Новини змагань

Заслужена результативність. Друга ліга. Герой 30-го туру. Сергій Урсуленко

17:30, 16 травня 2017

Розповідаємо про Героя 30-го туру у другій лізі півзахисника "Балкан" Сергія Урсуленко

Графіка: Sport Arena

Лише перший повноцінний сезон проводить у професіональному футболі 29-річний півзахисник "Балкан" Сергій Урсуленко. Незважаючи на пізній дебют, хавбек напрочуд швидко освоївся у чемпіонаті Другої ліги. Більше того, зараз він із має у активі 14 забитих м’ячів і з цим показником входить до п’ятірки найкращих бомбардирів дивізіону, а 30-го туру ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали йогоо Героєм 30-го туру у другій лізі. А цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Андрій Шевчук отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

У матчі 30-го туру проти запорізького "Металурга" він солідно поповнив свій гольовий багаж: на його рахунку покер, який допоміг команді із села Зоря перемогти з рахунком 6:2.

Сьогодні навіть не віриться, що донедавна вправний голеадор виступав на аматорському рівні. Згадує його нинішній наставник Андрій Пархоменко:

«Коли мене запросили в "Балкани", Урсуленко вже був в команді, ми прийшли приблизно в один час. Я його знав за виступами за міські колективи Одеси, він був лідер кожної з тих команд. У тій же Сонячній Долині завжди грав у тренера Горбатенка, котрий зараз працює у штабі "Жемчужини". Він не був профі, але у нього є талант. Коли я прийняв команду, побачив гарні якості для розвитку футболіста, незважаючи на вік. Грубо кажучи, він сам не вірив у свої можливості, звик мінімізовано тренуватися, за багато різних команд грав. Людський фактор у нього на рівні, а професіональний – був, так би мовити, ще на аматорському рівні. Я зачепився за людський фактор, пояснював, що насправді він може вирости в гарного футболіста — є природний дар, класні швидкісні якості, гріх було не скористатися».

Найцікавіше, що на аматорському рівні Урсуленко грав крайнього захисника, і ніколи не був атакуючим футболістом. Пархоменко почав використовувати новачка спочатку як опорного півзахисника, та в процесі роботи розгледів вибухову швидкість, і став випускати гравця на позиції крайнього атакуючого.

Щоправда, додатково довелося попрацювати над тим, як правильно відкриватися, у роботі над цим компонентом допомагав відомий у минулому майстер, а нині граючий тренер "Балкан" Валентин Полтавець.

Траплялися й неприємні моменти, коли Урсуленко й клуб могли попрощатися, тому що спочатку футболіст не вірив у свою перекваліфікацію в профі, у зростання. Та зумів перебудуватися.

Фото: fcbalkans.com.ua

«Він саме одружився, у нього дитина народилася, — говорить Пархоменко. — І це, мабуть, найважливіший момент. Я йому пояснював: «У тебе син, потрібно приклад подавати!». Ось такий психологічний момент. І насправді непросто так пішло у нього, він почав професіонально ставитися до всіх моментів, до кожної дрібниці, без чого в футболі, як відомо, дуже важко».

Не було б щастя… Нещастя трапилося ще на старті першого кола нинішнього чемпіонату. Відігравши три матчі, й не забивши жодного м’яча, у серпні Урсуленко зазнав важкої травми. На поле повернувся вже у жовтні. Певне, якби Сергій не отримав пошкодження, його здобутки були б іще кращими. Хоча саме ця пауза й дала можливість переглянути своє ставлення до гри, він нарешті повірив, що може грати на гарному рівні.

«Швидкість — це один із його головних козирів, — розповів про одноклубника його товариш, півзахисник Сергій Платунов. — Швидкий, технічний, футбольна людина, яка може зіграти нестандартно в потрібний час, самотужки вирішити момент. До речі, я не знав і не міг уявити, що раніше, до моєї появи в команді, він грав захисника. Хлопець виділявся з тих, хто тоді був у складі. Я відразу побачив, що він виділяється. Ми добре спілкуємося, потоваришували, підтримуємо в один одного в різних моментах».

Далася взнаки й плідна робота на зборах. Минулого року Балкани провели їх у Білорусі, цієї зими працювали у Туреччині, де спарингувалися із сильними зарубіжними суперниками. І такі хлопці як Урсуленко через контрольні матчі відчули, що можуть грати на такому рівні.

«У другому колі він практично у всіх матчах забивав, там тільки дві гри не відзначався, — не натішиться підопічним головний тренер. – І перемогу над "Металургом" не варто недооцінювати. Вони ФК "Арсенал-Київщина" з Білої Церкви обіграли, який у гарній формі зараз — 3:2. Так, у запорізців немає грошей, футболісти закінчували кар’єри, інші — молоді, але вони вміють грати у футбол, я вивчав суперника. Потрібно було спрацювати, щоб не було недооцінки.Та вона все одно сталася, коли рахунок був 3:0, а потім вже 3:2. Добре, що в кінцівці саме Урсуленко відзначився».

За словами тренера, хоча у футболіста є можливості продовжити кар’єру в іншому місці й на кращих умовах, він адекватний хлопець. І так пояснює свою позицію: «Я не хочу нікуди йти з "Балкан", тут я щасливий, потрібно бути там, де ти щасливий».

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору