Новини змагань

Перший хет-трик. Перша ліга. Герой 30-го туру. Андрій Шевчук

13:00, 16 травня 2017

Інтерв’ю Героя 30-го туру в Першій лізі сезону 2016/17 форварда ФК "Гірник-Спорт" Андрія Шевчука

Форвард Гірника-Спорт Андрій Шевчук оформив свій перший хет-трик у складі нинішньої команди. До нього він планомірно підбирався в ході попередніх дев’яти весняних матчів. Почав з дубля у ворота Черкаського Дніпра в першому домашньому поєдинку гірників у весняній частині чемпіонату Першої ліги, Андрій з наполегливо продовжував забивати у ворота суперників гірників, а в десятому матчі Гірника-Спорт оформив свій перший хет-трик за нинішній клуб і третій в кар’єрі в дивізіоні.

Та якщо попередні два були в гостьових матчах команд, за які виступав Шевчук, то атмосфера в Горішніх Плавнях надихнула форварда на перший в його кар’єрі домашній хет-трик.

Цей успіх дозволив ПФЛ і SportArena визнати форварда, що має досвід виступів в клубах Прем’єр-ліги, Героєм 30-го туру в Першій лізі. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Андрій Шевчук отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

— Приємно перемагати в такій номінації, — сказав Андрій Шевчук у інтерв'ю прес-службі ПФЛ. — Це значить, що робота і старанність на тренуваннях не проходять даремно. Приємно, коли твою гру виокремлюють, це приносить радість не тільки тобі, але і твоїм близьким. Коли потрапляєш в які-небудь збірні туру, дочка завжди каже: «Папка, молодець!» Всі ми стараємося чогось досягти і навіть таке визнання в рамках збірної Першої ліги, воно приємне. Крім того, це заслуга всієї команди. Не можуть забивати голи всі гравці основного складу, в основному це завдання нападників, але на них працюють всі, починаючи від воротаря і захисників.

— За Гірник-Спорт ви забили вже вісім м’ячів. Можете згадати якийсь особливий для себе?

— Яне люблю виділяти голи, але особливим можу назвати перший забитий м’яч за Гірник-Спорт. В матчі з Черкаським Дніпром спочатку програвали 0:2 по ходу матчу, і вже за рахунку 2:2 мені вдалося вивести команду вперед і зробити рахунок 3:2на нашу користь. Цей гол був важливий в психологічному плані і підняв моральний стан команди. За десять хвилин ми відігралися і потім повели в рахунку. Виокремлю саме цей гол, оскільки він був забитий в такій ситуації, плюс те, що він був першим у складі мого теперішнього клуба. Але я завжди вважаю, що гол – це заслуга всієї команди. Якщо я його забив, це не значить, що це чисто моє досягнення.

—Здебільшого ви забиваєте в один дотик…

— Я ж нападник і намагаюся швидко приймати рішення, оскільки захисники не дають часу на роздуми. Треба швидко орієнтуватися в будь-якій ситуації – або бити по воротам, або обігравати захисника. В основному, ці дії відбуваються в штрафному майданчику, де довго думати не варто, а потрібно просто влучити по м’ячу і направити його повз голкіпера.

— Де шукали мотивацію на гру зі Скалою, адже це, здавалося б, легкий суперник, в якому зібрані молоді футболісти і який ішов на передостанньому місці?

— Розслаблятися нам неможна було. Ми готувалися до цього матчу, оскільки діватися нікуди. Ми також не так високо в турнірній таблиці, підтискають команди, які знаходяться нижче нас. Плюс головний тренер Сергій Пучков нас дуже просив, щоб ми налаштувалися на цю гру. Це непроста молода команда, яка намагається грати у футбол. Ми навіть перед заїздом передивлялися їх, у нас були нарізки відео, як зламувати їх оборону, які у них помилки, як вони розвивають атаки. Ми досконально їх розібрали,і не враховували те, на якому місці знаходиться ця команда.

Намагалися звернути увагу на інші обставини. Суперник був небезпечний ще й тим, що на нього уже не тиснула відповідальність за місце в таблиці. Гадаю, тоді команда вже змирилася з тим, що залишає в цьому сезону першу лігу, і їй було простіше грати. У нас же була відповідальність за результат, нам потрібно було набирати очки і через це іноді виникає нервозність. Це найнебезпечніший суперник, у якого вже немає

— Протягом п’яти весняних домашніх матчів команда не програє. У чому тут секрет?

—Вдома завжди грається набагато легше і спокійніше. Тут приходять свої глядачі, на трибунах сидять рідні – дружини і діти футболістів Гірника-Спорт. І нам не хочеться осоромиться, адже все ж таки граємо дома. І як господарі поля, ми повинні нав’язувати свою гру і забивати м’ячі . Дома завжди грається легше і нам допомагає бажання порадувати вболівальників, щоб після гри у них був гарний настрій. Не хочеться, щоб після матчу нам кричали якісь погані слова. Виїзд – це завжди непросто, плюс дорога позначається. Дома потренувалися, виспалися, зберегли сили і граємо.

— Із ким із партнерів комфортніше грати?

— Абсолютно ніякої різниці. Як такого у нас немає поділу на гравців основних або запасних. Коли тренуємося, це не береться до уваги, склади завжди перетасовуються, а там, хто кращий, той і виходить на гру. Всі хлопці розуміють, що від них вимагають тренери, і всі вправи на тренуваннях ми переносимо на футбольне поле. Всі напрацювання йдуть у нас в тренувальному процесі, в якому партнерів собі не вибираєш. Головне, щоб подачі і простріли доходили до нападників і приносили результат. Всі це розуміють. Ми постійно граємо матчі різними складами через вилучення і перебір жовтих карток. Кожну гру хтось вибуває і їм завжди знаходиться заміна. Всі знають, що їм робити на футбольному полі.

— Як готуєтесь до матчу з ПФК Суми?

— У них також нова команда і прийшло багато гарних футболістів. Їм також потрібно вибиратися з небезпечної зони, і вони приїдуть, аби дати нам бій. У нас пішли матчі через три дні на четвертий. Втома накопичується і сил стає менше. Але, в принципі, ми відновилися і в понеділок провели повноцінне тренування. Безпосередньо перед грою звернемо увагу на їх стандарти, як вони діють в обороні при стандартах. Думаю, що процедура підготовки не буде відрізнятися від вивчення попередніх суперників.

Результати сумської команди показують, що у них непоганий футбол. Останні дві зустрічі вони виграють, в тому числі і у Черкаського Дніпра. Непогана команда, яка не б’є куди-небудь, намагається грати у футбол. Думаю,що нам буде важко. Але і нам діватися нікуди, потрібно відриватися від небезпечної зони.

Бліц

  • Улюблений клуб – Динамо (Київ)
  • Улюблений футболіст Андрій Шевченко. З нинішніх – Мессі і Роналду.
  • Улюблений вид спорту крім футболу – настільний теніс
  • Улюблена музика — весела, ритмічна, динамічна.
  • Улюблена страва – з української кухні: борщ, деруни, з європейської – макарони.
  • Улюблені фільми – все в жанрі фантастика.
  • Улюблена марка авто – Мерседес або БМВ.
  • Улюблене число – номер, під яким граю – 14. Під ним грав в Севастополі і Металурзі (Запоріжжя).

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору