прописки, господарі вийдуть без дискваліфікованого Кучерова – провідного опорника.

Втрати гостей ще більші – відразу три дискваліфікації основних гравців. Утім,після стратегічно важливої перемоги над «Буковиною» гості мають надихатися на нові подвиги.

Для господарів домашній матч –свято, а тут ще й суттєва турнірна мотивація. «Десна» відривається на три очки – для «Вереса» важливий кожен поєдинок, тож проти «корабелів» він вийде в піднесеному настрої.


17 травня 2017 рік. 18:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: немає – Лозовий, Пасіч Г.

Чернівецька команда програла чотири матчі поспіль. Хай і в напруженій боротьбі, хай і з шансами, але нині «Буковина» нависла над зоною вильоту й ризикує туди обвалитися всього через рік після виходу в Першу лігу.

Тому навіть у матчі проти команди із групи лідерів, яка ще не втратила шансів на першу п’ятірку, доведеться грати тільки на перемогу. Тим більше, в гостей дискваліфіковані відразу двоє провідних гравців півзахисту, а сам «Нафтовик-Укрнафта» в останніх двох турах проти конкурентів набрав лише одне очко.


17 травня 2017 рік.  18:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон»

«Тернопіль» - «Іллічівець»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: Кухарський - Кісіль

Фото: fcilich.com

«Тернопіль» пакує валізи й готується до Другої ліги, «Іллічівець» також в передчутті й може в цьому турі оформити підвищення в класі.

Після нічиєї з «Вересом» з пропущеним в кінцівці голом маріупольці – розлючений і особливо мотивований суперник. Для тернополян, які не можуть виграти шість матчів поспіль, це суперник із зовсім іншої вагової категорії.

Утім, 13-матчева безпрограшна серія «Іллічівця» накопила для команди й суттєву втому, а шлях з Маріуполя до Тернополя не близький. Чи вдасться гостям замінити забивного Кісіля? Чи зможуть господарі компенсувати втрату Кухарського й реабілітуватися за поразку від «Оболоні-Бровар»? Чи на мажорній ноті Тернопіль попрощається з Першою лігою? Такі питання на порядку денному.


17 травня 2017 рік. 18:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Арсенал»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

Перше коло – 2:1

Дискваліфіковані: нема – Батальський, Гетьман, Зозуля

Чернігівська команда захопила друге місце й ніяк не хоче з ним розлучатися. 11-матчева безпрограшна серія доводить серйозність намірів «сіверян», як і вістки з реконструкції стадіону, де вже зеленіє газон.

Виступаючи весь сезон в чужих містах, «Десна» гідно проводить сезон, показуючи найкращі результати за багато років. Після перемоги над «Інгульцем» вона навіть дещо наростила перевагу над основним конкурентом – «Вересом».

«Арсенал» здорово почав весняну частину сезону (з нічиєї в Маріуполі), однак при добре налагодженій обороні мав проблеми з атакою, тому дещо опустився й в останніх двох турах набрав лише одне очко. Найгірше – другий тур поспіль команда страждає від кадрових втрат. Потрійна дискваліфікація б’є й по атаці, й по обороні, тож «Десна» отримує перевагу, а гості – привід мобілізуватися та згуртуватися.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору